N3: Karkauspäivän kotipeleistä korkeammalle

03/01/2020 - 18:01

Naiset 3

Karkauspäivän kotipeleihin lähdettiin jännitystä ja intoa uhkuen. Kauden toiseksi viimeisessä turnauksessa mahdollisuus niin karsintoihin alaspäin, kuin nousuun ylöspäinkin oli mahdollista tasaisen sarjan vuoksi. Vastassa olivat tiukan vastuksen edellisessä kohtaamisessa tarjonnut Valkeakosken WFT ja kaksi pistettä edellä ollut Tikkakosken TiPa.

O2JKL - WFT

Ensimmäisessä erässä hallitsimme palloa ja vetopaikoille päästiin, mutta viimeistely ontui. Vastustajalla oli hyvin pieni rosteri mukana, joten he pitivät temmon maltillisena. Tästä syystä oman tempomme nostaminen oli haastavaa. Erän lopun ylivoima pyöri, mutta verkkoa ei saatu heilahtamaan.

Toisessa erässä vastustaja iski irtopalloihin ensimmäistä erää hanakammin. #11 Emmi Laukkarisen upea maalille ajaminen tarjosi mahdollisuuden rankkariin, mutta valitettavasti vastustajan maalivahti oli skarppina ja blokkasi vedon mallikkaasti. Pian paine kääntyi omiin ja vastustaja pääsi rankaisemaan vaihtovirheestämme kirpaisevasti, siirtäen itsensä 0-1 johtoon.

Hetkeä myöhemmin kovaa duunia painanut #11 Emmi Laukkarinen pääsi upottamaan helpottavan, #29 Hanna Koiviston tarjoilusta. Kauaa ei ehtinyt pelikello edetä, kun #23 Emmi Salenius pääsi siirtämään keskustasta #11 Emmi Laukkariselle, joka pääsi tälläämään jälleen.

Erän loppuun vastustaja hyödynsi merkkausvirheemme ja peli oli jälleen tasan.

Kolmannen erän alkuun #72 Taija Mitronen jakoi syötön puolustaja #27 Maija Niemiselle, joka pommitti viivasta laadukkaan laukauksen WFT maalivahdin selän taa. Vastustajan toinen jäähy tarjosi jälleen paikan karata, mutta tulos pysyi samana.

Silloin #72 Taija Mitronen käytti hyödyksi nopeuttaan vastustajan maalin takana sujauttaen komean vanhanaikaisen sisään. Tilanne näytti hetken hyvältä, mutta sitten WFT pääsi kaventamaan 3-4. Hetki vastustajan aikalisän jälkeen jouduimme alivoimalle. Vastustaja käytti tilanteen hyödyksi tasoittaen tilanteen. Erän loppuun taistelimme ja uhrauduimme vetojen eteen tienaten ottelusta yhden pisteen.

Naiset 3

O2JKL - TiPa

Heti alusta alkaen peli kulki hienosti ja hyökkäyksissä oli ideaa. Tempo oli juuri meille sopiva, joten pystyimme pitämään tekemisen tason pelin edetessä. Ensimmäisessä erässä tilanteita nähtiin kummassakin päädyssä. Erän ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäivät vastustajan kaksi jäähyä, joiden aikana saimme hyvin pyörivät ylivoimat (ilman tulosta tosin).

Toinen erä oli onnistunut. Vastustajan yritykset käännettiin nopeasti toiseen suuntaan ja alakolmio toimi hienosti. Maalitykki #72 Taija "Taiski" Mitronen päätti aloittaa juhlat, ensin laituripari #18 Sini Kärkkäisen laadukkaasta syötöstä ja pian uudelleen #50 Saara Makkosen tarjoilusta.

Toimiva viisikko ja maalivahti #12 Eeva Hänninen pitivät huolen siitä, että vastustaja ei päässyt kaventamaan. Sitten #11 Emmi Laukkarisen syöttö tavoitti #10 Kati Pulkkisen, joka pyöräytti pallon komeasti maaliin.

Kolmannen erän alkuun loistavaa yhteistyötä tekivät syöttäjä #18 Sini Kärkkäinen, sekä maalaaja #50 Saara Makkonen. Muutaman minuutin päästä #29 Hanna Koiviston siirto #11 Emmi Laukkariselle onnistui ja verkkoa heilutettiin jälleen.

TiPa nosti karvaustaan uhkaavaksi, kun maalimme taakse painoi parhaimmillaan kolme vastustajaa. Puolustimme ahkerasti viisikkona, mutta vastustajan työnteko palkittiin pian. Muutamaa lipsahdusta seurasikin muutama kavennusmaali ja ajassa 42:14 tilanne oli 5-2. Tähän ei silti tyydytty.

#18 Sini Kärkkäisen onnistunut pallollinen pelaaminen ja sitä seurannut syöttö #72 Taija Mitroselle sai kaksikon tuulettamaan Taiskin hatullista. 13 sekuntia myöhemmin #21 Ulla Rytkönen kiusasi vastustajaa vielä kerran, #23 Emmi Saleniuksen tarjoillessa maukkaan. Upealla tiimityöskentelyllä ansaitsimme pelistä 7-2 voiton ja 2 pistettä.

Naiset 3

Joukkueen mielestä turnauksen tähtösiä olivat:

🌠🌠🌠 Emmi Laukkarinen

🌠🌠 Taija Mitronen

🌠 Saara Makkonen

Kauden viimeiseen turnaukseen Tampereelle lähdemme sarjan 4. paikalta. Ensimmäisille neljälle tarjotaan mahdollisuutta nousta ensi kaudeksi naisten 2. divisioonaan, joten meillä on mahdollista ylittää kauden alun tavoitteemme, 5.sija.