C1-pojat: Tiikerit nurin 9-6 – Eetu Salminen 4+0, Matti Minkkinen 3+0

10/01/2017 - 11:56

C1-poikien mustan peliryhmän pelit jatkuivat SM-sarjassa kotiottelulla Tikkurilan Tiikereitä vastaan. O2 oli hävinnyt edellisenä viikonloppuna niukasti Oilersille 4-3. Myös Tiikereillä oli tappio alla, kun kauden avauksesta tuloksena oli 10-7 tappio SB Heinolalle.

Palokan lehtereille oli kerääntynyt kirjanpidon mukaan 68 katsojaa seuraamaan tätä Amppareiden ensimmäistä SM-sarjakotiottelua. Kotiyleisön pettymykseksi Tiikerit onnistuivat maalinteossa ensimmäisenä. Aikaa pelikellossa oli 08.43. Terävästä kanttilaukauksestaan tunnettu Amppareiden Matti Minkkinen (3+0) tasoitti pelin kuitenkin yhteen yhteen erän puolivälin jälkeen. Erän lopussa molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa uudelleen ja erätauolle mentiin tasalukemissa 2-2. Tasaisen erän torjunnatkin laskettiin tasaisesti O2 7 torjuntaa, Tiikerit 8 torjuntaa.

Toisen erän ensimmäisessä vaihdossa Tiikereiden Veikko Uosukainen onnistui murtautumaan O2-puolustuksen keskustaan ja tulinen laukaus löysi tien verkon perukoille tolpan kautta. Vähintään yhtä tulinen oli myös kotijoukkueen tasoitusmaali, kun Elias Pasanen (1+0) viritti oman pomminsa suoraan etuyläseen. Ottelua jatkettiin tasatahtia, kun Tiikerit menivät erässä vielä kahdesti johtoon 3-4 ja 4-5, mutta O2 tasoitti aina perään, melkeinpä seuraavassa vaihdossa. Toiseen erään pätevät samat kommentit kuin ensimmäiseen – tasaisen erän torjunnatkin tasan, O2 6 torjuntaa, Tiikerit 6 torjuntaa.

Kolmannen erän alkuun nähtiin tulostaululla ensimmäistä kertaa positiivinen lukema kotijoukkueen kannalta. Eetu Salminen (4+0) pääsi laukomaan maalin edestä Anssi Halomon (0+2) tarjoilusta Ampparit 6-5 johtoon. Tällä kertaa oli kuitenkin Tiikereiden vuoro kuitata maali nopeasti. Samuli Happonen laukoi päätylaidasta kimmonneen pallon maaliin vain 28 sekuntia O2:sen maalin jälkeen. Ottelun loppu oli kuitenkin enemmän tai vähemmän yhden miehen show. Eetu Salminen laukoi vastahyökkäyksestä ajassa 46.03 Ampparit 7-6 johtoon ja sama mies oli asialla kun O2 siirtyi 8-6 johtoon ylivoimalla neljä minuuttia ennen ottelun päätöstä. Loppulukemat 9-6 Salminen viimeisteli tyhjään maaliin.

O2-maalivahti Justus Niemelle torjuntoja kirjattiin ottelussa kokonaisuudessaan 18 ja virkaveli Herman Kuuselalle 22. Joukkueet jatkavat pelejään jälleen ensi viikonloppuna. O2 suuntaa Tampereelle Kooveen vieraaksi ja Tiikerit pelaavat ÅIF:ää vastaan.