N1: Uuden alku

08/28/2014 - 16:32

Naiset edustus

Kesä alkaa olemaan loppusuoralla ja aika avata taas sanainen arkku ja todeta missä mennään. Viime kausi päättyi surulliseen tappioon ja ajatuksena kaikessa tekemisessä on ollut siitä lähtien tasonnosto; tekemisessä, ajattelemisessa, tahtomisessa ja sen myötä ehkäpä myös sarjatasossa. Tavoite, piestä kaikki joka pelissä, tukehtui viime kaudella jo toisessa ottelussa ja jos tällä kaudella halutaan jatkaa kärkikahinoissa, ei viime kauden vuoristoratamaisiin esityksiin ole varaa. Legopalikat onkin pyritty asettelemaan pre-seasonilla niin kohdilleen, ettei veemäiset sisaruksetkaan saa rakennelmaa kumoon.

Kokoonpanossa tapahtui kuitenkin tuttuun tyyliin kovaa myllerrystä ja lähtijäpuolella riitti vino pino kokemusta ja tehopisteitä. Nimet Niemelä, Ikävalko, Airola ja co. eivät ole korvattavissa, mutta uudet pelurit ovat tuoneet tullessaan hyvää energiaa ja kun rinnalla jatkaa kuitenkin tukeva runko viime kaudesta, saavat vihut takoa aika lukemia, jos haluavat kanssamme kilvoitella. Vahvuutemme selviää vihollisille nopeasti. Hyökkäys tulee vihdoinkin pärjäämään jalalla vastustajan hitaimmille ja puolustuksessakin on eväitä viime kauden harhasyöttöennätyksen rikkomiseen. Maalivahdit on joskus paikalla. Uudet nimet ei tässä isompaa hehkutusta ansaitse, mutta heidätkin löytää joukkueen kokoonpanoa vilkaisemalla.

Divaristarttiin on vielä hyvän aikaa, mutta nykykunto ja uuden nipun iskukyky selvitään jo reilun viikon päästä alkavassa Suomen cupissa. Tekemistähän vielä riittää, mutta hyvät vastustajat tulevat näyttämään, ollaanko oikealla raiteella vai eksytty ruotsinlaivalle. Sitä ennen tuntumaa mailanvarteen koetellaan Hatsinaa vastaan ja viime vuoden kohtaamiset muistaen luvassa molemminpuolista hyökkäysiloittelua. Kun siitä karusellista on selvitty, päästään pelaajien päitä sotkemaan cupin otteluilla, jotka tulevat tarjoamaan hyvää valmistautumista kauteen. Tanssijalkaa on tosin vipattanut sen verta pitkin kesää, että taitaa laulu kutsua jo ekan kiekan jälkeen.

Divisioona on muuttunut joukkueiden osalta rajusti ja uusiin (ja vanhoihin) vastustajiin pureudumme tarkemmin lähempänä kauden alkua. Kilometrejä kuitenkin taas riittää ja kahtiajako sarjataulukossa häämöttää. Ennakkoa odotellessa.

Uutta siis luomme kovaa vauhtia ja kaipaamme siihen teidän tukeanne. Toivotetaan yhdessä tulokkaat tervetulleeksi, täytetään katsomat (huudetaankin ehkä hieman) ja nautitaan matkasta. Luvassa reilusti lisää vauhtia, joten parempi hiukka kiristää turvavöitä. Me kaahataan tänä talvena päätyyn asti! 

Top 3 seurattavat kaudella:

-Kuvia ja videoita matkan varrelta

-Kuka on kakkonen?

-MacGyver!