C2: Hunajat Tepsille

12/11/2019 - 16:06

C2

Turussa nähtiin vauhtia, maaleja sekä pehmoinen Pörriäisparvi.

C2- poikien edustusjoukkue Pörriäiset matkasi viime lauantaina vuoden toiseksi viimeiselle pelireissulle, kun bussin nokka otti suunnan kohti Suomen Turkua ja Leaf-Areenaa. Vastaan asettui erittäin odotettu vastus TPS, joka kamppailee meidän kanssamme samoista sijoista SM-sarjan B-lohkon kärjen tuntumassa. Matka alkoi vasta puolen päivän jälkeen, ja jos haluatte jonkinlaisen sightseeing- tiivistelmän niin tässäpä se: Ei näkyny kyllä mitään, sen verran pimeetä oli mennen tullen. Lefalle saavuttiin viiden jälkeen ja lähdettiin valmistautumaan klo 18:30 alkavaan otteluun.

TPS - O2JKL/MuurY, C2SM

LT 10 - 8 (3-2, 3-2, 4-4)

1.erä

Ottelun avaus on odotetunlainen, ja Tepsi lähtee heti pitämään kovaa tempoa yllä. Alkuun ollaan kuitenkin oikein hyvin hereillä ja ylivoima-aikaa tarjotaan heti jo ajassa 2.50. YV ei vielä tulosta tuota, mutta se ylivoimaa seuraava vaihto käytetään hyödyksi. Pallo pelataan päätyyn Jami Markkaselle, joka katsoo hienosti maltilla oikean hetken syöttää ja tarjoilee pallon maalin edustalle Aatu Knuutin lapaan, joka lakaisee helpohkosti Pörriäiset johtoon. Tepsin kuittaus tulee kuitenkin vain reilu minuutti myöhemmin. Erittäin mallikkaita otteita tällä kaudella esittänyt huipputaitava Jace Hellen voittaa kulmassa 1vs1- tilanteen, ja pääsee haastamaan keskelle, josta hän laukoo pallon tarkasti alakulmaan. Maalin jälkeen alkavat sitten Pörriäisten ongelmat toden teolla, kun Tepsin karvauksen alta ei meinata millään päästä pois ja monta kertaa jäädään ottavaksi osapuoleksi, ainoastaan Valtteri Huismanin huippupelastukset pelastavat meidät takaiskuilta. Erän puolivälissä sitten nähdään Tepsin johtomaali vastaiskusta; Santeri Heikkilä tarjoilee pallon keskelle vauhtiin Tuomas Rauhalalle, joka karistaa Pörriäisten sentterin kannoiltaan ja saa lopulta chipattua pallon maaliin aivan Valtteri nenän edestä. Seuraavassa vaihdossa ollaan kuitenkin heti hereillä ja nyt puolestaan puhuu Pörriäisten erittäin myrkyllinen kääntöpeli. Omalta alueelta päästään 3vs2- hyökkäykseen, josta Marius Niemelä tarjoilee pallon oikealle kaistalle Aatulle, joka tällää ottelun toisen maalinsa. Loppuerä ollaankin sitten taas melkeimpä kokonaan pinteessä ja ilmassa roikkunut Tepsin johtomaali nähdään ajassa 13.45; hieman onnekkaastikin pallo ohjautuu meidän pelaajan kautta Hellenille oikealle, joka pääsee laukomaan juuri Pörriäisten puolustajan jaloista pallon maaliin. Enempää maaleja ei erässä nähdä (onneksi), ja erätauolle mennään lukemista 3-2. Lukemat mairittelivat kyllä meitä, sillä pahempaankin oli mahdollisuudet. Karua kieltä puhui myöskin torjuntatilasto; Valtterilla 7 torjuntaa, Tepsin maalissa Arttu Mankisella ainoastaan yksi...

2.erä

Toiseen erään lähdettiin taas uudella asenteella ja pyrittiin olemaan valmiimpia Tepsin karvauksen alla. Ajoittain se onnistuttiinkin purkamaan sovitulla tavallla, mutta ei se helppoa ollut edelleenkään. Erän avaushetkillä Mankinen ottaa pari hyvää seiviä Tepsin maalilla, ja pitää tukulaiset johdossa. Sitten ajassa 25.13 jäädään omalle alueelle pallon kanssa hieman sumppuun, ja epäonnistunut pelinavaus ottaa pari oikein (epä)onnekasta pomppua ja keskeltä Veeti Virtanen pääsee lataamaan Tepsin johtolukemiksi 4-2 hieman hölmistyneen Pörriäisviisikon keskeltä. Pikkuhiljaa keneet kuitenkin taas käynnistyvät myös meillä, ja erän puoliväliä kohti peliä saadaan jopa haltuun enemmän. Ja sitten osuukin meille 22 sekunnin tehohetki, kun ensin Elias Hakkarainen väläyttää ajassa 30.55 todella tulista rystyläikkäriään, ja tällää pallon maaliin! Ja vain hetkeä myöhemmin Matias Knuuti pääsee nousemaan keskustaan, pyöräyttää itsensä tyhjään tilaan ja kanttaa pallon tulisesti yläseen; peli on tasan! Ja kun seuraavaan vaihtoon saadaan taas ylivoimakin, niin kaikki vaikutti hyvältä. Nimenomaan vaikutti. Ylivoimalla saadaan muutama oikein hyvä tontti luotuakin, mutta Mankinen on niissä tilanteen herra. Sitten aikaan 33.57 sattuu erittäin musta hetki; kun ylivoima ylihyökkää ja TPS kääntää alivoimalla 3vs2 hyökkäyksen joka päätyy lopulta meidän maaliin Oskari Viitikan toimesta. Maali hieman lamautti tekemistämme, sillä loppuerä on Tepsin. Ja vielä 28 sekuntia ennen taukosummeria nukahdetaan pahemman kerran omissa, ja Veeti Virtanen pääsee aivan liian vapaasti haastamaan keskelle ja tälläämään lukemiksi 6-4, joista siirrytään myös päätöserään.

3.erä

Kolmanteen erään oli kaivettava arsenaalista vielä pari napsua kovempaa asennetta mukaan, sillä Tepsi ei todellakaan tulisi hellittämään johtoasemassa. Erään saadaan vihdoinkin hyvä alku, ajassa 43.42 noustaan taas maalin päähän; keskialueella voitetaan taistelupallo, jonka jälkeen sen voittaa itselleen Makku, joka tarjoilee pelivälineen 2vs1- tilanteesta vasemmalle Eeli Mätölle, joka sijoittaa pallon varmasti maaliin. Mutta eipä päästä kuin seuraavaan vaihtoon, kun TPS rankaisee taas armotta, nyt tosin todella onnekkasti; Pörriäisillä menevät hieman paikat sekaisin omissa ja keskustasta Santeri Heikkilä pääsee sutaisemaan pallon, noh ei kohti maalia, mutta kohti meidän puolustajan pohjetta, josta se kimpoaa verkon perukoille. Sitten alkaakin muutaman minuutin kissa-hiiri- leikki, kun taas ensin ajassa 47.27 Knuutin veljekset hyödyntävät Tepsin auenneen karvin; Makun avauksen jälkeen Aatulla on tilaa ja aikaa sijoittaa pallo Tepsin maaliin. Alle 20 sekuntia myöhemmin rankaisee taas sitten TPS, omissa pelataan taas todella pehmeästi ja Jace Hellen täydentää hattutemppunsa todella komealla yksilösuorituksella, jossa sekä Pörriäisten puolustaja että sentteri olivat lähellä, mutta eivät tarpeeksi iholla; 8-6. Pari minuuttia myöhemmin Marius pääsee väläyttämään tulista vetoaan keskeltä ja se pölähtää aivan yläseen; 8-7. Mutta arvatkaa kuka iski seuraavaksi? Kyllä, TPS. Alle minuutti edellisestä niin Mankisen upea avausheitto löytää läpiajoon karanneen Jooa Höglundin, joka sijoittaa pallon varmasti maaliin; 9-7.Erää oli tässä vaiheessa jäljellä yhdeksän minuuttia, ja heiman onneksi saatiin hommaa rauhoitettua. Paikkoja saadaan luotua, mutta kerta toisensa jälkeen vetää Tepsin maalilla Mankinen pidemmän korren. Ajassa 57.26 nähdään kuitenkin tahtomaali; Pörriäisiltä onnistunut päätykarvaus, josta Marius pääsee laukomaan ja irtopallon taistelee väkisin yli maaliviivan Eeli. Loppuhetket ovat armotonta taistelua, mutta (anti)kliimaksina nähdään meidän kannaltamme ajassa 59.19 Tepsin kymmenes osuma; Valtterin torjuman pallon nappaa kulmassa Matias Hietamäki, jonka vaarattomalta näyttänyt laukaus ottaa JÄLLEEN kimmokkeen meidän pelaajan jalasta ja kimpoaa siitä maaliin. Loppuhetkillä ei enää yrityksestä huolimatta saada ihemitä lutua ja summerin soidessa TPS saa tuulettaa voittoa.

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

Ottelu ei missään nimessä ollut meiltä missään nimessä se kauden ehjin esitys, vaikka loppua kohden parannettiinkin huomattavasti. Omista virheistä ei kuitenkaan opittu, vaan Tepsi päästettiin rankaisemaan kohtuuttoman helposti. Omalla alueella tuntui, että kaikki 1vs1- tilanteet hävittiin aivan järjestään, ja se oli tässä pelissä nyt se ratkaiseva ero. Huonoa tuuriakin oli matkassa useassa maalissa, mutta lopputulos oli peliin nähden vähintäänkin oikeutettu; tällä esityksellä ei piseitä ansaita.

Tepsiltä nostetaan esiin etenkin huipputaitava ja hattutempun tehtaillut Jace Hellen sekä erittäin hyvällä tahdilla maalipaikkoja luonut duo Jooa Höglund - Santeri Heikkilä, jotka molemmat olivat joka vaihdossa Pörriäisten puolustajien riesana. Ja viimeisenä lukkona kun Arttu Mankinen napsi vielä todella näyttäviä seivejä, meni tässä pelissä voitto täysin oikeaan osoitteeseen. Iso hatunnosto Tepsille ehjästä ja hyvästä esityksestä, josta meillä on jokunen oppi otettavana. Toivotaan, että maaliskuussa, kun TPS saapuu vierailulle Palokkaan, ollaan hieman valmiimpia!

Vaikka esitys olikin mitä oli, ei tässä paniikkinappulaa olla ihan vielä painamassa :D Pelissä oli kuitenkin paljon hyviäkin elementtejä eivätkä korjausliikkeetkään kovin mittavia tarvii olla, että homma saadaan taas raiteilleen! Vielä olisi yksi ottelu aikaa kääntää kelkka ennen Joulutaukoa, kun tulevana sunnuntaina lyödään 2019 pakettiin pelien osalta Karhujen vieraana Porissa.