M1: Pitkästä aikaa suristaan!

10/22/2020 - 15:22

Miehet edustus

MIehet palaa pelitauolta kahden ottelun merkeissä. Kannen alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

4.päivä tätä kuuta oli edellinen kerta, kun O2-Jyväskylän miehet nähtiin pelikentillä surisemassa. Sen jälkeen vastustajien karanteenit siirsivät otteluita, mutta nyt olisi taas aika palata askiin! Tulevana viikonloppuna pelataankin molempina päivinä, kun lauantaina Divarin runkosarjan ottelussa matkaamme Tampereelle KOOVEE:n vieraaksi ja sunnuntaina edessä on Teho Sport Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu Kuopiossa, kun vastaan asettuu vakuuttavaa Cup- taivalta pelaavaa 3-divisioonan BBU eli BärBär United.

KOOVEE - O2-Jyväskylä

Divarin pariin palataan heti kovalla ottelulla, kun matkaamme KOOVEE:n vieraaksi. Kokenut KOOVEE löytyy runkosarjan sijalta kahdeksan, Ampparit puolestaan sijalta neljä. Ottelu pelataan erinäisistä syistä johtuen AutoCenter Areenan sijasta Kaukajärven Spiral hallilla klo 17:45 alkaen.

KOOVEE kuuluu ehdottomasti Divarin kovimpiin joukkueisiin, löytyyhän tamperelaisten kokoonpanosta useita liigassakin pelanneita pelimiehiä Petteri PuustisenJere OksasenAki Hietasen ja Samuli Salomaan johdolla. Puustinen ja Oksanen myös johtavat joukkueen sisäistä pistepörssiä saldoilla 8+1 ja 7+1. Nuorta voimaa edustavat lahjakas latvialainen Peteris Trekse, viime kierroksella pari todella komeaa ja Divariuran ensimmäistä maalia iskenyt Paavo Alentola sekä Joensuusta täksi kaudeksi Tampereelle muuttanut Santtu Siponen. Maalinsuulta löytyy myös kokemusta ja sarjan kärkiosaamista ykkösvahti Antti Kortetmaan mukana.

Amppareiden Divarin alkua ovat värittäneet erinäiset loukkaantumiset, mutta siitäkin huolimatta sarjan alku on ollut joukkueelta hyvä, vaikkakin kahdesta viime ottelusta on tappio tullut. Markus Manninen johtaa edelleen joukkueen sisäistä pörssiä lukemalla 11+0, ja lisäksi isoja onnistujia pisteiden valossa ovat olleet joukkueen kokenutta osastoa edustava Mikael Määttä (6+2), Kaarlo Mahlberg (0+8) sekä Iiro Pieviläinen (3+3). Pisteiden takaa puolustuspäässä erittäin vakuuttavia otteita ovat esittäneet Jani KuronenJulius Sieppi sekä kapteeni Joonas Lundell. Amppareihin täksi kaudeksi saapuneista uusista pelaajista kieli pitkällä odotetaan vielä Tuomas Rautiaisen avausosumaa Divarissa, olisiko sen aika tänä viikonloppuna?

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Solidsportin lähetys

BärBär United - O2-Jyväskylä

Matka jatkuu sunnuntaina Kuopioon, jossa vastaan asettuu kovia joukkueita Cupissa kaatanut BBU. Isäntien sarjatason ei saa antaa hämätä, sillä joukkueesta löytyy pääsarjatason kokemusta yllin kyllin mm. Jonni Koskisen (26 liigaottelua, 3+10, 129 Divarin peliä, 50+54), Eero Vepsäläisen (63 liigaottelua, 31+19, 78 Divarin peliä, 74+26) ja maalivahti-ikoni Petri Leschin (227 pääsarjaottelua, 0+14, Liigadebyytti jo 2003-2004 kaudella) mukana. Todella meritoitunut joukkue siis sunnuntaina on vastassa. BBU on kaatanut Cupissa yksittäisissä otteluissa jo Pelicans SB:n ja Varkauden Tarmon ylemmiltä sarjatasoiltaan; Ampparit puolestaan ei vielä pelaamaan ole Cupissa päässyt, sillä 5. kierrokselle joukkue pääsi SB Vantaa- pelin siirron johdosta, jolloin samalla Cupin pelinä toimineesta ottelusta Ampparit pääsivät jatkoon automaattisesti.

Ottelu alkaa sunnuntaina klo 15:30. Tästä ottelusta ei tähän tietoon ole luvassa livelähetystä.

Ottelun seuranta Tulospalvelussa

Otteluennakko

Alkuperäinen kuva: Esa Jokinen

22.10.2020