M1: Amppareille kauden avaustappio Blue Fox:n kotikentällä

10/01/2017 - 11:58

Otteluraportti Blue Fox – O2-Jyväskylä 30.9.2017, Tähtihalli

Ampparit matkasivat kauden toiseen vieraspeliinsä Länsirannikolle Uuteenkaarlepyyhyn Blue Fox:n vieraaksi. Aamulla yksi kokoonpanoon ajateltu pelaaja joutui jäämään kotia pahanlaatuisen flunssan takia. Tämä valitettava poisjäänti ei kuitenkaan aiheuttanut suuria murheita, matkassa oli kuitenkin 2 maalivahtia ja 17 kenttäpelaajaa. Ampparit saapuivat Uusikaarlepyyn Tähtihallin pihaan noin 14.15, ottelun alkaessa kello 16.00. Tässä oli jokaiselle hieman aikaa omiin peliin valmistaviin rutiineihin.

Ottelun alku oli hieman erilainen kahteen edelliseen otteluun verrattuna. Ampparit eivät päässeet yllättämään vauhdillaan kuten kahdessa edellisessä ottelussaan. Blue Fox puolusti tiivisti ryhmittyessään omalle kenttäpuoliskolle ja hakien vastahyökkäyksiä Amppareiden pallonmenetyksistä. Erän edetessä pallonhallinta tasoittui ja Blue Fox pääsi myös testaamaan Amppareiden puolustusta. Ottelun ensimmäinen maali syntyi ajassa 8.44 kun Blue Fox:n Pekka Kontturi pääsi lataamaan kolmosen kaaren sisäpuolelta pallon maaliin. Edellisestä maalista reipas kaksi minuuttia ja Ampparit löivät pelin tasoihin. Maalintekijänä kunnostautui Jaakko Laakso todella tarkalla laukauksella Juha-Pekka Mannisen syötöstä. Enempää maaleja ei tässä erässä enään nähtykään, vaikka molemmilla oli todella hyviä maalintekotilanteita. Torjunnat ensimmäisessä erässä Blue Fox Mutka 8 torjuntaa ja O2 Tikkanen 5 torjuntaa.

Toinen erä jatkui pitkälti siitä mihin ensimmäinen erä loppui. Molemmat joukkueet tehtailivat loistavia maalintekotilanteita, mutta molempien puolustus ja maalivahdit pitivät tilanteen 1-1:ssä. Erän puolessa välissä O2:n Ilkka Tepponen komennettiin istumaan 2 minuutin jäähyä estämisestä. Blue Fox pyöritti ja haki laukaisupaikkoja ja laukaisikin useasti vaarallisesti, mutta alivoima kesti, vielä. Neljä sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä Blue Fox siirtyi 2-1 johtoon ylivoimamaalilla. Pelikello näytti tuolloin 34.32. Toisessa erässä ei tullutkaan enempää maaleja ja ottelun toiselle erätauolle siirryttiin Blue Fox:n johtaessa 2-1. Torjunnat toisessa erässä Blue Fox Mutka 11 torjuntaa ja O2 Tikkanen 8 torjuntaa.

Kolmannessa erässä Amppareiden tarkoituksena oli tulla tasoihin ja mennä ohi. Tämä sai pienen kolauksen, kun Blue Fox siirtyi ylivoimahyökkäyksestä 3-1 johtoon ajassa 47.15. Maalintekijänä Didrik Lillas, Viktorii Niemen toimiessa syöttäjänä. Ampparit saivat kavennettua pelin 3-2:en ajassa 51.48 Joel Wenning:n maalatessa Juha-Pekka Mannisen syötöstä. Blue Fox:lle tuomittiin estämisestä jäähy ajassa 55.08. Tätä ylivoimaa Ampparit eivät jättäneet tätä käyttämättä, kun Kapteeni Joni Lempinen iski pelin tasoihin Ilkka Tepposen millintarkasta syötöstä. Maali syntyi ajassa 56.39. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaa kaksi minuuttia, kun O2:n Miika Huusko sai rangaistuksen työntämisestä ja samassa ajassa Blue Fox otti aikalisän. Rangaistusta kerkesi kulua reipas minuutti, kun Blue Fox puhkoi reiän Amppareiden tiukkaan alivoimanelikkoon. Blue Fox:n Pekka Kontturi pääsi laukaisemaan pallon maaliin alivoimanelikon keskeltä suoraan syötöstä pelikellon näyttäessä 59.12. Syötön tähän maaliin tarjoili Viktori Niemi. Samassa ajassa Amppareiden pääkäskijä Ilkka Peltonen ottaa aikalisän. Ampparit saivat vielä viimeisellä 50 sekunnille hyvää pyöritystä, mutta itse palkinto eli tasoitusmaali jäi puuttumaan. Täten Blue Fox ottaa kauden avausvoittonsa lukemin 4-3. Kolmannen erän torjunnat Blue Fox Mutka 12 torjuntaa ja O2 Tikkanen 7 torjuntaa.

K-Rautapörssi:
Pronssi ja 1 piste: O2JKL Henri Tikkanen
Hopea ja 2 pistettä: Blue Fox Pekka Kontturi
Kulta ja 3 pistettä: Blue Fox Roope Mutka

Seuraavan kerran Ampparit ovat tulessa 14.10 Joensuussa. Tällöin taistellaan Josbaa vastaan runkosarjapisteistä sekä pääsystä seuraavalle Suomencupin kierrokselle. Ottelussa on siis tuplapanos. Ampparit ovat heti seuraavana päivänä nähtävillä Monitoimitalolla 15.10 kun vastaan asettuu M-Team Helsingistä. Tuo ottelu alkaa kello 13.00. Tervetuloa!