Iiro K. on K-Rautaa!

04/24/2018 - 14:11

Ampparit

Ampparien miesten edustusjoukkueen Iiro Kinnunen on Divarin kauden K-Rauta-pelaaja!

O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkueen hyökkääjä Iiro Kinnunen on valittu päättyneen kauden K-Rauta-pelaajaksi. Amppariperhe onnittelee Iiroa!

Jokaisessa Divarin ottelussa valitsijaraati jakoi 1–3 pistettä mielestään ottelun parhaille pelaajille. Kyseessä on samanlainen palkitseminen kuin esimerkiksi tunnetut Ilta-Sanomien tähdet jääkiekon ja jalkapallon liigaotteluissa. Kauden mittaan Kinnunen sai kaikista Divarin pelaajista eniten näitä pisteitä.

Tätä voidaan pitää huikeana saavutuksena ottaen huomioon, että ”Äyät” sijoittui 14 joukkueen Divarissa 11:nneksi. Kinnunen oli joukkueen paras pistemies tehtyään 26 ottelussa tehot 12+28=40.

Usein valitsijaraatien mieleen jäävät pelaajat, jotka tekevät paljon maaleja ja nimenomaan ratkaisumaaleja. Kinnusen kohdalla tästä ei ollut kyse.

 

Miten arvelet jääneesi valitsijoiden mieleen?

”Hemmetin hyvä kysymys! Ainakaan maaleja ei tullut paljon tehtyä”, Iiro naurahtaa.

”Jollakin tavalla sitten olen varmaan erottunut. Olisiko se vauhti, ja joitakin hienoja syöttöjä tuli ehkä annettua.”

Kinnunen arvelee saaneensa K-Rauta-pisteitä enemmän kotiotteluissa ja kauden kevätpuoliskolla.

”Mutta välillä vierasjoukkueiden raaditkin muistivat. Onhan tämä kiva saavutus, ja tosi kivalta tuntuu”, Iiro iloitsee.

Joulukuussa Divarin valmentajat valitsivat Kinnusen kuukauden pelaajaksi.

”Aiemmin en ole millään kausilla saanut henkilökohtaisia palkintoja. Hauskaa, että nyt tuli kaksi samalla kaudella. Kyllä näillä on itselleni merkitystä, vaikka olenkin aina pelannut joukkue edellä. Ei ole itsestään selvää, että pääsee keräämään tuollaisia mitaleita”, Iiro miettii.

”Itse arvotan joukkueen aina etusijalle, mutta tämä värittää joukkueen vuoristoratamaista kautta vähän positiivisemmaksi. Joukkueena meille jäi vielä ihan hirveä nälkä. Ensi kaudella menestytään sitten joukkueen kanssakin paremmin”, Iiro naulaa.

 

Teksti: Harri Pirinen

Kuva: Esa Jokinen