Pojat B: SM-karsinnat

08/31/2014 - 16:36

Viikonloppuna suunnattiin SM-karsintoihin Forssaan. Viikon treenipelit Urhoa ja o2 naisia vastaan eivät sujuneet aivan toivotulla tavalla. Viisikko pelaamista päästiin kesän aikana treenaamaan todella vähän ja lisäksi rosteriin on saatu kentille palaajia ja uusia kavereita, jotka ovat kerinneet harjoitella joukkueen mukana vain muutaman viikon. Lähtökohdat turnaukseen olivat siis hyvin mielenkiintoiset.

Ensimmäisessä matsissa vastaan asteli isäntä Fosu. Kun joukkueen el capitano Arttu ilmoitti aamulla ettei sairauden vuoksi reissuun pääse, jouduttiin harkkapeleissä kokeiltuja kentällisiä ja uusien miesten pelipaikkoja entisestään sekoittamaan. Peli lähti liikkeelle nihkeästi. Jalka ei liikkunut toivotulla tavalla ja kaksinkamppailut hävittiin lähes poikkeuksetta. Vastustaja piti ja liikutti palloa näyttävästi ja iski jo ensimmäiseen erään kasan hienoja maaleja. Omassa päässä kyykkiminen ja ankara puolustus taistelu rokotti poikien jaksamista ja tätä kautta myös luovuutta hyökkäyspelissä. Ottelun edetessä saatiin kuitenkin juonesta kiinni ja päästiin peliin mukaan. Hyökkäyspeliin saatiin ideaa ja muutama nätti maalikin päästiin iskemään, toinen näistä ylivoimalla. Lopussa kaveri oli kuitenkin parempi ja taululla lukemat 6-2 Fosulle.

Toisesta matsista lähdettiin hakemaan parempaa kokonaisuutta. Alusta asti hereillä ja mukana pelissä. Mutta sävelet olivat samanlaiset kuin ensimmäisessä ottelussa. Vastustaja Rangers piti palloa ja pyöritti peliä omassa hyökkäyspäässään. Ensimmäinen erä ei kerinnyt kauaa vanheta kun taululla oli jo 3-0 ja valmennus joutui turvautumaan aikalisään. Aikalisällä pyrittiin herättelemään jätkiä, lopettamaan nöyristely ja uskomaan enemmän omaan tekemiseen. Tämän jälkeen ottelu hieman tasoittui, mutta rangers piti edelleen ohjat käsissään. Homma eteni meidän osalta kuitenkin nousujohteisesti ja viimeiset 10 minuuttia näyttivät jo todella hyvältä. Pystyttiin pitämään palloa järkevästi niin omassa päässä kuin hyökkäyksessä ja luomaan vaarallisia paikkoja. Tässäkin pelissä saatiin myös aikaiseksi kaksi maalia, mikä on aina positiivista. Vastustaja oli kuitenkin fyysisiltä ja pelillisiltä ominaisuuksiltaan yksinkertaisesti parempi ja loppulukemat oikeutetusti 7-2 Rangersille.

Ensimmäinen päivä pulkassa ja bussi kohti Eerikkilää. Pienten laskutoimitusten jälkeen todettiin, että mahdollisuutta lohkovoittoon ei enää ole. Tämän ei kuitenkaan annettu häiritä, vaan lähdettiin päättämään turnaus tyylikkäästi ja suunnattiin katseet turkulaisten kaatoon.

Yöllä tosiaan taisi tapahtua jotain. Vaikka meininki aamutreeneissä oli edelleen vetelää, oli tekeminen sunnuntain matsissa Tps B2 vastaan aivan uudella tasolla. Voitontahto näkyi kentällä ja vaikka loukkaantumiset kiusasivat useita, liikkui jalka silti todella kiitettävästi. Matsi eteni tasaisena alusta lähtien. Tepsi pääsi siirtymään 2-0 johtoon, mutta se ei lannistanut taistelua. Toisen erän lopussa yrittäminen palkittiin kahdella peräkkäisellä maalilla. Ensin nähtiin päivän hienoin, kun Niko Lodman tarjoili viivalta poikkarin takatolpalle Daniel Kuhmosen lapaan, joka siirti pallon tyhjään nuottaan. Ja hetkeä myöhemmin Tps puolustus höntyili Leevi Väänäsen kimppuun, joka vapautti Kosti Lievosen läpiajoon. Kosti sijoitti pallon varmasti verkkoon maalivahdin kainalosta ja taululle 2-2. Kolmannen erän alussa turkulaiset karkasivat 3-2 johtoon. Ottelun käännekohta nähtiin kolmannen erän puolivälin jälkeen kun Harmoinen-Lievonen-Väänänen -akseli juoni hyvän maalipaikan itselleen. Viimeistely kuitenkin jäi uupumaan ja samaan vaihtoon vastustaja iski taululle 4-2. Hyvä taistelu jatkui loppuun asti, mutta tulosta ei enempää syntynyt. Loppulukemiksi kirjattiin 5-2, turkulaisten iskettyä viimeisen maalin tyhjiin.

Koko viikonlopusta jäi hyvä maku. Tarjolla oli kovia pelejä, jotka varmasti palvelevat hyvänä harjoituksena tulevaa kautta ajatellen. Loppuun täytyy vielä antaa erityismaininta maalivahtipelistä, joka oli aivan huikeaa koko viikonlopun ajan!