C2: Spiralilta kolme pistettä matkaan!

11/19/2019 - 16:22

C2

Ilves kaatui Tampereella vahvan päätöserän ansiosta.

Viime lauantaina startattiin C2-poikien SM-Sarjassa toinen ottelukierros eli samalla aloitettiin myös yksittäiset, 3x20 minuutin pituiset ottelut. Pörriäiset aloitti samalla viiden viikonlopun peliputken, joka päättyy sitten sopivasti joulutaukoon ja pelejä jatketaan heti vuoden alusta :D Jos joku haluaa laskea meidän vapaa-viikonloput ennen runkosarjan loppua maaliskuun puolessa välissä, niin veikkaan että lyhyelläkin matikalla tässä pärjäät, ne voi varmaan itseasiassa laskea yhden käden sormilla. Noh, mikäpäs siinä, onhan nää SM:n pelit sen verran mukavia kokemuksia!

Mutta joo, vuoden 2019 puolella ensimmäinen viidestä stopista oli viime viikonloppuna Tampereella, kun Pörriäiset kohtasi B-lohkon paikallisväännössä Ilveksen.

Ilves - O2JKL/MuurY, C2SM 16.11.2019 @Spiral-halli, Kaukajärvi

LT 3 - 7

Reissu käynnistyi Jyväskylästä ilahduttavasti vasta puolen päivän jälkeen, niin ei ihan yhtä unista porukkaa tällä kertaa ollut. Väinökin oli kuulemma nukkunut 12 tuntia! Matka taittui nopeasti Spiralille, toki sen aikana Eeli kerkesi esitellä uuden suosikkikappaleensa suoraan Mongolian Spotify- listan kärjestä. Spiralilla oli taas kova kuhina, kun kaikki kentät olivat täynnä jotain salibandya etäisesti muistuttavaa lajia paikallisten paikallisten urheilijoita leikkivien toimesta. Viihdetakuu oli kyllä tosin noissa peleissä taattu, viimeistään siinä vaiheessa kun joku hervantalainen Tero rupesi tuomarille pätemään lajin (tai jonkun toisen lajin) sääntötietoudestaan.

No mutta joo, hyvien lämpöjen kautta lähtivät Pörriäiset valmistautumaan kovaan matsiin. Ilves tiedettiin erittäin organisoiduksi ja tiukasti puolustavaksi joukkueeksi, jonka pelinkääntäminen on vieläpä sarjan eliittiä. Kärsivällisyys ja huolellisuus olivat siis ne kaksi isoa kategoriaa, minkä alle viikon teemat oli harjoituksissakin asetettu ja mistä pelin alla vielä keskusteltiin.

1.erä

Ottelun alku oli hyvinkin odotettu. Pörriäiset pääsivät hallitsemaan palloa enemmän, mutta Ilveksen puolustuksen purkaminen ihan vetopaikalle asti meinasi tuottaa vaikeuksia. Sen sijaan sitten hieman huolimattomat menetykset johtivat melkoisen nopeasti Ilveksen maalipaikkaan, ja etenkin vaarallsilla poikittaissyötöillään Ilves oli päästä pariin otteeseen todella hyvälle tontille. Tuota kaavaa noudatti melkeimpä koko erä, ja veskarit molemmissa päissä, Aku Ikonen Ilveksellä ja Vili Avikainen puolestaan meidän luukulla, pitivät ne muutamat vedot lopulta melko vaarattomina. Pitkään oltiin menossa jo kohti 0-0 erää, mutta päätösminuutilla sattuu pieni lapsus; Pörriäisten viisikko painaa aavistuksen liian pitkän vaihdon ja omalla alueella sattuu sitten pieni merkkivirhe pitkän vaihdon johdosta, josta tupsukorvien kapteeni Jere Ruusunen iskee pallon alakulmaan ja Ilveksen johdossa ensimmäiselle erätauolle.

2.erä

Toiseen erään Pörriäiset tulee sisuuntuneena ja maalinnälkäisenä, ja heti erän alusta tuntuu sama tarina jatkuvan kuin edellisessäkin erässä. Nyt tosin aletaan päästä maalipaikoille viime erää paremmin ja peli on muutenkin hieman vapautuneemman näköistä. Mutta hetkonen, millaisia seivejä Ilveksen Aku Ikonen maalissa venyttää kerta toisensa jälkeen! Pörriäiset saa luotua useammankin laadukkaan maalipaikan (myös ylivoimalle päästiin), josta olisi useampaakin muuta veskaria rankaistu, mutta nyt Ikonen kyllä näytti, miksi hän on ikäluokan kärkitorjujia. Yhden venytti Urheiluruutu- tyylisellä tiikerinloikallakin. Toisaalta toisessakin päässä Vili nollaa Ilveksen jokaisen yrityksen, joka vetton asti kerkesi. Melko hyvin erässä myös taas puolutstettiin ja peitettiin, torjunnat erässä kirjataan nimittäin Ikonen 10, Avikainen 2. Pitkään näyttää tämäkin erä maalittomalta, kunnes ajassa 38.45 nähdään erittäin vapauttava Pörriäisten avausmaali, joka on neljän pelaajan upean yhteistyöjatkumon tulos: ensin Matias Ahoselta loistava syötönkatko omalla alueella, josta hän potkii pallon laitaan keskiviivan tuntumaan. Sieltä Marius Niemelältä se kuuluisa "mikä syöttö" no- look' ina keskelle, jolla hän vapauttaa Pörriäiset 2vs1 ylivoimahyökkäykseen. Eeli Mätöltä oikeaaikainen levitys oikealle Aatu Knuutille, ja Aatu pääsee tälläämään pallon suoraan syötöstä ohi Ikosen, tasoittaen pelin erätaukolukemiin 1-1.

3.erä

Päätöserään lähdettiin siis mitä kutkuttavimmista asetelmista, ja lukemista jotka kyllä kuvasivat pelin kuvaa melko tarkasti: kahden laadukkaasti puolustavan ja erittäin fiksusti ja tarkasti pallon kanssa pelaavan joukkueen kohtaaminen tässä oli menossa! Pörriäisten kopissa toki tiedostettiin, että ihan omalla tekemisellä tämä pystyttiin kyllä ratkaisemaan, olihan pallo meillä kuitenkin huomattavasti enemmän. Lisäksi mitä pidemmälle päätöserä etenisi, sitä enenmmän uskottiin fyysisen edun siirtyvän meille. Mutta hirveän pitkään ei tarvinnut nyt odottaa ennen kuin alkoi tapahtua. Ajassa 41.31 Pörriäiset käyttää vastaiskunsa tehokkaasti, kun loistavan ottelun pelannut Elias Hakkarainen pääsee murtautumaan laidasta Ilveksen alueelle, tarjoilee keskustaan nousevalle Valtteri Raulolle ja Raulo pääsee iskemään terävällä näpäytyksellä pallon alakulmaan, vieden samalla Pörriäiset ensi kertaa ottelussa johtoon! Jatkoa seuraa ainoastaan minuuttia myöhemmin, kun Pörriäisten "Junnu- kenttä" iskee; kapteeni Samuel Maja ampuu vaparin oikealta vielä peittoon, mutta irtopallon tökkää Joonas Lehtonen takaisin Samulle ja El Capitan iskee tulisella laukauksella lukemat 1-3:een. Ilves käyttää myös aikalisänsä jo tässä vaiheessa. Minuutti keretään tas pelata ennen seuraavaa tilastomerkintää, kun Ilveksen pelaaja lähtee jäähylle hieman kevyenoloisesta rikkeestä. Ylivoiman ensimmäinen puoliminuuttinen on melko mollivoittoinen, sillä pallo lahjoitetaan suotta Ilvekselle, ja terävän käännön jälkeen Jesse Ypyä ampuu oikealta j maalin eteen kimmonneen irtopallon huitoo verkkoon Pörriäisten löysän merkkauksen avittamana Saku Virta. Minuutin päästä YV kuittaa kuitenkin virheensä; Nuutti Leskiseltä komea levitys oikealle ja Matias Knuutin jousipyssyrannari uppoaa vastustamattomasti alakulmaan. Noh, peli kerkeää jatkua 39 sekuntia kunnes helähtää taas, kun Ilves saa sisäänlyönnin laidan vierestä. Pallo pelataan Eeli Uusi-Heikkilälle viivaan ja tämä läväyttää melkoisen tulisen ja tarkan kantin aivan sinne kenkälaatikkoon, joskin Pörriäisten oma pelaaja teki tilanteessa hieman epäonnekkaasti Vilille maskia. Noniin, kahteen erään tehtiin yhteensä kaksi maalia, kolmannen erän ensimmäiseen kuuteen minuuttiin joukkueet osuivat viidesti :D Mutta maalitehtailu ei tähän vielä lopu, vaan Pörriäiset halusivat vielä kuitata äskeisen maalin. Ensin Vililtä upea venytys poikittaisyötöstä lähteneeseen vetoon, ja seuraavasta hyökkäyksestä ajassa 47.23 Aatu tarjoilee vastaiskusta pallon maalin vasemmalle kulmalle, josta Eeli näpäyttää pallon verkkoon ja siirtää taas Pörriäiset kahden maalin karkumatkalle. Havaijipallomaisen avauskympin jälkeen peli rauhoittuu hieman eikä omalle alueelle enää niin avoimia ovia tarjota. Tosin kyllä yhden kerran Ilveksen poikkarit sahasivat taas Pörriäisviisikon joka ruumiinosasta täysin solmuun, mutta maalinkulmalta Vili venytti varman maalin eteen vielä jonkun ruumiinosan ja muutama katsoja, toimitisja, valmentaja ja pelaaja taisi silmiään hieman hieraista tuon "ryöstön" jälkeen. Pelin lopussa alkoi sitten tapahtua se oletettu ilmiö, nimittäin fysiikka alkoi pitkässä pelissä kääntyä Pörriäisten eduksi. Ilves vyörytti kyllä edelleen vaarallsiia hyökkäyksiä meidän päätyyn mutta kaikilla pelaajilla oli hyvin voimia peittää vielä vetoja hakakasti, ja Vili hoiti sitten loput. Sitten kun se pallo saatiinkin itselle niin Ilveksellä ei oikein enää jalka tahtonut jaksaa liikkua alas yhtä nopeasti kuin meillä ja vastaiskupaikkoja saatiin muutama näppärä luotua. Kahdesta myös osutaan melko identtisellä tavalla, Aatulta millintarkka tarjoilu, joka vapauttaa Eelin läpiajoon ja Eeli iskee ensin päivän toisensa ajassa 53.34 ja hattutemppu täydentyy aikaan 57.13. Lopussa ei Ilveksen usko enää tunnu riittävän, vaan päätössekunnit pelaillaan pois alta ja summerin soidessa saadaan tuulettaa erittäin hyvän esityksen ja ennen kaikkea laadukkaan salibandyottelun jälkeen tullutta voittoa!

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

Pörssien takaa nostetaan esiin etenkin maalissa unelmapelin (tai no, melkeimpä jo normipelin :D) pelannut Vili Avikainen, joka piti torjunnoillaan Pörriäiset pelissä kiinni ensin pari erää ja päätöserässä piti vielä meidät oikeilla hetkillä johtoasemassa. Lisäksi puolustuspäässä etenkin Veeti Nieminen oli taas elementissään; repi, raastoi, välillä jopa joutui juoksemaan (pääosin Veeti saa hölkätä, kun vastaavanlaisia jalkoja ei tästä sarjasta löydy) ja piti kaiken kaikkiaan otteillaan Ilveksen pojat pois parhailta paikoilta. Koko joukkueelta kuitenkin taas erittäin ehjä esitys ja jokainen teki oman tärkeän osansa voiton eteen!

Pelin jälkeen suunnattiin vielä Orituvalle päivän ruokailun merkeissä. Kanapastalle annamme ainakin korkeamman arvosanan kuin aikaisemmille kokemuksille esimerkiksi AutoCenterillä, tässä oli kuitenkin ensinnäkin makua ja toisinnakin ananasta pakasteherneiden tilalla. Jyväskylässäkin oltiin ihan ihmisten aikaan eli samana päivänä saatiin kokea sekä myöhäinen reissulle lähtö että aikainen paluu; näitä ei enää loppuvuoden peleissä hirveästi juhlita :D

C2

Näin saatiin siis pistepotti myös heti yksittäisissä otteluissa avattua ja Pörriäisten mukana Jyväskylään lähti kolme sarjapistettä. Seuraavaksi karavaani jatkaa kulkuaan kohti Etelä-Suomea, Helsinkiä ja Tapanilaa, kun ensi viikonloppuna edessä onkin sitten taas yksi kauden odotetuimmista kohtaamisista: lauantaina 23.11. nimittäin Mosahallilla pelataan B-lohkon kärkikamppailu Pörriäisten ja lohkoykkösen EräViikingit Pohjoisen välillä!