Pojat E02: Ensimmäisellä bussimatkalla

12/01/2013 - 14:02

O2JKL:n 2002-syntyneet pojat olivat intoa täynnä kun suunnaksi otettiin lauantai-aamuna klo 0700 Janakkala ja toinen haastajasarjan osaturnaus. Ensimmäinen pelireissu bussissa oli saanut pojat hereille jo kukon laulun aikaan ja bussissa kuunneltiinkin Cheekin - Timantit on ikuisia- kappaletta poikakuoron säestämänä. Päivän vastustajiksi odotettiin Hämeenlinnalaista Steelersiä ja Roismalan Ponnistusta (RoPo). O2-jkl oli voittanut kaksi aikaisempaa ottelua, kun taas Steelersillä oli alla tasapelin lisäksi tappio ja RoPolla kaksi tappiota.

O2JKL vs Steelers BS 5-4

Kotikentällään pelannut Steelers asettui ensimmäisessä ottelussa vastapuolelle. Ampparit pääsivät lähtemään otteluun lähes täydellä vahvuudella kun ainoastaan Emppu Pasanen joutui sairastelun takia jäämään kotiin. Maalissa ensimmäisessä ottelussa torjui Markus Takanen. Ottelu alkoi aamupelille tunnusomaisesti tunnustellen. Varsinkin O2 malttoi karvauksessa katsoa mitä pelikortteja vastustajalla on lyödä pöytään. Ottelun avausmaali syntyi Juuso Jäntin lavasta yhdeksännellä minuutilla. Steelers kuittasi kuitenkin vielä erän lopulta hyökkääjän murtauduttua tolpalta maalin eteen ja erätauolle siirryttiin tasalukemissa.

Toisen erän O2 pääsi aloittamaan ylivoimalla, mutta monet toivovat varmasti ettei näin olisi ollut. Steelers järjesteli alivoimalla vaarallisemmat maalintekopaikat ja aivan jäähyn viime sekunneilla Steelers onnistui alivoimamaalin teossa. Pitkään ei Steelers kuitenkaan johdostaan kerinnyt nauttimaan kun Eero Luokkanen (2+1) tasoitti pelin päivän ensimmäisellään. Lisää pökköä pesään löi Patrik Salmensaari hetkeä myöhemmin, mutta Steelersin vastausta ei tarvinnut sitäkään pitkään odotella ja peli oli taas tasan. Kolmanteen erään O2 sai kuitenkin hyvät lähtökohdat kun Roope Sihvola ja Eero päivän toisellaan veivät Ampparit 5-3 johtoon.

Kolmannessa erässä O2 pyrki yksinkertaistamaan pelaamista, jonka kautta virheiden tekemisen toivottiin vähentyvän. Kolmatta erää pelatiinkin 10 minuuttia "turvallisissa" olosuhteissa tilanteen pysyessä kahden maalin etumatkana. Mutta kun pelikello löi sekunnin yli 10 minuuttia, niin Steelers hivuttautui maalin päähän ja syke nousi 20:llä lyönnillä asiantuntija-aitiossa. Jottei voittamisesta liian helppoa tehty tuomittiin O2:selle 2 minuutin jäähy liikaa pelaajia kentällä pelaamisesta. Jäähyn aikana Steelers ei onnistunut pääsemään kunnolla edes O2-päätyyn kunnes aivan ottelun ja jäähyn viimeisellä sekunnilla pallo kimposi maalivahti Takasen varusteista maaliviivalle pyörimään. Onneksi pallon tavoin pyörinyt Takanen löysi pelivälineen ennen kuin se ehti vieriä maaliviivan väärälle puolelle ja kaksi pistettä jaettiin punapaidoille.

RoPo vs O2JKL 7-12

Toiseen otteluun ampparimaalille asettui Milo Salminen. Milo saikin seurata ensimmäiset minuutit kun virkaveli sai kaivaa palloa takaansa niin tiuhaa tahtia, että vaihtopenkki odotti jo viiden minuutin pelin jälkeen. Maalinteossa olivat onnistuneet Juuso Jäntti (1+4), Patrik Salmensaari (6+1) ja Anssi Halomo (1+1). Ottelu näytti olevan hyvin tällä kertaa valkoisissa pelanneen O2-lauman käsissä. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 4-1.

Toisessa erässä O2:sen ote herpaantui piirun verran, joka näkyi jäähyilynä ja laiskana puolustamisena. RoPo kavensi aivan toisen erän alussa ylivoimalla ja onnistui yhteensä kolmesti toisen erän aikana. Amppareiden onneksi pallo löysi tiensä myös toisen päädyn maaliin ja mitään suurta hätää ei päässyt syntymään missään vaiheessa.

Kolmannen erän alkaessa tilanne oli 9-4 ja ottelu näytti olleen ratkennut. Sitä se pitkälti olikin ja erässä läpsyteltiin tasatahtiin kuusi maalia - kolme kumpainenkin. 12-7 voitolla O2 säilytti voittoprosentin satana ja sarjataulukossa sijoituksen kolmantena (tasapisteissä kärjen kanssa).

Seuraavassa turnauksessa pojat saavat vastaansa sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan Muuramen Yrityksen, joka on hetkellä kahden pisteen päässä sarjataulukossa neljäntenä, kolmella voitolla ja yhdellä tappiolla.