C2: Superviikonloppu Ampparipesässä!

09/26/2019 - 16:00

C2

Viikonloppuna meillä on edessä sekä SM-Sarjan että Eliittikarsintojen avausottelut.

Kuukauden päivät on kulunut aikaa edellisistä sarjapeleistä, kun C2-poikien Edustus- ja Kilpajoukkue mittelivät ikäluokan SM-karsinnoissa. Nyt on kuitenkin vihdoin tullut aika potkaista käyntiin seuraava vaihe! Edustuksella se tarkoittaa valtakunnallisen SM-Sarjan pelien alkua ja Kilpa 1:llä puolestaan Sisä-Suomen ja Länsirannikon ylialueellisen Eliittisarjan karsintojen aloitusta. Molemmat joukkueet pelaavat tulevana viikonloppuna 28.-29.9.2019, ja mikä parasta, molempina päivinä pelit pelataan seuran omalla kentällä Buugilla eli Ampparipesässä!

C2

Lauantaina pelataan SM-Sarjan ensimmäisen kierroksen avausottelut, kun Pörriäisiä saapuvat haastamaan SB Welhot Kuopiosta sekä SB Heinola. SM-Sarjan avauskierroksella pelaamme siis kaikkia A-lohkon joukkueita vastaan turnausmuotoiset 3x15 minuutin pituiset ottelut, ja noin marraskuun puolivälistä alkavat sitten yksittäiset 3x20 minuutin ottelut oman B-lohkon joukkueita vastaan. Tulevasta viikonlopusta käynnistyy myös O2JKL/MuurY:llä kolmen viikonlopun peliputki, kun 5.10. matka suuntaa kohti Kajaania ja 12.10. puolestaan Tamperetta. Lauantaina Welhot ja Heinolan kohtaa oman lohkomme joukkueista myös Ilves.

SM-Sarjan avauskierroksen seuranta

Ja sunnuntaina sitten pääsee irti myös Eliittikarsintansa aloittava Kilpa 1 eli O2-Jyväskylä II. Joukkue pelaa karsinnoissa Lohko 1:ssä, jossa pelaavat myös Classic Red (Tampere), Happee (Jyväskylä), Koovee Keltaiset (Tampere), SC Läsimäki (Orivesi) sekä YPA (Ylöjärvi). Karsinnat pelataan kahtena pelipäivänä yksinkertaisena sarjana, ja tulevana sunnuntaina saadaankin hikoilla peräti kolmen pelin verran. Avauspäivän vastustajina toimivat Happee, Classic Red sekä SC Läsimäki. Lohkon kolme parasta joukkuetta jatkavat pelejään Eliittisarjassa, loput puolestaan Kilpasarjassa. Lohkon toinen, ratkaiseva pelipäivä mitellään 19.10. aina freshillä Liikuntakeskus Fressillä Ylöjärvellä.

Eliittikarsintojen seuranta (Lohko 1)

C2

 

Tarjoillaas sitten pienen pientä ennakkoa tulevasta viikonlopusta, niin tiedetään vähän mitä odottaa ;)

C2SM 28.9.2019

Avausvastustajiksi saadaan siis aika lailla paikallisvastuksemme Welhot Tylypahk... Kuopiosta sekä SB Heinola, oletettavasti he tulevat Heinolan suunnilta (voi olla myös Hollolasta joku). Jokuhan olisi voinut luulla, että näinkin toisiaan lähellä olevat joukkueet olisivat päästyneet kaikki samaan lohkoon SM-sarjassa, mutta tadaa; joku oli eri mieltäö ja heitti meidät eri lohkoon. Noh, pitää nauttia launataina sitten entistä enemmän paikallispelien huumasta, kun tämä on harvinaista herkkua tällä kaudella. 

Avausvastustaja SB Welhot kohdattiin kertaalleen kesällä, jolloin oltiin vahvempia lukemin 5-2. Paljon on varmasti Welhojen peli kuitenkin mennyt tuosta eteenpäin, ja onhan kyseessä muutenkin aivan ikäluokan huippujoukkue. SM-karsintojen ensimmäisessä vaiheessa Welhot taipui vielä niukasti lohkonsa kärkikamppailussa Tepsukalle, mutta jatkokarsinnoissa loitsujen pauloihin jäivät Tiikerit, Speve ja LeBa/Josba ja näin Welhot marssi myös SM:ään, niinkuin pitikin. Welhot pelaa kuopiolaisittain hyvin tutuksi tullutta fyysistä ja erittäin nopeatempoista salibandya ja etenkin joukkueen kääntöpelaaminen tulee aiheuttamaan harmaita hiuksia monelle joukkueelle tällä kaudella. Joukkueen peräsimestä löytyy Jyväskylässäkin sählyoppia vielä muutama vuosi sitten opettanut Henri "Wörkki" Niskanen, joten melkoinen taktinen weleho löytyy Welhoilta myös penkin päästä. Pelaajistosta nostetaan esiin SM-karsinnoissa kovia tehoja iskeneet 33 Jaakko Ruotsalainen, 9 Vili Puttonen ja 38 Roni Savolainen sekä myös huippumaalivahti 15 Atte Mäkinen

Toinen vastuksemme SB Heinola pelasi SM-karsintansa hyvin samanlaisella kaavalla kuin Welhotkin; ensimmäisestä vaiheesta tuli vielä lohkon kakkostila, vaikka heinolalaiset haastoivatkin ikäluokan superjengi ErVi Pohjoista oikein todenteolla ja taipui ainoastaan 5-8. Jatkokarsinnassa sitten sekä FoSu, SB Vaasa että NST taipuivat Heinolan käsittelyssä ja Heinola lunasti ansaitusti paikkansa SM-sarjasta. Lyhyesti taktinen näkökulma: Emme tiedä Heinolasta pelillisesti yhtään mitään. Eipä siitä sen enempää. Myös Heinolalta löytyy penkin päästä jyväskyläläisille tuttua osaamista, sillä joukkueen päävalmentajana toimii aikoinaan Happeessa (ja Suomen maajoukkueessa) pelannut Teppo Rantala. Otetaan sen verran perspektiiviä, että kun Heinolan pääkäskijä iski Happeen riveissä ensimmäisellä liigakaudellaan jo 10 maalia kaudella 1997-1998, niin Pörriäisten päävalmentaja taapersi vielä kotonaan kahden vuoden ikäisenä. Että tällainen historiakatsaus :D No mutta joo, vähän asiaakin taas välillä. Pelaajistosta Heinolan puolelta on pakko nostaa joukkueen ykköstähti 20 Juho Rantala, joka iski seitsemään otteluun peräti 25 tehopistettä ja kuuluu vähemmän yllättäen myös Maajoukkuetiellä FBA United 1- porukkaan. Kovia teholukemia iskivät myös 96 Topias Helle11 Atte Kuhanen76 Lauri Lahnalahti sekä 25 Henri Mertsalmi. Todella laadukas rosteri on siis Heinolalla kentälle heittää ja aivan täysi työ joudutaan kyllä heitä vastaan lauantaina tekemään, jos meinataan pisteistä taistella!

Otteluiden seuranta Tulospalvelussa:

O2JKL/MuurY - SB Welhot

SB Heinola - O2JKL/MuurY

Lisäksi tällä kaudella kaikki SM-Sarjan pelit pyritään lähettämään suorana lähetyksenä sarjan omalle YouTube- kavalle Salibandy C2 Pojat SM Live 2019-2020. Ei huolta, ei tuota nimihirviötä tarvitse (vielä) muistaa ulkoa, kanavalle pääset vaikka suoraan alla olevasta linkistä:

Salibandy C2 Pojat SM Live 2019-2020

C2

 

C2 SS/LR Eliittisarjan karsinnat 29.9.2019

Kilpa 1 saa siis urakoida heti karsintojen aluksi peräti kolme peliä, kun Ampparit surisevat Happeeta, Clasun punaisia ja Läsimäkeä vastaan. Sisä-Suomen Aluetoimistolla oltiin sentään hereillä ja saatiin samaan lohkoon kaikki lähialueen joukkueet, joten karsintavaiheessa ei vielä hirveämmin reissata (Ylöjärvi toki omalla tavallaan trooppinen kokemus sekin). 

Eliittikarsinnat päästään avaamaan mitä herkullisimmalla kohtaamisella, kun vastaan asettuu rakas paikallisvastus Happee. SM-karsinnoissa kapealla rosterilla pelannut hirvilauma saa Eliittikarsintoihin mieluisia vahvistuksia kokoonpanoon, kun C1:ssä pelaavat talentit 92 Eemeli Puttonen, 90 Paavo Siekkinen, 68 Ville Heiska sekä 26 Jarkko Pola liittyvät karsintoihin C2-joukkueen mukaan. Etenkin Puttosen ja Siekkisen laukaukset tulevat heiluttamaan verkkoa todella kovalla prosentilla, jos heille siihen mahdollisuus tarjotaan. Happee lähteekin Eliittikarsintoihin lohkon ykkössuosikkina ja siksikin sunnuntain ensimmäinen peli tulee olemaan meille todella tärkeä testi loppukarsintoja silmällä pitäen!

Toinen vastus Classic Red on mahdollisesti sama Classic, jonka O2JKL/MuurY kohtasi SM-karsinnoissa elikkä kyseessä on Clasun -06 ikäluokan joukkue. Toki tämä vain rohkea arvaus, koska Clasun kokoonpanoa ei liiton järjestelmästä vielä löydy. Classic Red on vikkeläjalkainen ja komeasti palloa liikutteleva porukka ja varmasti tulee taistelemaan lohkossa jatkopaikoista Eliittisarjaan. Sm-karsinnoista mieleen jäi pelaajista 21 Samu Maunuksela sekä 52 Elmo Romppanen, toki tasaisessa joukkueessa on myös muita todella kovia tulevaisuuden pelimiehiä.

Faktat Läsimäestä: Joukkueesta ei tiedetä mitään, ei edes pelipaidan väriä.

Otteluiden seuranta Tulospalvelussa:

O2-Jyväskylä II - Happee

O2-Jyväskylä II - Classic Red

SC Läsimäki - O2-Jyväskylä II

Sunnuntain peleistä ei ole tarjolla Live Streamia, joten nää on pakko tulla ainakin kattomaan paikanpäälle ;)

C2

 

Paljon olisi siis salibandya tarjolla viikonloppuna C2-poikien toimesta, joten rohkeasti vaan täyttämään Ampparipesän lehterit ja kannustamaan Pörriäiset ja Ampparit voitokkaisiin suorituksiin! Joo tiedän, lauantaina on se joku jäähallipelikin, mutta kyllähän kaikki tietää juniorisalibandyn viihdearvon olevan liigasählyä paljon korkeammalla. Meidän peleihin pääsee sitä paitsi ilmaiseksi!

Seurattavia asioita viikonloppuna:

Eelin lämppäpaidan väri

Nuutin kampaus

Jullen viivapommi

Raution yhden käden maalit

Mariuksen "mikä syöttö!"- syötöt

Väinön keräilyt ;)

Juuson pörssit

Joni N:n Ultimate team Fifassa

Aken ja Teemun tuliset rannarit

...ja kaikkea muuta!

Ja, että alotanko mää pelipäivän Nocco:lla vai Celsiuksella (makuehdotuksia otetaan myös vastaan)?

 

Tervetuloa siis viikonloppuna Ampparipesään seuraamaan huipputason juniorisalibandya!

#surinaa #pörinää