M1: Miehillä 20 sopimusta kasassa

07/01/2013 - 13:41

Viime kevään ikävät muistot on huuhdottu Jyväskylän lämpimiin järvivesiin, ja ampparipaitojen valmistautuminen uuteen kauteen on ollut täydessä käynnissä jo toukokuun alusta alkaen. Jatkosopimuksia on väännelty pitkin kevättä, ja joukkueeseen on saatu kiinnitettyä jo useampi uusikin tulokas. Erityisen tärkeät jatkosopimukset on saatu aikaan valmennuskaksikon Ilkka Peltonen - Jukka-Pekka Taskinen kanssa, ja kahden viime kauden lohkovoittaja lähtee tutussa komennossa jahtaamaan kolmatta lohkovoittoa. 

Miesten edustusjoukkue on harjoitellut 8 intensiivistä viikkoa, ja nyt on aika porhaltaa muutama viikko omatoimisesti. Valmentaja Ilkka Peltosen mukaan alkukesän harjoittelu on sujunut olosuhteisiin nähden hyvin.

- Ottaen huomioon, että viime kausi loppui kahteen niukkaan tappioon, harjoittelu on edennyt jotakuinkin suunnitelmien mukaan. Harjoituksissa on nähty vierailevia tähtiä ylemmiltä sarjatasoilta, joten sekin kertoo osaltaan joukkueen arvostuksesta ja hyvästä tekemisestä. Ensimmäisiä omia junioreita on myös nostettu mukaan harjoittelemaan edustuksen kanssa, joten heillekin on tärkeää näyttää esimerkkiä hyvästä ja laadukkaasta harjoittelusta, Peltonen valottaa.

Tällä hetkellä O2:n sopimuslistalla on kaksi maalivahtia ja 18 kenttäpelaajaa, mutta Peltosen mukaan täydennystä etsitään vielä.

- Pyrimme siihen, että joukkueen koko tulisi olemaan 3+22, kuten viime vuonnakin. Tällä hetkellä etsimme oikeastaan vain yhtä maalivahtia, muiden pelaajien ei tarvitse olla niin profiloituneita. Olen sopimustilanteeseemme varsin tyytyväinen tällä hetkellä, Peltonen toteaa.

Uusia sopimuspelaajia ovat Happeen A-nuorista yli kasvaneet puolustaja Ollimatti Karttunen ja hyökkääjä Tuomas Laukkala, Origossa maalia aiemmin tilkinnyt Lauri Virkkunen, FBC Duxin juonikas sentteri Ilkka Tepponen, Viron liigan SK Favoriitista saapuva puolustaja Paavo Elomaa sekä uusvanhana tulokkaana neljän aiemman O2-kautensa aikana 78 pistettä iskenyt laituri Henri Eskelinen. Todellisen helmen joukkue sai Happeen liigamiehistöstä siirtyvän Eetu Erosen muodossa. Monipuolinen taituri tuo laatua tarvittaessa niin puolustukseen kuin hyökkäykseenkin.

Valmentajavelho toteaa, että uudet pelaajat tuovat joukkueeseen laatua ja leveyttä.

- Uudet pelaajat tuovat joukkueeseemme tervettä kilpailua peliminuuteista. Mukana tulee kaivattua nuorentumista. oveluutta ja liikettä kentälle, Peltonen kertoo.

Millaisen O2-Jyväskylän mallia 2013-2014 valmentaja sitten uskaltaa luvata kannattajille?

- Toivon, että harjoittelumme kautta saadaan ensi vuoden joukkue edellistä kautta tasaisemmaksi. Monnarin parketilla nähdään liikkuva, kurinalainen ja viihdyttävä O2-joukkue, Peltonen vakuuttaa.

O2-Jyväskylän miesten edustuksen sopimuspelaajat 1.7.2013:

Jari Aromaa
Henri Dahlström
Paavo Elomaa (SK Favoriit, Viro)
Eetu Eronen (Happee)
Henri Eskelinen (välivuosi)
Anssi Huisman
Vesa Hytönen
Eino Jauhiainen
Ollimatti Karttunen (Happee A)
Tuomas Laukkala (Happee A)
Ismo Nybacka
Olli Oksanen MV
Kimmo Paananen
Henri Pitkänen
Tuomas Pulkkinen
Teemu Puttonen
Antti Pöyhönen
Simo Saarinen
Ilkka Tepponen (FBC Dux)
Lauri Virkkunen MV (Origo)