M1: Sarjakärki saapuu vierailulle!

11/01/2019 - 16:37

Lauantaina Palokkaan saapuu vieraita pohjoisesta. Kannen alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

Miesten Divarin kotiottelut jatkuvat Amppareiden osalta jo tulevana lauantaina 2.11.2019, kun Palokan koulukeskukselle saapuu vieraaksi klo 15:30 alkavaan otteluun Limingan Niittomiehet. Vuorossa on varmasti todellinen huippukamppailu, sillä LNM keikkuu tällä hetkellä Divarin sarjataulukon kärjessä ja liitää peräti seitsemän ottelun voittoputkessa. Viime kaudella joukkueiden kohtaamiset päättyivät molemmat vierasvoittoihin, joten nyt voitaisiin napata se kotivoitto myös Limingasta! Palokastahan ei ole tällä kaudella vielä yksikään vierasjoukkue pistettäkään saanut, eli lähtökohdat ovat ainakin lupaavat!

Divarin tilastot

Vierailija LNM on siis aloittanut kauden todella vakuuttavasti. Avauskierroksella joukkue kärsi tappion Rangersille, mutta sen jälkeen Liminka on niittänyt voitosta voittoon, matkalla ovat kaatuneet mm. Divarin kärkipäästä Josba sekä FBC Turku. Liminka vahvistui viime kauden jälkeen huimasti, kun Divarista pudonneesta Merkoskesta siirtyi Niittareihin kolmikko Vesa HeikkinenMika Heiskanen ja Roope Koistinen, joista Heikkinen ja Heiskanen valloittivat viime kaudella Divarin pistepörssin kärkisijat, Koistisen ollessa sarjan parhaita pallollisia puolustajia. Tällä kaudella kova pörssitehtailu on jatkunut, sillä Heikkinen on kirjauttanut tehot 0+9 ja Heiskanen puolestaan 8+2. Limingan pörssikärkenä on kuitenkin häärinyt kokenut Joona Viiltola (11+3). Liigakokemusta joukkueeseen tuovat niinikään jo paljon salibandyn saralla kokeneet Ville Turula ja Olli Tornberg, ja pelasipahan viime ottelussa myös joukkueen päävalmentaja Harri Naumanen! Niittareiden maalia vartioi Divarin parhaisiin maalivahteihin lukeutuva, vasta 17- vuotias superlupaus Aki Karjalainen (8 ottelua, 81,76%)

Ampparit järjesti edellisessä ottelussaan puolestaan todellisen trillerin, kun joukkue nousi NST:tä vastaan päätöserässä 3-7 tappioasemasta tasoihin iskemällä neljästi ilman maalivahtia, ja jatkoajalla loistavaan vireeseen viime aikoina päässyt Kasperi Kantonen (7+4) naulasi koitujoukkueelle voiton. Tällä kertaa ei kuitenkaan olisi ehkä varaa antaa niin paljoa vieraille eteen, mutta ainakin Ampparit osoitti upeaa sisukkuutta ja selkärankaa, josta on hyvä rakentaa taas eteenpäin. NST- voiton ykkösarkkitehtina hääri tehot 1+4 merkkauttanut Iiro Kinnunen, joka nousi tuolla pörssiiloittelulla jo Divarin pistepörssin neljänneksi, vaikka otteluita on takana Iirolla pari vähemmän kuin muilla pörssikärjillä. Viime ottelussa nähtiin myös vihdoin Ilkka Tepposen (2+5) kauden avausmaalit, joten lupa on odottaa, että Ile jatkaa tästä tasaisella tahdilla kauden loppuun saakka! Seuraavaksi kauden avausmaalia voidaan odottaa vaikka joukkueen +/- tilaston kärjeltä Karel Joutsimäeltä (lukema +9, kauden tehot 0+2), nähtäisiinköhän se jo lauantaina?

Ottelun seuranta

Solidsportin lähetys

Lauantaina siis taas erittäin tärkeät sarjapisteet jaossa ja luvassa on varmasti erittäin laadukas salibandyottelu kahden Divarin kärkipään joukkueen välillä! Saavuhan siis Palokan koulukeskuksen lehtereille nauttimaan huipputason salibandystä ja kannustamaan Ampparit voittoon!