M1: Divarin runkosarjan päätösviikonloppu

03/01/2019 - 15:18

Miehet edustus

Viimeisissä runkosarjan peleissä saadaan vieraita Limingasta ja Turusta. Kuva: Niklas Suominen

Miesten Divarin runkosarja saatetaan maaliin tänä viikonloppuna 2.-3.3.2019, kun kaikki joukkueet pelaavat viimeiset pelinsä. Jyväskyläläisyleisön kannalta sarja päätetään oikein mukavissa merkeissä, sillä jo pudotuspelipaikkansa varmistanut O2-Jyväskylän Amppariparvi pelaa viimeiset kaksi otteluaan runkosarjassa kotikaukalossa. Lauantaina vieraaksi saapuu Limingan Nittomiehet ja sunnuntaina puolestaan FBC Turku.

Runkosarjan asetelmat ennen päätöskierrosta ovat seuraavanlaiset: pudotuspeleihin etenevät joukkueet ovat jo selvillä, mutta keskinäinen järjestys ja se, ketkä saavat kotiedun, ovat vielä hieman auki. M-Teamin pelit loppuvat runkosarjaan jo varmuudella, sen sijaan Nurmon Jymy, Merikoski SBT, Josba ja EV Akatemia vääntävät vielä siitä, ketkä kaksi saavat aloittaa viikonlopun jälkeen kesälomansa ja ketkä joutuvat karsimaan paikastaan ensi kauden Divariin. Rauman SalBan kohtalo sinetöityi jo useampi kierros sitten ja raumalaiset pelaavat ensi kaudella 2.divisioonassa.

Kuudennella tilalla sarjataulukossa ennen lauantaita majaileva O2-Jyväskylä lähtee kahdessa viimeisessä pelissään taistelemaan siis kotiedusta alkaviin pudotuspeleihin. Pisteitä joukkueella on kasassa 40, kun taas lauantain vastustaja LNM löytyy juurikin kotietuun oikeuttavalta neljänneltä tilalta 43:lla pisteellään. Myös sarjan kakkosena oleva FBC Turku on teoriassa mahdollista saavuttaa viikonlopun aikana, jos kaikki menee oikein putkeen. 

Divarin tilastot

 

O2-Jyväskylä - LNM 2.3. klo 15.30

Viikonlopun aloittaa Amppareiden ja Niittareiden välinen taistelu. Voitolla Ampparit taistelisi vielä sunnuntain pelissäkin kotiedusta, LNM taas taistelisi voiton tullessa vielä myös sarjan voitosta sunnuntaina, kun se kohtaa sarjakärki Rangersin. Isot panokset ovat siis vielä pelissä, vaikka kummankaan joukkueen ei tarvitse enää pelätä pudotuspelipaikan lipsumista käsistä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen viime vuoden lopulla päättyi Ampparien 3-10 vierasvoittoon. Tuolla voitolla oli oranssipaidoille myös suurempikin arvo, sillä käytännössä tuosta voitosta käynnistyi Amppareiden voitokas kulku Divarissa, joka on kantanut aina tähän päivään saakka ja joka nosti joukkueen karsijan paikalta pudotuspeleihin! LNM hävisi edellisessä ottelussaan sarjajumbo SalBalle kotonaan, joten varmasti sisuuntunut joukkue Palokkaan lauantaina saapuu. 

LNM:n pistekärki on tällä kaudella ollut #46 Eerik Lukkari tehoin 20+7. Hyvää taustatukea on tullut myös tutkapari #91 Matti Heikkiseltä (10+11) sekä yli 10 maalia sarjassa iskeneiltä #55 Joona Viiltolalta (16+4) ja #56 Juho Laurilalta (11+9). Limingan joukkueesta ei ehkä löydy yhtä-kahta selkeää pörssidominaattoria, mutta sen sijaan joukkue onnistuu ottelusta toiseen iskemään maaleja tasaisesti kolmen kentän laajuudella. Joukkueen mielenkiintoisin nimi löytyy kuitenkin tolppien välistä: vasta 16- vuotias #1 Aki Karjalainen on vartioinut Niittareiden maalia lähes kaikissa Divarin otteluissa tällä kaudella (20 ottelua, 79,39%) ja on osoittanut olevansa aivan Divarin kärkitorjujia. Erittäin hyvin liikkuvalla ja peliä lukevalla maalivahdilla on edessään vielä kirkas tulevaisuus salibandyn parissa!

Ottelun seuranta

Miehet edustus

 

Kuva: Esa Jokinen

O2-Jyväskylä - FBC Turku 3.3. klo 17.00

Sunnuntaina pelataan sitten runkosarjan päätöskamppailu, ja vastaan asettuu sarjan kakkostilalla keikkuva FBC Turku. Kauden alla Turku nostettiin jopa suurimmaksi mestarisuosikiksi ja nousijaksi Salibandyliigaan. Ja vakuuttavan sarjan joukkue on myös pelannut, vaikka heikkoja jaksojakin on mukaan mahtunut, on turkulaisten rutiini ollut sarjassa riittävän kova kokeneen päävalmentajan Perttu Kytöhongan johdolla. Viimeisimmästä pelistään FBC Turku haki 3-4 vierasvoiton Ouulusta Merikoski SBT:n vieraana, mutta tuota ennen joukkue kärsi kaksi tappiota LNM:lle ja Nurmon Jymylle. Mitenkään ylitsepääsemätön este ei siis sunnuntain vierailijakaan tule olemaan. Joukkueiden edellinen kohtaaminen on kaukaa viime vuoden lokakuulta, jolloin keltapaidat pitivät pisteet Turussa lukemin 5-2.

FBC Turun pistekärkiä ovat olleet Divarin pistepörssin kärkikymmeniköstäkin löytyvät #70 Miikka Sokka (14+28) ja #71 Aleksi Havia (28+12), isossa roolissa ovat olleet myös viime kaudella TPS:ssä Salibandyliigaa pelannut #14 Jani Hyytiäinen (19+18) sekä 17 maalia iskenyt puolustaja #20 Juuso Forsman (17+3), jonka pakkiparina on pelannut alkuvuodesta keltapaitoihin siirtynyt #25 Eemeli Peltonen joka omaa niinikään kokemusta Salibandyliigasta. Tolppien välissä vastuuta on kantanut neljä maalivahtia kauden aikana, eniten maalia on vartioinut #31 Jouni Savonen (14 ottelua, 75,54%), mutta viime aikoina erityisen vakuuttavia otteita tolppien välissä on esittänyt nuori #95 Oskari Fälden (4 ottelua, 78,57%), joka on 00- ikäluokan parhaita maalivahteja koko maassa.

Ottelun seuranta

Miehet edustus

 

 

Kuva: Esa Jokinen

Viikonloppuna on siis vielä kerran mahdollisuus päästä seuraamaan Divarin runkosarjaa tällä kaudella, ja kun sitä on tarjolla Palokassa, niin ethän missään nimessä jätä tilaisuutta käyttämättä! Joukkueen pudotuspelikamppailut käynnistyvät sitten jo seuraavana viikonloppuna, ja riippuen siitä, nappaako joukkue kotiedun vai ei, pelataan Jyväskylässä joko 9.3. tai 10.3. kevään ensimmäinen playoff- vääntö! Tuostahan alkaa sitten tie, joka voi kaikkien tähtien ollessa kohdallaan johtaa aina jopa Salibandyliigaan saakka, johon DIvarin mestari kauden jälkeen tulee nousemaan!

Viikonloppuna siis Palokan lehterit täyteen, kun joukkue lähtee hakemaan voitokasta virettä playoff- kevään alkajaisiksi!

Miehet edustus

#surinaa #ampparikevät