C-pojille hopeaa TFT:ssä - kultaa Skälby IBK:lle

04/23/2017 - 10:59

c-pojat

2002 syntyneiden poikien ikäluokka päätti kautensa Tampereen TFT-turnaukseen. Valkoinen peliryhmä pelasi C2-poikien haastajasarjassa ja musta peliryhmä C2-poikien kilpasarjassa. Matkaan lähdettiin jo perjantai-iltana, jotta kylpyaika Nokian Edenissä saatiin maksimoitua.

C2-poikien haastajasarjassa pelasi yhteensä 16 joukkuetta. Valkoisen peliryhmän kanssa samassa alkulohkossa jatkopaikoista taisteli Roismalan Ponnistus, SB Naantali ja Koovee. Näistä lauantain pelit alkoivat tasapelillä SB Naantalia vastaan. Kun Koovee kaatui toisessa pelissä selvästi 8-1, pelattiin kolmannessa pelissä pääsystä välieriin. Tiukan kamppailun jälkeen RoPo kampesi itsensä edelle ja voittoon lukemin 3-2.

C2-poikien kilpasarjassa pelasi yhteensä 10 joukkuetta, jotka oli jaettu kahteen viiden joukkueen lohkoon. Amppareiden kanssa samassa lohkossa pelasivat Nokian KRP, FBC Turku, Josba ja Steelers. Otteluivat alkoivat FBC Turkua vastaan ja hyvin alkoivatkin. Tyylipuhtaan 4-0 voiton jälkeen oli vuoro pelata tuoretta SM-pronssijoukkuetta vastaan. Ottelu Nokia KRP:tä eteni tasaisesti, KRP:n edeten kuitenkin 5 minuutin ylivoiman aikana kolmen maalin johtoon. Tätä eroa Ampparit eivät enää saaneet kiinni, vaan ottelu päättyi KRP:n 5-3 voittoon. Päivän viimeisessä pelissä oli jälleen nollapelin vuoro, kun Steelers kaatui 5-0 lukemin.

Valkoisen peliryhmän sunnuntai alkoi ottelulla Lempäälän kisan -02 poikia vastaan. Atte Karosen (2+0) ja Joel Valkosen (2+0) johdolla LeKi taipui 5-3 loppulukemin. Voitto tiesi paikkaa sijoitusottelussa sijoista 9-10. Vastaan asettui SB Naantalin toinen joukkue. Tiukan puolustuspelin ja Markus Takasen loistavien otteiden johdosta maalinsuulla tuloksena oli nollapeli ja 3-0 voitto. Kokonaisuudessaan valkoinen peliryhmä voitti kolme ottelua, pelasi yhden tasan ja hävisi yhden.

Mustan peliryhmän pelit jatkuivat sunnuntaina alkulohkon viimeisessä pelissä Josbaa vastaan. Joukkueet olivat ennen ottelua tasapisteissä lohkokakkosena. Ottelun voittaja tulisi pelaamaan välierissä ja hävinneen joukkueen kohtalo oli siirtyä sijoitusotteluihin. Kovan asenteen voimalla Ampparit voittivat Josban 6-1 ja paikka välieriin oli ansaittu.

Välierässä vastaan saapui Porin Karhujen -02 poikien joukkue. Ottelu alkoi vähämaalisena ja ensimmäinen maali syntyi vasta ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Amppareiden Eetu Salmisen lavasta. Erätauon jälkeen Patrik Salmensaari lisäsi Amppareiden johdon kahden maalin suuruiseksi. Tästä alkoi Karhujen kova takaa-ajo. Summeri soi kuitenkin tilanteessa, jossa Amppareiden maalisarake näytti kahta maalia ja Karhujen yhtä.

Finaaliotteluun saatiin aina herkullinen Suomi-Ruotsi -maaotteluasetelma. Skälby IBK voitti toisessa välieräottelussa Nokian KRP:n 4-2, mikä tarkoitti sitä, että kultamitaleista pelasivat tukholmalaiset ja jyväskyläläiset. Jalat avattiin vielä viimeistä kertaa ja Metallican Enter Sandman rytmitti pelaajat pääkentälle Tampere Areenalla.

Toni Ekman avasi ottelun maalihanat neljännellä peliminuutilla. Ruotsalaiset kuittasivat kuitenkin nopeasti perään ja peli oli taas tasan. Tämän jälkeen molemmissa päissä nähtiin vauhdikkaita hyökkäyksiä ja maalintekoyrityksiä, mutta molempien joukkueiden maalivahdit pitivät huolen, ettei tilanne tulostaululla muutu. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 1-1 tasatilanteesta.

Toinen erä jatkui niin kuin ensimmäinen oli päättynyt - laadukas maalivahtipeli yhdistettynä kurinalaiseen viisikkopuolustukseen piti maaliverkot puhtaina. Asiaan saatiin lopulta muutos toisen erän seitsemännellä minuutilla. Toni Ekmanin maalinedussipaisu muutti suuntaa tukholmalaisten jalasta ja Ampparit siirtyivät 2-1 johtoon. Valitettavasti reilu 5 minuuttia myöhemmin ruotsalaiset riistivät pallon keskialueella ja tasoittivat pelin kahteen kahteen. Lisää tuskaa O2:sen vaihtopenkille syntyi kaksi minuuttia myöhemmin vapaalyönnin jälkitilanteesta. Skälby hyödynsi nopean vapaalyönnin edun ja Ampparipuolustus ei kerennyt täydellisesti mukaan tähän kuvioon. Lyhyen flipperin jälkeen pallo lyötiin läheltä ylös ja Skälby siirtyi 3-2 johtoon.

Viimeiset kaksi minuuttia O2 pelasi ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan, saaden muutaman laukauksen maalivahtia kohden, mutta yhtäkään ei maalivahdin ohi maaliverkkoon. Skälbylle kultaiset mitalit vuoden 2017 TFT:stä, O2:lle hopeiset mitalit.

C-poikien ikäluokka jää kesälomalle ja palaa tositoimiin jälleen kesäkuussa.