C2: Kolmen viikon peliputki päättyi kaksijakoisesti

10/21/2019 - 16:42

C2

Tampereella nähtiin kahdessa eri ottelussa sekä aktiivinen että unelias Pörriäisparvi.

12.10.2019 pelasi C2-poikien Edustusjoukkue jo kolmantena viikonloppuna putkeen, kun SM-sarjan ensimmäinen kierros jatkui Tampereella ja tarkemmin ottaen AutoCenter Areenalla. Vastaan asettui Tampereen kova kaksikko Classic & Koovee.

O2JKL/Muury - Classic

LT 5 - 4

Avauspelissä vastaan asettui tappioitta sarjan aloittanut ja ikäluokan ehdottomaan kärkeen kuuluva Classic. Ottelu alkoi heti vaudikkaasti ja molemmille aukesi heti alkuminuuteilla parikin maalitonttia. Ensimmäisenä tilastomerkintänä nähdään kuitenkin Pörriäisten hieman kyseenalainen jäähy "maasta pelaamisesta" (jokainen katsotkoon ja tulkitkoon videolta, näkyikö tällaista :D). Ylivoima on Clasulta laadukasta ja pelikirjasta löytyy useampikin kuvio. Lopulta yksi puree, ja Emil Leinosen poikittaisyötöstä Johannes Räsänen pääsee tälläämään vasemmalta Clasun johtoon ajassa 4.39. Puolikas syöttöpiste tuomaristolle tästä maalista ;) Tätä vääryyttä ei jäädä kuitenkaan surkuttelemaan, vaan heti seuraavassa vaihdossa saadaan jo seuraavaa maalitonttia aikaan. Reilut kaksi minuuttia Clasun avausmaalista helähtää sitten pinkkipaitojen päädyssä, kun Eeli Mättö katkaisee keskialueella Classicin pelinrakentelun ja parin kivan pomputtelun jälkeen tällää liikkeestä pallon ylähyllylle! Jatkoa seuraa taas kolmisen minuuttia myöhemmin, kun saadaan sisäänlyönti Classicin päädyssä. Aatu Knuuti pelaa sen nopeana Marius Niemelälle, joka ampuu oikealta pallon vasempaan alakulmaan ja siirtää Pörriäiset johtoon. Classicin tasoitus nähdään tässä havaijipallo- erässä vain minuutti meidän johtomaalistamme, kun pallo menetetään keskialueen tuntumassa ja Ville Harjunalanen pääsee hieman onnekkaastikin lyömään oman laukauksensa reboundin maalin kulmalta viivan yli. Mutta erän loppuun isketään kuitenkin vielä kertaalleen Classicin verkkoon, kun ajassa 13.39 Eeli iskee pienestä kulmasta Aatun syötöstä pallon etukulmasta verkkoon ohi Clasu- vahti Aleksi Tammisen. Näin siirrytään siis toiseen erään lukemista 3-2.

Toinen erä olikin sitten vähän rauhallisempi, se kirjataan nimittäin 0-0. Meiltä erässä erittäin mallikas puolustusesitys ja maalissa Valtteri Huismanille ainoastaan kaksi torjuntaa. Toki ei itsekkään saatu kuin neljä laukausta Classicin maalia kohti, myös pinkkipaidat hoitivat omat puolustushommansa hyvin. Päätöserään lähdettiin siis edelleen tiukasta 3-2 tilanteesta.

Kolmannen erän alkuun saadaan vihdoin taas "hiljaisuus" rikottua, kun ajassa 31.40 Pörriäiset siirtyy 4-2 johtoon; Matias Knuuti ampuu laidasta tulisesti ja torjunnasta pompanneen irtopallon lyö ilmasta sisään etukulmasta velipoika Aatu! Erän puoliväliin saakka kestetään Classicin loppukiriyritykset melko vaivatta, mutta sitten alkavat ongelmat. Ensin Eelin nilkka pyörähtää ikävän näköisesti ja hänen pelinsä on pelattu. Ajassa 39.19 Emil Leinonen pääsee ampumaan oikealta pallon tulisesti maaliimme todella hyvästä peitost huolimatta ja peli kaventuu 4-3:een. Ja vain puolisen minuuttia maalista Väinö Heikkilä ohjataan jäähypenkille ja Classic pääsee taas pyörittämään ylivoimaansa. Lähes koko kaksiminuuttinen kestetään, mutta kuusi sekuntia ennen jäähyn päätöstä Ville Harjunalanen pääsee iskemään viivasta ottelun toisen maalinsa, ja tuo Classicin tasoihin ajassa 41.45. Tähän ei kuitenkaan Pörriäiset tyytyneet, vaan fanikatsomomme räjäyttää ajassa 44.24 Elmeri Tiilikainen, joka sikee riistomme jälkeen pallon tulisesti verkkoon! Tässä välissä Classic käyttää luonnollisesti aikalisänsä ja vielä olisi Pörriäisillä kestettävänä puolen minuutin Clasun myllytys. Ja sehän kestetään loistavalla taistelulla ja summerin soitua saadaan tuulettaa todella isoa voittoa!

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

C2

Koovee - O2JKL/MuurY

LT 3 - 1

Toiseen peliin saatiin sitten vastaan Koovee, joka oli aikaisemmin samana päivänä voittanut Ilveksen, joten todella kova joukkue sieltä vastaan tuli. Ottelu on alusta asti todella hidasvauhtinen edelliseen peliin verrattuna, sillä Koovee ei pidä ottelussa minkäänlaista tempoa yllä ja mekin valitettavasti lähdimme tähän kävelyyn mukaan eikä omasta pelistä tullut yhtään mitään. Palloa, ja peliä hallittiin kyllä alusta asti, mutta maalipaikoille pääsy tuotti alussa kovasti vaikeuksia. SItten kun niille päästiin lopulta, useammankin kerran, tuntuivat kaikki vedot jäävän Koovee- vahti Sami Saarikon ulottuville kopattavaksi. Heti avausminuuteilla molemmat päsevät kuitenkin käyttämään myös ylivoimaansa. Ensin Koovee pelaa omansa, mutta Pörriäiset saa sen tapettua vaivatta. Mutta melkein heti perään tulee Kooveen jäähy, josta Pörriäiset rankaisee minuutin pyörityksen jälkeen, kun Jami Markkanen tällää viivasta pallon verkkoon ajassa 4.50. Enempää maaleja ei erässä nähdä.

Toinen erä ja sama tuskailu jatkuu, pallo liikkuu hitaasti ja Koovee pääsee erässä aivan turhan helpolla. Omia paikkoja tuhlataan useampikin, eikä Kooveekaan toki paikoilla juhli. Mutta sitten se vanhva fraasi "jos et itse tee, kaveri tekee" isken päin kasvojamme ajassa 26.27, kun hulimattomasta pallonmenetyksestämme Koovee saa pelattua pallon maalin eteen, josta se mitä ruskeimmalla tavalla vierii verkkoon ja lukemat muuttuvat 1-1:een, joista siirrytään myös päätöserään.

Vikassa erässä saadaan jo edes vähän lisää vauhtia ja myösin lisää maalipaikkoja, jotka kuitenkin jätetään käyttämättä. Kun ei mene, niin ei mene, nyt oli vain sellainen ottelu. Ottelun antikliimaksi nähdään ajassa 38.58, kun pallo syötetään suoraan Koovee- pelurin lapaa ja siitä Atte Kuronen sutii pallon suoraan maaliin ja siirtää Kooveen johtoon. Vielä yritettiin kovasti, mutta kyllä nyt mentiin Joonas Kaasalaisen sanoin "pää edellä tiiliseinään" ja tulosta ei saatu. 3-1 maali nähdään vielä hieman epäonnituneen ylihyökkäämisemme johdosta ja nämä kirjataan lopulta myös päätöslukemiksi.

Toisesta pelistä ei välttämättä oikein mitään mutta käteen jäänyt kuin pettymys, mutta näitäkin pelejä tulee pitkällä kaudella ja ne pitää vain osata ottaa vastaan opettavana kokemuksena. Nyt ainakin saatiin sitten hyvä pelitauko tähän väliin, sillä seuraavat SM-sarjan pelit (ja viimeiset turnausmuotoiset sellaiset) pelataan vasta Marraskuun puolella 3.11. Lempäälän Ideaparkissa. Silloin kohdataan avauskierroksen päätösotteluissa sarjan Espoon edustus, Esport Oilers NG sekä SM-karsinnoista tuttu Westend Indians.

Katsaus Kilpajoukkueiden tilanteeseen:

Kilpa 1- joukkue O2-Jyväskylä II päätti Sisä-Suomen ja Länsirannikon Ylialueellisen Eliittisarjan karsintansa 19.10. Ylöjärvellä. Tuloksena oli kaksi komeaa voittoa, kun lohkon suosikkeihin lukeutunut YPA kaatui upealla kolmannen erän nousulla 6-5 ja Koovee Keltaiset rutiininomaisella esityksellä 3-6. Yhteensä karsinnoista jäi siis käteen kolme voittoa viidestä ottelusta, mutta valitettavasti ankara järjestelmä ei antanut periksi ja O2-Jyväskylä II jäi lohkosta Kilpasarjaan YPA:n ja Classic Redin viedessä jatkopaikat keskinäisen maalieron turvin. Jyväskyläläisille iloisena uutisena oli toki Happeen puhdas lohkovoitto, toivotamme hirville tsemppiä Eliittisarjan peleihin!

Amppareiden tehokkaimmat pelaajat Eliittikarsinnoissa olivat seitsemällä tehopisteellään Juuso Hyvärinen (5+2) sekä Elo Strömberg (4+3).

Karsintojen tilastot

Kilpa 2- joukkue O2-Jyväskylä III on myöskin päässyt aloittamaan kautensa C2-poikien SS/LR Haastajasarjassa. Ensimmäinen pelipäivä pelatiin 12.10. Tampereen Tenniskeskuksella. Peleistä ei vielä pisteitä tarttunut, vaan Ilves Yellow oli vahvempi lukemin 5-10 ja FoSu Sininen puolestaan niukasti 4-3. Kauden aikana joukkueen kokoonpanossa tullaan näkemään myös D1- joukkueen pelaajia, joita oli nytkin kentällisen verran pelillä. Joukkueen pistekärkiä avauspäivänä olivat neljä maalia iskenyt Jimi Skogberg sekä tehot 1+2 kirjauttanut Roope Rimpilä.