O2-Jyväskylä

päivitetty 12.5.2017

Arvot

Seuran toiminta perustuu seuraaviin arvoihin:

Arvot

KASVATTAVA ”Muistakaa, että joukkueurheilussa jokainen päivä on sankareiden
syntymäpäivä. Olkaa esimerkkejä toisillenne.”

ARVOSTAVA ”Amppareissa on jo pitkään tehty niin laadukasta työtä, että meillä on yli
tuhat jäsentä, joukkueita taaperosta mummoon ja vaariin, edarit liigassa ja divarissa, saimme arvostetun tunnustuksen nuorisotyöstä, järjestimme Keski-Suomen suurimman junioriturnauksen ja teimme liigan yleisöennätyksen. Tämä kaikki on mahdollista vain mahtavan Amppariyhteisön ansiosta.”

YHTEISÖLLINEN ”Me. Yhdessä. Tässä ja nyt. Yhteisö, joka yhdessä pystyy näkemään jotain
samaa ja pystyy tarjoamaan sisältöä, vie meitä kohti omaa tavoitettamme.”

TURVALLINEN ”Vanhempana on ollut hienoa seurata, miten innoissaan tyttö on lähtenyt
aina harjoituksiin. Valmennusporukka on onnistunut tehtävässään erinomaisesti tehdessään harjoituksista monipuolisia ja innostavia.”

KANNUSTAVA ”Pelata, olla paineellisessa ja panoksellisessa tilanteessa ja samalla pystyä nauttimaan siitä, olla yhdessä pitkän kauden jälkeen joukkueena, juuri siinä hetkessä, hetki kerrallaan. Ja me kaikki elämme ja luomme tuon hetken yhdessä.”

Visiot

Haluamme olla edelläkävijä ja suunnannäyttäjä seuratoiminnassa ja urheilussa.
Toimintamme on niin laadukasta, että olemme alueemme houkuttelevin salibandy- ja urheiluseura niin harrastajille, sidosryhmille kuin yhteistyökumppaneille. Haluamme olla myös valtakunnallisesti tunnettu ja yhteiskuntavastuumme tunteva ja kantava seura.

Tarjoamme houkuttelevaa ja innostavaa toimintaa kaikille ikäryhmille ja pyrimme sitouttamaan ihmiset toimintaamme ”vauvasta vaariin”.

Olemme mukana toteuttamassa tai järjestämme itse tapahtumia salibandyväelle ympärivuotisesti. Kehitämme omia turnauksiamme ja järjestämme joitain isoja massatapahtumia kauden aikana.
Haluamme tarjota seuran ja lajin kehittymiselle parhaat mahdolliset tilat yhteistyössä Jyväskylän kaupungin ja paikallisten yrittäjien sekä yhdistysten kanssa. Jäsenmäärän ja lajin kehittymisen myötä tutkimme myös mahdollisuutta hallita tai omistaa omia tiloja salibandyn harrastamiseen.

Toiminta-ajatus

Toiminta-ajatuksemme on tarjota seuran jäsenille ja joukkueille mahdollisuus harrastaa salibandya arvostavassa, turvallisessa ja kannustavassa toimintaympäristössä. Haluamme tarjota kehittävää ja innostavaa salibandytoimintaa lapsille, nuorille ja aikuisille.

Seuran tavoitteena on antaa jäsenilleen mahdollisuus ohjattuun harjoitteluun ja luoda pelaajan kehittymiselle laadukas harjoitteluympäristö. Pyrimme näkemään jokaisen seuran jäsenen tasa-arvoisena yhteisön osana ja tarjoamaan urheilullisia elämyksiä matkalla huippu- tai kuntourheilijaksi.

Strategia

Seuran strategiset tavoitteet ovat:

Strategia

Tavoitteenamme on pitää seuratoiminnan kustannukset alhaisina, toimintaan liittymisen kynnys matalana ja toiminnan ilmapiiri sopivan rentona. Tarjoamme kehittävää ja innostavaa kilpa- sekä harrastustoimintaa kaikille.

Kehitämme toimintaamme panostamalla seuran valmentajien ja muiden toimijoiden kouluttamiseen. Järjestämme seuran sisäisiä koulutuksia sekä osallistumme mahdollisuuksien mukaan Salibandyliiton ja muiden tahojen tarjoamaan koulutukseen.

Pyrimme kasvattamaan seuran ja joukkueiden parissa aktiivisesti toimivien henkilöiden määrää. Seura-aktiiveja ohjaamalla ja kannustamalla sekä näiden toimenkuvia organisoimalla vähennämme harvojen seuratoimijoiden ja -työntekijöiden työtaakkaa. Tämä auttaa parantamaan seuramme toiminnan laatua sekä mahdollistaa kustannusten pitämisen alhaisina. Kehitämme työkalujamme ja -menetelmiämme yhä kasvavan jäsenmäärän hallintaan.

Näiden tavoitteiden ja pitkäjänteisen työn avulla olemme matkalla kohti visiotamme.

Sinettiseura tunnustus

Seuralle on myönnetty Sinettiseura tunnus keväällä 2014. Sinettiseurat ovat seuroja jotka tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten urheilun parissa. Laadukkaan toiminnan mahdollistavat aikuiset - vanhemmat, ohjaajat, valmentajat, seurajohtajat ja muut toimijat - jotka ovat tietoisia kasvatusvastuustaan ja esimerkkiroolistaan.

Sinettiseurat ovat lasten ja nuorten urheilun kärkiseuroja. Ne ovat aktiivisia ja kehityshaluisia seuroja - lajiensa ja paikkakuntiensa parhaita. Sinetin saaminen on seuralle kunnia-asia, mutta se tuo seuralle myös vastuuta. Sinetti on lupaus laadusta.

Organisaatio

Organisaatio

Seuran yhteistiedot löydät seuran nettisivuilta.
www.o2-jkl.fi → Seura → Yhteystiedot

Joukkueiden yhteistiedot löydät seuran nettisivuilta.
www.o2-jkl.fi → Joukkueet → Yhteystiedot

Mukaan toimintaan

Toimintaan liitytään mukaan ottamalla yhteys joukkueen vastuuvalmentajaan tai joukkueenjohtajaan. Seuran järjestämissä Amppariliigassa, leireissä ja tapahtumissa toiminnanjohtaja tai valmennuspäällikkö ottaa ilmoituksen vastaan.

Toimintaan mukaan pyrkivältä kysytään seuran jäsenrekisteriin tarvittavat tiedot. Ilmoittautumiskaavakkeen (myClub) täytön yhteydessä toimintaan mukaan pyrkivä hyväksyy seuran toimintatavat ja säännöt.

Liittyminen seuran jäseneksi (toimintakausi 1.6.–31.5.):

 • hallitus hyväksyy kokouksessaan jäsenyyden
 • sähköinen ilmoittautuminen jäsenhallintaohjelmassa (myClub)
 • jäsenelle lähetetään ilmoitus liittymisestä
 • toimintaan hyväksymisen jälkeen toiminta- ja seuramaksut laskutukseen

Mikäli sopivaa harrasteryhmää, junioreiden ikäkausijoukkuetta tai aikuisjoukkuetta ei meinaa löytyä tulee olla yhteydessä seuran toimistolle ja yhdessä pyrimme sellaisen löytämään.

Seuran nettisivut ja jäsenpalveluohjelma on suojattu vahvalla suojauksella palveluntoimittajan toimesta (o2-jkl.fi sivuilla on SSL sertifikaatti). Suojatun yhteyden huomaa https-tunnuksesta nettisivun osoitteen edessä.

Jäsenrekisterin rekisteriseloste

Amppariliiga, -kerho ja piirisarjajoukkueet

Kolme eri kategoriaa:

 • Ampparikerho (Lapsi-Aikuinen ryhmät)
 • Amppariliiga (Amppariliigan kaupunginosa-joukkueet)
 • Amppariliiga piirisarjajoukkueet
 • Amppariliiga kesä

Amppariliiga ja -kerho toimivat kerran viikossa aina 60min kerrallaan. Toimintaa on syyskuun alusta aina huhtikuulle asti. Koulujen loma-aikoina ja pyhäpäivinä ei toimintaa pidetä. Vuoroilla puolet ajasta harjoitellaan yleisiä liikunnallisia taitoja sekä salibandyssä tarvittavia lajitaitoja ja toinen puolikas ajasta pelataan. Jokaisen kerran alussa pidetään nimenhuuto, josta siirrymme luonnollisesti leikkien kautta harjoittelemaan ja pelaamaan. Päätämme jokaisen kerhon aina lyhyeen palaute ja tsemppaus tilanteeseen. Jokainen pelaaja voi osallistua oman motivaationsa mukaisesti. Ensisijaisesti Amppariliigassa sallistutaan yhteen kerhoon, mutta mahdollisuutta 1-2 lisäkerhoon tarjotaan.

Ampparikerhossa lapsi ja aikuinen opettelevat yhdessä valmentajan ohjauksesta salibandyn alkeita ja monipuolisten liikuntataitojen perusteita.

Amppariliiga on tarkoitettu kaikille salibandystä kiinnostuneille, niin vasta-alkajille kuin jo kokeneemmillekin pelureille. Mukaan otetaan niin poikia kuin tyttöjäkin. Tarjoamme ohjattua harjoittelua pelaamista unohtamatta. Opastamme kerholaisille salibandyn alkeita ja etenemme jokaisen pelaajan ja ryhmän tason mukaan. Tarkoituksena on pitää hauskaa mukavan lajin parissa. Amppariliigan joukkueeseen voi myös ilmoittaa 1v nuoremman tai vanhemman juniorin.

Ampparipiirisarjajoukkueissa toiminta muokkautuu jokaisen ryhmän mukaan. Mukavaa ja ei niin vakavaa salibandyn harrastamista säännöllisesti 2 kertaa viikossa. Joukkeet pelaavat piirisarjan pelejä Jyväskylässä ja lähialueella noin kerran kuukaudessa. Lisäksi osallistuvat Amppariliigan turnauksiin mahdollisuuksien mukaan.

Amppariliiga kesä

Kesäamppariliiga toimii kesäkaudella touko-elokuun ajan. Tarjoaa mukavaa tekemistä kerran viikossa. Kesäryhmät tarkoitettu 2006 - 2011 syntyneille ja kesäkausi huipentuu kesäturnaukseen elokuussa.

Tavoitteemme kaikissa ryhmissä ovat:

 • Hauskan pitäminen
 • Salibandyn lajitaitojen opettaminen
 • Monipuolisten liikuntataitojen opettaminen
 • Liikunnan riemun synnyttäminen ja vahvistaminen

Lisätietoja Amppariliigan sivuilta

Amppariliigan maksut n. 120 - 300 euroa / kausi, riippuen mm. ryhmästä.

Ampparileirit

Seura järjestää kauden aikana erilaisia leirejä joihin voi ilmoittautua kuka tahansa, myös seuran ulkopuolinen ei jäsenenä oleva. Seuralla on kauden aikana mm. Amppari kesäleiri ja -talvileiri. Leirit järjestetään mahdollisuuksien mukaan, samaan aikaan kaikilla kausilla.

Leirimaksut n. 80 - 300 euroa / leiri, riippuen mm. leirin pituudesta ja sisällöstä.

Joukkuetoiminta

Joukkuetoiminnassa harjoitusmäärät lisääntyvät ja joukkueiden sekä pelaajien tavoitteellisuus korostuu toiminnassa. Joukkueessa ryhmäytymisilmiö on voimakkaampi ja joukkueet järjestävätkin usein paljon myös lajin ulkopuolisia aktiviteetteja. Joukkueiden pelaajat sitoutuvat harjoittelemaan säännöllisesti kehittyäkseen ja osallistumaan muihin joukkueen tai seuran toimintoihin aktiivisesti.

Seurassamme on joukkueet pojille ja tytöille useassa ikäluokassa. Joukkueisiin voi liittyä ympäri vuoden, mutta osa joukkueista voi olla pelaajamäärältään täynnä. Jos haluamasi joukkue on täynnä, pyrimme tarjoamaan pelipaikan jostain muusta seuramme joukkueesta tai ohjaamme pelaajan alueemme toiseen salibandyseuraan. Joukkueisiin liittyminen tapahtuu ottamalla yhteyttä kyseisen joukkueen yhteyshenkilöön tai seuran valmennuskoordinaattoriin. Joukkueiden yhteyshenkilöiden yhteystiedot löytyvät joukkueiden etusivulta.

Pyrimme seurana perustamaan tulevaisuudessa jokaiseen ikäluokkaan (G-A) vähintään yhden joukkueen ja näin ollen tarjoamaan täyden pelaajapolun. Joukkueen perustamisen lähtökohtana on pelaajien halu harjoitella ja pelata sarjapelejä. Jokaisella joukkueella on vastuuvalmentaja, joukkueenjohtaja, rahastonhoitaja ja tarvittavat toiminnan tukihenkilöt. Vastuuvalmentaja yhdessä joukkueenjohtajan kanssa suunnittelee ja toteuttaa toiminnan. Seuran valmennuskoordinaattori on joukkuetoiminnan vastuuhenkilönä seurassa.

Uusien joukkueiden perustaminen aloitetaan keväällä. Perustana käytämme amppariliigapelaajiamme, joiden avulla saamme joukkueeseen minimimäärän pelaajia. Tätä pelaajamäärää lähdetään lisäämään aina 20 pelaajaan asti kesän ja syksyn aikana.

Kauden alussa joukkueessa päätetään mitä sarjaa joukkue pelaa, kuinka monta kertaa viikossa harjoitellaan ja  mihin turnauksiin joukkue osallistuu kauden aikana. Joukkue kerää rahaa mahdollisiin turnausmaksuihin ja muihin juokseviin menoihin. Joukkueilla on mahdollisuus varainhankintaan myös talkootöillä. G-D -junioreidemme kuukausimaksu on ollut yleensä alle 50 €.

Kausimaksu n. 170-1900 euroa / kausi, riippuen mm. toiminnan tasosta, harjoitusmäärästä, peleistä ja matkoista.

Harrastetoiminta

Seuralla on aikuisten harrastetoimintaa miehissä ja naisissa. Harrastetoiminnan tarkoituksena on tarjota mahdollisuutta mukavaan ja leppoisaan harrastamiseen Amppariseurassa. Myöhemmin Amppariliiga / -kerho toiminnan kehittymisen myötä harrastetoimintaa löytyy myös 9-18 vuotiaille nuorille.

kausimaksu n. 80 - 300 euroa / kausi.

Lisätietoa seuran toiminnasta ja toimintatavoista seuraoppaassa.

Pelaajapolun viisi tasoa

Pelaajapolku

Motto: Toimimme pelaajia varten