C2: Murskajaiset Palokassa!

02/05/2020 - 18:14

C2

Vierailija Masku/Wirmo jäi täysin jalkoihin.

Pörriäisten kotiinpaluu C2-poikien SM-sarjassa tapahtui viime viikonlopuna sunnuntaina 2.2.2020, kun Palokan koulukeskukselle vieraaksemme saapui sarjajumbo SBS Masku/SBS Wirmo. Ottelu tiedettiin hankalaksi ainakin noin pääkopan puolelta, ja peliä edeltävällä viikolla painotettiinkin, että omat pörssit edellä pelaavia "staroja" ei tähän otteluun kaivata, vaan jokaisen on pelattava vain ja ainoastaan joukkueelle. Hieman haastavat lähtökohdat tarjosi FBA:n tapahtuma Eerikkilässä, jossa kolme pelaajaamme oli pelin aikaan, joten aivan maksimirosteria ei jalkeille saatu. Tosin ainoastaan 11+1 vahvuudella saapui myös vierailija Keski-Suomeen. Peliä edeltävissä lämmittelyissä koettiin koko kauden ehkä sykähdyttävin urheiluhetki, kun "I Want It That Way" pärähti soimaan Palokan ämyreistä!

O2JKL/MuurY - SBS Masku/SBS Wirmo

LT 18 - 4 (6-1, 5-0, 7-3)

1.erä

Käytännössä aloitusvihellyksestä asti oli selvää, että kentällä ei taistellut voitosta kuin yksi joukkue ja kovin taistelu käytiin nimenomaan itseä vastaa; jaksaako keskittyminen kestää loppuun saakka? Maalihanat avaa ajassa 1:22 riiston jälkeen Väinö Heikkilä, joka pääsee puolittaisesta läpiajosta tälläämään tulisesti pallon maaliin. Jatkoa seuraa pari minuuttia myöhemmin, kun Veeti Nieminen saa tökättyä pallon Masku/Wirmon pelaajan lavasta ja irtopalloon ryntää hirmuisella vauhdilla Valtteri Raulo, joka myös laidasta läpi pusketuaan laukoo pallon tarkasti takakulmaan ja lukemiksi 2-0. Maalitehtailu jatkuu erän avauskympillä vielä pariin otteeseen, ensin ajassa 5:55 Samuel Maja lyö maalilta Aatu Knuutin laukoman irtopallon verkon perukoille ja ajassa 7:19 Joonas Lehtonen tarjoilee keskelle, jossa Väinön epäonnistuneesta haltuunotosta pallo liruu neljännen kerran ohi Masku/Wirmo- vahti Otto Tehiluodon. Täsä vaiheessa Masku/Wirmo käyttää myös jo aikalisänsä, ja saa sen jälkeen vähän ryhtiä otteisiinsa. Pörriäiset kuitenkin jatkaa pörräämistään erän jatkuessa; 11:39 kellossa ja nopeasta käännöstä Aatu tarjoilee vasemmalle, josta Eeli Mättö iskee 5-0, ja 14:09 Aatu tarjoilee jälleen ja tällä kertaa Marius Niemelä iskee keskeltä tennislukemat 6-0. Erän loppupuolella selkä kuitenkin nousee hieman pystyyn ja omalla alueella nukahdetaan pariin kertaan, joista Masku/Wirmo pääsee jo maalipaikoillekin. Ajassa 19:45 tuleekin tärkeä kuitti; pallo jää killumaan omalle alueelle turhan pitkäksi aikaa ja viivasta noussut Aleksi Ahvenkoski laukoo koppimaalilla kavennuksen.

2.erä

Ensimmäisen erän loppuun oli saatu tärkeä muistutus siitä, että pitkä peli olisi vielä edessäpäin. Toiset erät on olleet parissa viime pelissä meille vaikeita, joten nyt lähdettiin ainakin tuota saldoa parantamaan. Heti erän alkuun Masku/Wirmo nostaa karvaustaan hieman ja tuleekin yllättävän hyvin päälle, mikä meinasi alun passiivisuuden jälkeen vähän päästä yllättämään. Erän alkupuolella tuhlataan rankkari ja sen jälkeen ollankin jostain syystä hieman omalla alueella pulassa, kun palloa tunnutaan siirtelevän enemmän fiilispohjalla, eikä järjen mukaan; maalissa Valtteri Huisman nappaa kuitenkin tässä erässä muutaman aika ison torjunnan! Erän puolenvälin tienoilla alkaa kuitenkin sitten taas tapahtua; omalta alueelta hieman holtittoman näköinen kääntö, josa Väinö saa chipattua pallon kohti Elias Hakkaraista, Elias voittaa oman 1vs1:nsä ja painaa pallon todella tulisella laukauksella maaliin. Ja kun nihkeä erän aluku saatiin vihdoin maalinkin muodossa avattua, niin pariin seuraavaan vaihtoon isketään vielä pari lisämaaliakin; ensin kolmonen sahaa Masku/Wirmon puolustukseen muutamaan solmuun ja Marius-Aatu duo iskee 8-1, ja hetki tästä kun viivaan Joonaksen tarjoaman syötön kanttaa verkon perukoille pitkästä aikaa osuva Matias Ahonen! Maalin jälkeen menee pari minuuttia, kun väärästä vaihdosta joutudaan alivoimakyykkäyshommiin. Masku/Wirmon YV ei kuitenkaan juurikaan mitään saa aikaan ja takaiskuilta säästytään. Erän loppuun naulataan itse vielä kahdesti; ensin Mariukselle päivän toinen maalinedustalta ja 21 sekuntia myöhemmin Jami Markkanen vie latauksensa pitkälle oikealle, josta mitä maittavin syöttö maalin eteen Mico Luhangalle, joka pääsee puttaamaan helposti erätaukolukemat 11-1.

3.erä

Päätöserään päätettiin hieman aktivoida omaa karvauspeliä, kun osalle pelaajista ei ollut oikein saanut vielä edes hikeä pintaan, kun peli meinasi vähän väliä mennä seisoskeluksi. Erän alkuun pari ihan hyvää riistoa, mutta sitten tuleekin harmittava mailankopautus kaverin lapaan ja Pörriäiset taas AV:lle. Nyt kaverin YV rankaiseekin sitten 2 sekuntia ennen jäähyn päättymistä, kun Matias Fagerström tällä tulisesti oikealta pallon etualakulmaan. Maali ei kuitenkaan Pörriäisiä hetkauta ja parin minuutin jakson aikana isketään pallo itse kolmesti vieraiden maaliin; ensin Jami vapauttaa oivaltavalla syötöllä Julius Kilpikosken läpi ja Julle tällää 12-2, sitten Marius täydentää oman hattunsa Aatun syötöstä (vaihteeksi) ja lopuksi Jami pääsee vihdoin näyttämään tulista kanttiaan ja painaa 14-2 ajassa 45:39. Erän puolessa välissä päästään itsekin kokeilemaan ylivoimaa ensi kerran tässä pelissä ja sitä kestääkin kokonaista 8 sekuntia; Aatulle päivän kuudes (!) syöttö, kun Marius tällä täysin vapaasti keskustasta päivän neljännensä! Erän viimeinen kymppi pelaillaan pois alta ja vaikka vieraat iskevätkin vielä kahdesti hieman löysästä pelaamisestamme, niin Raulon toisella, Mariuksen viidennellä ja päätösosumaksemme jääneellä Väinön kolmannella maalilla loppunumerot kirjataan ottelusta peräti 18-4; eikä varmastikaan kovin moni voinut väittää, että nuo numerot olisivat valehdelleet.

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

Eipä ollut missään nimessä peli sieltä haastavimmasta päästä, vaikka siihen uhkakuvia olikin ennen peliä tiedossa. Kypsä esitys johti kuitenkin erittäin hyvään lopputulokseen, eikä vieraille jätetty oikein minkäänlaista palaa ottelussa. Onnistumisia tuli myös laajalla rintamalla, kun peräti 13 kenttäpelaajaa sai nimensä pistesarakkeeseen ja maalissa Valtteri pelasi jälleen todella hyvän pelin, ja pelasti joukkueen takaiskuilta niillä kriittisillä nukahdushetkillä; siitäkin huolimatta, että päätöserässä meinasi sormet mennä uuteen uskoon maalinedustakahakassa.

Ensi viikonloppuna onkin haaste sitten aivan sieltä toisesta päästä, kun edessä on odotettu Superviikonloppu Muuramessa. Kulttuurikeskuksen salissa vastaan asettuvat ensin lauantaina sarjakolmonen Ilves ja sunnuntaina puolestaan sarjakärki EräViikingit!