M1: Jatkoaikapelit ovat kivoja, Ampparit ja PirU pistejakoon

10/28/2012 - 11:04

Lauantain prime time showssa pisteet tasattiin lukemin 8-8 (5-5, 3-1, 0-2). Pirkanmaan kaveriposse tuli ja tuikkaili poikkareita tämän tästä verkon perukoille, kun ampparipaitoja ei puolustaminen kiinnostanut.

Viime kausina jyväskyläläisille hankalaksi muodostunut SC PirU on nimensä mukaisesti pirullinen vastustaja. Viime kaudella nähtiin Ookakkosen toimesta todellinen mahalasku, eikä eilinen esitys kaukana siitä ollut. Pirkanmaalaisten laadukas erikoistilannepelaaminen ryyditettynä hyvillä poikkarikuvioilla muodostuivat tälläkin kertaa todelliseksi kannoksi kaskessa.

Ensimmäinen erä oli puolin ja toisin sekavaa pelaamista, jossa nähtiin jopa kymmenen maalia. Totutusti laadukkaaseen puolustuspelaamiseen nojannut kotijoukkue puolusti vain näennäisesti, sillä viidestä vierasjoukkueen maalista jopa neljä tehtiin ns. ykkössektorilta. Juuri tuo alue on muodostunut muille vastustajille koskemattomaksi, mutta PirU sahasi välillä näyttävästikin ampparipaidat solmuun.

Maaleja tehtiin vuorovedoin, O2 teki maalit ryppäissä ja PirU vaivihkaa siinä sivussa. Pahin takaisku tuli, kun vain sekunti ensimmäistä erää oli pelaamatta. Tämän tyyliset maalit ovat koko joukkueen äärimmäistä huolimattomuutta ja lepsua pelaamista. Erityismaininta ensimmäisestä erästä Ilari Suuroselle, jonka maaliputkelle ei näy loppua tulevan.

Toisen erän alku oli Ookakkoselta vahvaa suorittamista, sillä melko nopeasti valkopaidat kairasivat itsellensä kahden maalin etumatkan Jari Aromaan ja Tuomas Pulkkisen raivolakaisun myötä. Vielä molemmille maalit mieheen ja erätauolle kahden maalin etulyöntiasemasta. Homma näytti ratkeavan, sillä vastustajan melko vajaa rosteri (12 miestä) näytti käyvän jo varatankilla.

Mitäpä vielä? Vastustaja tiivisti oman alueen pelaamista ja luotti teräviin vastaiskuihin. Se tuottikin tulosta ja jatkoajankin jälkeen ei voittajasta saatu selvyyttä. O2 jatkoi tappiottomien otteluiden putkeaan, mutta pelaajien kasvoilta oli luettavissa selvästikin pettymyksen oireita. Positiivisia uutisia oli kuitenkin Olli Oksasen paluu maalipuiden väliin, Opa selvitti kelvollisesti äärimmäisen hankalan matsin, vaikka mies on ollu pelaamatta liki puolitoista vuotta. Myös Kimmo "Pölli" Paanasen tervehtyminen alaraajavammasta on tervetullut lisä Ookakkosen hyökkäyspelaamista ajatellen. Pölli nakutteli heti ekassa matsissa tehot 1+1.

Seuraavaksi amppareiden tappiottomien otteluiden putki on "katkolla", kun Suomen Cupin neljännen kierroksen kiimainen paikallisderby on jo alkavan viikon torstaina. Pelipaikkana tuttu Monnari, alustana liigamatto, ajankohta klo 18.30! Tule paikalle, laita jotain valkoista päälle ja kannusta O2 Suomen Cupissa jatkoon - tätä matsia ei kannata missata!