Salibandyakatemia

Salibandyakatemiatoiminta on oleellinen osa O2-Jyväskylän pelaaja-, valmentaja- ja seurakehitystä. Akatemiatoiminnan avulla pyrimme kehittämään arkeamme ja näin edistämään pelaajan kehitystä. Akatemialeireillä keskitytään pelaajien kehityksen ohella myös valmentajiin ja seuratyöntekijöihin. Tämä takaa myös sen, että harjoitusten laatu ja seura organisaationa kehittyy. Salibandyakatemiatoimintaa järjestetään Vierumäen ja Eerikkilän urheiluopistoilla.

 

VIERUMÄEN SALIBANDYAKATEMIA

O2-Jyväskylä valittiin Vierumäen salibandyakatemiaan kaudelle 2017-2018. Akatemiaohjelmaan osallistuvat 2002 syntyneiden poikien joukkue C1-pojat. Akatemiatoiminnan tavoitteena on tukea seurojen valmentajia jatkuvassa kehittymisessä sekä pelaajia kasvamaan kokonaisvaltaiseen urheilijan elämään. Erityisesti fysiikkaharjoittelussa, urheilijatestauksessa, ravintoon liittyvissä asioissa ja henkilökohtaisissa pelitaidossa akatemialla on paljon annettavaa. Painopistealueena Vierumäen salibandyakatemiassa on pelikäsityksen opettaminen. Yhteensä akatemiassa urheilee ja oppii alkavalla kaudella n. 100 C-, B- ja A-junioria sekä n. 10 valmentajaa.

Akatemialeirejä on kauden 2017-2018 aikana neljä. Yksi leiritys kestää kolme päivää. Pelaajat saavat leireiltä mukaansa etätehtäviä joita suoritetaan normaalien seuraharjoitusten yhteydessä leirien välillä. Vierumäen salibandyakatemia johtoajatuksena on, että pelaajat opiskelevat salibandya.

 

EERIKKILÄN FLOORBALL ACADEMY

Salibandyliiton uusi pelaajakehitysjärjestelmä kantaa nimeä maajoukkuetie. Salibandyliiton Maajoukkuetielle valitaan ikäluokkien lahjakkaimmat pelaajat. Seurantatapahtumat toteutetaan Floorball Academyssa (FBA), Eerikkilässä. O2-Jyväskylä on mukana MAAJOUKKUETIE-toiminnassa United-joukkueiden kautta.

FBA-toimintaan valitaan seurajoukkueita ja niiden lisäksi yksittäisiä pelaajia, joiden pelilliset valmiudet edellyttävät valintaa. Yksittäisistä pelaajista muodostetaan tapahtumissa United-joukkueet. United-pelaajien valinnat suorittavat Salibandyliiton Maajoukkuetievalmentajat, jotka kauden aikana seuraavat pelaajia.

Salibandyn Maajoukkuetien tavoitteena on kasvattaa lahjakkuuksia urheilijoina, ohjata pelaajia suunnittelemaan ja yhdistämään opiskelu- ja urheilu-uraa sekä kartoittaa ikäluokan sen hetkistä tasoa. FBA-seurantatapahtumat kertovat kehittymisen faktat ja sitovat valmennustoiminnan määrätietoiseksi prosessiksi useammalle vuodelle.