O2:sen M2 & M3 yhteisjoukkue Hirviliigan kilpasarjan mestariksi!

Syksyn mittaan sunnuntaisin on tahkottu Killerin liikuntakeskuksella Suomen parhaaksi
puulaakisarjaksikin tituleerattua Hirviliigaa. Kyseessä on kilpa- ja harrastesarjaan jaettu liiga, jossa
molempien sarjojen joukkueet kohtasivat ensin toisensa runkosarjassa kertaalleen. Sarjojen sisäiset
voittajat taas ratkottiin sunnuntaina Ampparipesässä. Kevätkaudelle tulee omat sarjat kilpa- ja harrastejoukkueille.

O2 asetti Hirviliigan syyskaudelle yhteisjoukkueen Keski-Suomen 4. ja 5. -divisioonissa pelaavista
Miesten 2 ja 3 -joukkueista kilpasarjaan työnimellä Beedrill. Kilpasarjan osallistujamäärä oli syksyllä
vain kolme joukkuetta, mutta sarjasysteemin mukaisesti kuluneena syksynä päästiin pelaamaan
mukavia kamppailuita myös erilaisia harrastejoukkueita vastaan.
Runkosarjan yhdeksästä ottelusta Beedrill hävisi ainoastaan kaksi ottelua, ollen runkosarjan kolmas ja kilpasarjassa puolestaan
toinen. Vähän yllättäenkin runkosarjan voitti harrastesarjaan ilmoittautunut LiPaSu.
Lopputurnauspäivälle tämä tarkoitti välieräottelua kilpasarjassa kolmanneksi sijoittunutta
Harvian joukkuetta vastaan, sekä mahdollista finaalia tämän jälkeen.

Beedrill – Harvia
Kilpasarjan välieräottelu aloitti amppareiden osalta turnauspäivän. Vastustaja Harviaa vastaan
oltiin pelattu runkosarjaottelussa voitokkaasti lukemin 9-5 joten tiukkaa mutta täysin voitettavissa
olevaa kamppailua odotettiin myös tästä ottelusta.
Peli käynnistyi kuin käsikirjoituksen mukaan, kun Beedrill siirtyi johtoon jo kuudentoista sekunnin
pelin jälkeen. Ajassa 2:59 pallo löytyi Harvian maalista jo toistamiseen ja Beedrill näytti menevän
menojaan. Tämän jälkeen tapahtui joukkueessa kenties jonkinlainen työhaalarin nappien
aukeaminen eikä lisäosumia ensimmäisessä erässä nähty kummaltakaan joukkueelta.
Toisessa erässä Harvia tuli nopeasti peliin mukaan ja erän ensimmäisistä minuuteista voisi
Beedrillin osalta käyttää jopa nimitystä katastrofaalinen. Pelikello näytti aikaa 16:06 kun Harvia iski
pallon ensimmäisen kerran verkkoon ja ajassa 18:22 Harvia tasoitti ottelun. Lisää löylyä saatiin jo
hieman alle kahdessa minuutissa, Harvian siirtyessä 2-3 -johtoon kun ottelu oli ehtinyt vanheta
aikaan 19:51. Beedrill-miehistön kollektiivinen uinahdus oli maksanut kovan hinnan alle viidessä
minuutissa, mutta toisaalta kentällä on aina pelaamassa kaksi joukkuetta.
Takaiskujen jälkeen kapteeninnauhaa kantanut Sampsa Huoponen toi joukkueensa tasoihin
muutamaa minuuttia myöhemmin, näyttävällä ja omien sanojensa mukaan ”elämänsä pisimmällä
kantilla”. Hirviliigan pistepörssin voitostakin pitkään taistellut Arttu Isopahkala siirsi Beedrillin
uudemman kerran johtoon ajassa 26:01. Vain minuutin pelin jälkeen Harvia tuli kuitenkin jälleen
tasoihin ja kolmanteen erään lähdettiin 4-4 -lukemista.
Kolmannesta erästä tuli vähämaalisempi kuin aikaisemmista. Harvia meni 4-5 -johtoon erän
alkupuolella ja siirtyi tämän jälkeen pelaamaan ansiokasta viisikkopuolustusta, josta Beedrill ei
meinannut päästä läpi millään. Kalle Pehkonen vedettiin lopulta pois maaliltaan, kun pelikellossa
aika väheni jo uhkaavasti ilman tasoitusosumaa. Viimeisellä peliminuutilla niin ikään sarjan
pistepörssin kärkipaikoilta löytynyt Mikki Leppä tasoitti ottelun. Varsinainen peliaika ei riittänyt
paremmuuden selvittämiseen, joten ratkaisu haettiin jatkoajalta.
Jatkoajalla lähimmäs maalia pääsi Harvia, kun pallo lauottiin kertaalleen yli melko avoimesta
maalikehikosta ja pyöri pariin otteeseen varsin läheltä ohi. Muutoin jatkoaika oli melko tarkkaa
pelaamista puolin ja toisin. Vain muutamaa sekuntia ennen jatkoajan päättymistä Beedrillille
tarjoutui vielä vapaalyönti hyvältä tontilta. Vaparia lähtivät juonimaan Sampsa Huoponen ja Jani

Saukko ja vaihtopenkillä kuiskittiin jo varoen varmaa maalia. Pienen siirron jälkeen Saukko pääsikin
kiskaisemaan pallon maaliin ja joukkue eteni näin Hirviliigan finaaliin!

SC Falken – Beedrill
Päivän päätti finaalikamppailu SC Falkenin ja Beedrillin välillä. Runkosarjassa vahvasti Happee-
taustainen Falken voitti Beedrillin selvästi lukemin 1-7 joten tiedossa oli kovatasoinen kilpasarjan
finaali.
Ensimmäisessä erässä haettiin vielä asetelmia otteluun. Molemmat pääsivät lämmittelemään
maalivahteja, mutta toisaalta molemmissa päissä puolustuspeli esti todella vaaralliset tekopaikat.
Ainoasta maalista erässä vastasi Falken, mutta ottelun tuomaristo katsoi pallon lyödyksi sisään
Beedrillin maalivahti Kalle Pehkosen hallusta ja näin kädet levitettiin tilanteen päätteeksi.
Toisessa erässä Falken toimitti tällä kertaa hyväksytysti pallon verkkoon ja tällä Aki Bågmanin
maalilla tilanteeksi merkattiin 1-0 Falkenille. Takaiskumaalin jälkeen suuntaa joukkueelle näytti jo
toistamiseen tänään kapteeni Sampsa Huoponen. Vain hieman yli minuutti ehti kulua, kun
Huoponen toi Beedrillin tasoihin. Osuman jälkeen joukkue sai selvästi lisää energiaa tekemiseensä.
Taas pari minuuttia ehti kulua edellisestä osumasta, kun tällä kertaa puolustusosastoa edustaneen
Roope Vaarakallion laukaus painui verkkoon. Viimeiseen erään lähdettiin näissä johtolukemissa.
Kolmannesta erästä muodostui Beedrillin Jussi Kemppi - Mikki Leppä – Arttu Isopahkala -ketjun
näytös. Erästä pelattiin viidettä minuuttia, kun Jussi Kemppi löi taululle 1-3 -lukemat Mikki Lepän
syötöstä. Minuuttia myöhemmin Leppä oli tällä kertaa itse maalinteossa ja tähän osumaan syötön
tarjoili puolestaan Kemppi. Tehohetken päätti ajassa 37:25 Arttu Isopahkala 1-5 -osumallaan ja
tähän maaliin Jussi Kemppi kirjautti jälleen syöttöpisteen. Osuman jälkeen pyrittiin ottelu
pelaamaan varmasti loppuun. Lisäosumia ei enää nähtykään vaan 1-5 -lukemin Beedrill voitti
ottelun ja näin ollen Hirviliigan syksyn 2018 kilpasarjan. Poika kotiin ja Aren aukiolle!

Hirviliigan kevätkausi starttaa helmikuussa 2019.