M2: Ampparipesästä saaliiksi täysi pistepotti

11/27/2021 - 17:07

Kaksi ensimmäistä turnausta on päättynyt tiukkojen tilanteiden jälkeen neljään tappioon. Ketjumuutosten myötä uusiutunut ampparilauma haki lauantaina täydet pisteet Jyväskylästä liikuntakeskus Buugilta. Ensin vastaan asettui Soittorasia III ja toisessa pelissä Ilves III.

Miehet II – SR III

Ottelu alkaakin heti vauhdikkaasti ja amppareiden hyvä startti tuottaa tulosta jo ajassa 1:36, kun Veeti Peltokangas laukoo tarkan kudin alakulmaan Jussi Kempin syötöstä. Soittorasia pysyy kuitenkin vielä mukana ja tasoittaa lukemat ajassa 3:02. Ampparit on tänään pelipäällä ja ajassa 05:32 Iikka Aura siirtää pallon maaliin Janne Heikkisen upeasta tarjoilusta. Tämän jälkeen jo ajassa 7:30 Jere Oksanen tällää lämärillä alakulmaan hyvän prässin päätteeksi. Maaleja satelee ja ajassa 8:12 Kemppi vie ampparit jo 4-1 johtoon.
Alkuhurmos hieman tasoittuu ja Soittorasia kaventaa lukemiksi 4-2 ajassa 15:28. Iikka kuitenkin jälleen maalinteossa ajassa 19:11 ja vie lukemat 5-2. Toinen erä pelataan muutoin maalittomasti ja toiseen erätaukoon lähdetään amppareiden johdolla 5-2.

Kolmas erä alkaa heti hyvällä rytinällä ja ensimmäinen maali nähdään amppareiden ylivoimalla ajassa 32:52, kun Oksanen kanttaa pallon vastustamattomasti maaliin. Soittorasia pitää itseään kuitenkin vielä pinnalla ja kaventaa ajassa 36:14 lukemiksi 6-3. 37:39 Anssi Palmu kasvattaa amppareiden johtoa tarkalla rannelaukauksella, liekkö kiukustunut aikaisemmasta Kempin tarjoilemasta tyhjästä maalista, jolloin laukaus meni pari metriä ohi maalista. 38:24 Ville Laitila laukoo jo klassikkona tunnetun sisäänlyönti kuvion päätteeksi lukemat 8-3. Ajassa 39:35 SR kaventaa lukemia 8-4. Hieman takkuisen pelin pelannut ykköskenttä saa vihdoin pörssit auki ja Kimmo Heino iskee pallon yläkulmaan Eemil Holman passista ajassa 41:17. 42:29 Iikka kairaa lukemiksi 10-4 jo illan kolmannellaan! 43:21 Soittorasia vielä kaventaa lukemiksi 10-5, joka jää illan viimeiseksi. Amppareiden kauden avauspisteet loppulukemin 10-5!

Miehet II – Ilves III

Toiseen peliin lähdetään hyvissä tunnelmissa kauden avausvoiton jälkeen. Ottelun avauserä käydään hyvin tasaisissa merkeissä ja vain maalivahdit saavat tilastomerkintöjä, O2 Tero Laitinen 6 torjuntaa ja Ilves Matias Alenius 10 torjuntaa.

Avaus erä pelataan osiltaan sääntöjen rajamailla ja tunteet paikoitellun kuumenevat. Amppareilla pysyy pää kylmänä, mutta Ilves ottaa jäähyn heti toisen erän alkuun ajassa 20:41. Ylivoima lähtee takkuisasti käyntiin ja Ilves kuittaa alivoimalla lukemiksi 1-0. Ylivoimamylly pyörii hyvin ja Iikka jatkaa maalien naputtamista ajassa 22.13 ja tasoittaa ottelun 1-1. Näissä lukemissa toiselle erätauolle.

Kolmaserä kulkee tasaisissa merkeissä, mutta ajassa 35:51 Veijo Peltonen laittaa maalin verkonkin jo koville ja kanttaa pallon vastustamattomasti maaliin siirtäen ampparit 2-1 johtoon. Kova taistelu tuottaa tulosta jo heti seuraavassa vaihdoissa, kun Heino siirtää veskarin nenän edestä pallon maaliin. Tiukka peli laittaa Ilveksen tekemään ratkaisuja ja maalivahti lähteekin maaliltaan jo 40 minuutin kohdalla. Amppareiden kurinalainen puolustus johtaa pallon riistoon ja ajassa 40:29 Palmu tällää pallon tyhjään maaliin. Ilves ei tästä hätkähdä ja jatkaa ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan. Ylivoima ei kuitenkaan tuota tulosta ja ajassa 43:32 Joonas Olkkonen sijoittaa omasta päästä pallon tyhjään nuottaan ja peli 5-1! Koko illan veskaria hätyytellyt Juho Kauppinen saa vihdoin pallon uurnaan ja lukemat 6-1. Ottelu päättyy lukemiin 6-1. Laitinen kirjauttaa 14 torjuntaa kannatellen amppareita hienolla pelillään!