C2-Pojat kohti ensimmäisiä SM-karsintoja!

08/21/2019 - 15:48

C2

Ikäluokan joukkueet suuntaavat Imatralle ja Poriin kamppailemaan paikoista Valtakunnalliseen SM-sarjaan.

Junioreiden salibandykauden ensimmäiset jännittävät hetket alkavat olla käsillä kauden 2019-2020 osalta. On elokuu, koulut ovat alkaneet ja kesä alkaa kelistä päätelleen olla pikkuhiljaa ohitse. Syksy tekee tuloaan ja se tarkoittaa myös sitä, että salibandyn junioreiden SM-karsinnat ovat jo ovella!

O2-Jyväskylän C2-Pojat ovat harjoitelleet läpi kesän ahkerasti niin fysiikkaa kuin lajitaitojakin. Sekä osallistumisprosentti että harjoitteluasenne ovat myös olleet harjoituksissa aivan huippuluokkaa. OT- jakson jälkeen ohjelmassa on ollut myös reilusti harjoitusotteluita; Edustuksella kymmenen ja Kilvalla viisi. Pelien kautta on saatu tärkeää informaatiota siitä, mitä on pitänyt harjoituksissa vielä elokuussa painottaa. Joukkueet ovat tehneet myös hienosti osansa seuran pelaajapolun toteuttamisessa, kun Kilpa 1:sen pelaajia on läpi kesän käynyt harjoittelemassa Edustuksen mukana, ja Kilpa 1 on puolestaan tarjonnut alkusyksystä lähtien mahdollisuuden Kilpa 2:sen sekä D1- junioreiden pelaajille osallistua joukkueen harjoituksiin.

Elokuussa saatiin myös vielä todella kova lisäys ikäluokan jo muutenkin osaavaan ja ammattitaitoiseen valmennusportaaseen, kun vielä viime kaudella Miesten Divaria O2-Jyväskylän joukkueessa pelannut Juha-Pekka Manninen liittyi mukaan! Juhis ottaa vastuulleen Kilpa 1- joukkueen valmennusta ja johdattaakin joukkuetta myös SM-karsinnoissa.

Nyt ollaankin edetty siihen pisteeseen sitten, että ne -05 ikäluokan ensimmäiset SM-karsinnat ovat enää muutaman päivän päässä ja on tullut aika hieman esitellä karsintojen järjestelmää ja ohjelmaa, sekä tarjota pienimuotoista ennakkoakin tulevista koitoksista!

C2-Poikien (-05) SM-sarjaan karsii kaudella 2019-2020 yhteensä 38 joukkuetta kahdeksassa alkulohkossa (A-H). SM-karsinnat pelataan kaksivaiheisina 24.-25.8. sekä 31.8.-1.9. Ensimmäisestä vaiheesta SM-sarjaan etenevät kaikkien lohkojen voittajat. Lohkojen 2. ja 3. sijoittuneet puolestaan etenevät toiselle viikonlopulle SM-Jatkokarsintaan, joissa ratkaistaan loput kahdeksan paikkaa SM-sarjaan. Muut joukkueet jatkavat kauttaan Alueellisten sarjojen karsinnoilla.

O2-Jyväskylän joukkueet arvottiin lohkoihin C (O2JKL II) sekä F (O2JKL/MuurY).

LOHKO C

Kilpajoukkueellamme kävi lohkojaossa hieman rankka arpaonni, sillä joukkue arvottiin todella kovaan C- lohkoon. Lohkon muita joukkueita ovat Karhut (Pori), SPV (Seinäjoki), OFBC (Oulu) sekä FoSu (Forssa). Karsintalohko pelataan Porin Urheilutalolla.

Lohkoon ennakkoon kovin joukkue on Karhut, joka on jo vuosia ollut Länsirannikon ykkösjoukkue ikäluokassa ja viimekin kaudella joukkue sijoittui SS/LR Eliittisarjassa hopealle, samaisen väriset mitalit tarttuivat kaulaan myös Final Six- lopputurnauksesta. Isokokoinen ja fyysinen Karhujen joukkue ei ole koskaan ikäluokan laajimmalla materiaalilla pelannut, mutta joukkue on täynnä todella taitavia yksilöitä, mainittakoon esimerkiksi hyökkääjät Niko Pulli ja Jussi-Pekka Raitanen sekä puolustaja Samuel Mäki-Ontto.

Hirveämmin eivät kalpene myöskään SPV tai OFBC, jotka molemmat pelasivat viime kaudella Pohjanmaan ja Pohjois-Suomen neljän kärkijoukkueen ylialueellisessa loppuhuipentumassa. OFBC tuon lopputurnauksen myöskin voitti. Kesän aikana OFBC on kaatanut harjoitusotteluissa Pohjois-Suomen muita huippujoukkueita, kuten Merikosken ja Papasin, joten joukkue lähtee lohkoon isona suosikkina haastamaan Karhuja. Joukkue pelasi viime kaudella myös C2-poikien Pohjois-Suomen sarjaa, joten kovista peleistä on kokemusta. Tuossa sarjassa joukkueen tehokkain pelaaja oli Miko Komminaho. Joukkueen suurin tähti lienee kuitenkin tolppien välissä; Matti Karvonen koko valtakunnan parhaisiin maalivahteihin tässä ikäluokassa, viime FBA- tapahtumassa hän oli mukana United 2- yhdistelmässä. Vaikka Oulun seudulla kesä on aina muutosten aikaa siirtomarkkinoilla, ei OFBC ole näyttänyt ainakaan heikentyneen.

SPV ei mitaleja onnistunut viime kaudella PM/PS Loppuhuipentumasta nappaamaan, mutta kyseessä on silti tällä hetkellä varmastikin Pohjanmaan ykkösjoukkue. Joukkue kuuluu Karhujen tapaan FBA- yhteistyöseuroihin, joten varmasti taitava ja urheilullinen joukkue on kyseessä. Myös Speve pelasi viime kaudella C2- poikien sarjaa Pohjanmaan alueella, joukkueen tehokkaimman pelaajan ollessa niin alku- kuin jatkolohkossakin Aleksi Kuosku. Speven riveistä löytyy myös jyväskyläläisille tuttu nimi, aikoinaan FBC Duxin ja Happeen paidoissa niin -03 kuin -05 junioreissa pelannut Vertti Huttunen.

Lohkon neljäs joukkue on forssalainen FoSu. FoSu pelasi viime kaudella -05 pojissa Sisä-Suomen Kilpasarjaa, mutta joukkueen -06 pojat ovat puolestaan niittäneet menestystä viime vuosina kovastikin, viime kaudella mukaan tarttui muun muassa SS/LR Eliittisarjan loppuhuipentuman pronssit! Etenkin juuri -06- pojista löytyy todellisia huipputalentteja, mainittakoon esimerkiksi Eetu Loponen ja Viljami Engman. Tästä ikäluokasta tullaan kuulemaan vielä tulevina vuosina!

Ja viidentenä joukkueena esitellään tietenkin Ampparit! O2JKL II päätti keväällä myös lähteä karsintoihin mukaan testauttamaan tasonsa valtakunnan huippuja vastaan, sillä tähän ikäluokkaan saatiin kasattua myös erittäin lahjakas Kilpajoukkue. Joukkue on asettanut tavoitteekseen taistella jokaisessa pelissä voitosta ja kamppailla sijoituksista 2-3 jotka oikeuttaisivat seuraavan viikonlopun jatkokarsintoihin. Joukkueeseen valikoitui pelaajia useasta viime kauden seurasta, joten kesän aikana valmennuksella on ollut täysi työ saada porukka hitsautumaan yhtenäiseksi. Siinä ollaan kuitenkin onnistuttu, ja viimeisissä peleissä joukkueesta on ollut löydettävissä todella hyviä muodostelmia. Etenkin kapteeni Miko Huovilan johtama hyökkäystrio, jossa laidoilla pelaavat Jesse Kokko ja Juuso Hyvärinen, on saanut kovastikin tulosta aikaan, unohtamatta esimerkiksi Akseli SyvänperänTeemu Pollarin ja Aleksi Hokkasen tuomaa tulivoimaa. Puolustuksessa pallollista osaamista ovat näyttäneet puolestaan etenkin varakapteenit Miro Ruohonen sekä Joonas Pappinen, joilta on lupa odottaa jokunen nousu hyökkäyksen mukaan. Tolppien välin telkitsee karsinnoissa D1- pojista ”lainasopimuksella” tuleva maalivahti Pietu Kangas, joka on jo harjoitusotteluissa otteillaan antanut joukkueelle mahdollisuuden kamppailla voitosta jokaisessa pelissä!

Lohko C Tulospalvelu

C2


LOHKO F

Edustusjoukkue O2JKL/MuurY puolestaan arvottiin lohkoon F, johon saatiin tovereita melkein kaikista ilmansuunnista, nimittäin Westend Indians (Espoo), Papas (Kajaani), Imatran Voima (yllättäen, Imatra) sekä SC Classic II (Tampere). Lohkon ottelut pelataan Imatran Urheilutalolla, joka sekin kaikesta päätellen sijaitsee Imatralla.

Ampparit sijoitettiin lohkoon ykköskorin joukkueena, mutta haastajat ovat myös todella kovasta päästä. Westend Indians pelasi viime kaudella Etelä-Suomen Eliittisarjaa, sijoittuen siinä kuudenneksi. Indians on huhupuheiden mukaan vahvistunut kesän aikana kovastikin, kun Etelä-Suomen alueen pienemmistä seuroista kuten Vihdin Salibandyseurasta VSS:stä (jos joku ei tiedä, missä Vihti on niin… Voitteko katsoa, mäkään en tiedä?). Lisäksi seuran 04- joukkueessa on pitkään jo noin kentällisen verran 05- syntyneitä pelannut, joten karsinnoissa tulee olemaan iso mysteeri, minkämoinen porukka sieltä vastaan tulee. Yksi asia tiedetään varmaksi: he pelaavat kelta- mustissa peliasuissa! Varmaa on myös se, että todella laadukasta juniorityötä tekevä Indians tulee kamppailemaan lohkon voitosta!

Hieman mystisempi iso haastaja tulee pohjoisempaa, Kajaanista, nimittäin Papas. Papas pelasi viime kaudella samaisessa loppuhuipentumassa, kuin C- lohkossa pelaavat SPV ja OFBC, joten todella kovatasoisesta joukkueesta on kyse. Lisäksi he pelasivat vuotta vanhempien Aluesarjaa, jossa sielläkin ainoat tappiot tulivat superkovalle OLS 05:lle sekä OFBC 04:lle. Joukkueen rosteri ei ole laajimmasta päästä, mutta laatua löytyy puolestaan senkin edestä: joukkueen kärkiyksilöitä ovat ainakin C2- poikien sarjassa viime kaudella kovia tehoja iskeneet puolustaja Arttu Hänninen sekä hyökkääjä Tuomas Hyväri, myös maalivahdit Väinö Auvinen sekä 2007- syntynyt Samuli Kemppainen ovat aivan huipputorjujia. Joukkueen ykköstähti on silti rightin puolen laituri Aatu Koivisto, joka on koko Suomen mittakaavalla aivan ikäluokan huipputalentteja! Varmaa on, että Amppareiden puolustus saa olla näiden pelaajien kanssa erittäin tarkkana.

Avausvastustajastamme Imatran Voimasta tiedämme tämän: Emme tiedä heistä mitään. Oli tosi informatiiviset nettisivut!

SC Classic II on kaiken oletuksen mukaan Classicin junioripolun 06- poikien joukkue. He tuskin ovat sieltä fyysisimmästä päästä vastuksistamme, mutta eiköhän siellä ole kesä hierottu täysillä sitä Clasun tuttua pallollista peliä, joten varmasti myös lohkon nuorin joukkue tulee tekemään paljon kiusaa viikonlopun aikana ja taistelemaan paikasta jopa jatkokarsintoihin.

Meidän Edustusjoukkue O2JKL/MuurY lähtee siis karsintoihin tavoitteenaan luonnollisesti saavuttaa paikka tämän kauden SM-sarjasta! Harjoitusottelut on pystytty pelaamaan lähes kaikki koko 18+2 pelaajan rosterilla, joten todella paljon kokeiluja on päästy tekemään kokoonpanojen ja kentällisten suhteen. Etenkin joukkueen sentteriosasto on osoittanut vahvuutensa kapteeni Samuel MajanValtteri RaulonJoonas Lehtosen sekä Happeesta siirtyneen Marius Niemelän johdolla. Puolustuksesta pommia maalille toimittavat mm. Matias KnuutiNuutti Leskinen sekä niinikään Hirvipaidasta siirtynyt Julius Kilpikoski. Laituriosastolla maalintekovoimaa löytyy neljän kentän laajudella ja kesäkaudella mm. Eeli MättöElmeri Tiilikainen sekä joukkueen nuorin edustaja, 07- syntynyt Aatu Knuuti ovat iskeneet kovia teholukemia. Tolppien välissä vastuun melko tasan jakaneet Valtteri Huisman sekä Vili Avikainen ovat olleet huippuvireessä ja osoittaneet olevansa jo aivan ikäluokan kärkitorjujien joukossa! Toki tärkeinpänä asiana on se, että heikkoa lenkkiä joukkueesta ei löydy, vaan monilla eri järjestelmillä Amppareilla on heittää kentälle kolme erittäin taitavaa ja taistelevaa viisikkoa!

Lohko F Tulospalvelu

C2


Nopeasti jos heitetään arviota myös muista lohkoista ja koko ikäluokasta, niin vahvimmiksi kandidaateiksi SM-sarjaan nostaisin ikäluokan terävimmän kärkikolmikon EräViikingit Pohjoinen, OLS sekä SC Classic. Myös Kilvan lohkossa pelaava Karhut on vähintään samalla tasolla edellä mainittujen kanssa. Kakkos-kolmoskorin joukkueista kannattaa seurata erityisesti yhdistelmäjoukkueiden LeBa/Josban ja SBS Masku/Wirmon otteita. Kovasti toivomme myös menestystä kesän harjoitusvastustajillemme Welhoille, Kooveelle ja Ilvekselle, joilla kaikilla on kasassa myös erittäin laadukkaat joukkueet.

Loppuun vielä Ikäluokkavalmentaja Joona Kasken kommentti joukkueiden kesästä sekä tulevista SM-karsinnoista (näin itse kirjoitettuna tosin tyylikästä, mutta minkäs teet kun tykkäät omasta äänestä ja tekstistä niin paljon):

”Ikäluokan kesäharjoitteluun täytyy olla kyllä todella tyytyväinen! Harjoituksia oli tarjolla koulujen alkuun saakka jopa viisi kertaa viikossa, mutta väkeä riitti jokaisissa treeneissä, niin joukkueiden omissa kuin myös ikäluokan aamutreeneissä. Sekä harjoitteluasenne että -aktiivisuus ovat jopa poikkeuksellisen korkealla, on tuntunut todella hienolta valmentaa tällaista joukkuetta, jossa sitoutuminen on näinkin korkealla tasolla! Edustusjoukkueen lajiharjoituksissa painotus on ollut isosti joukkueen pallollisen pelaamisen kehittämisessä, kun taas Kilpajoukkue on vielä hionut enemmän yksilön lajitaitoja, unohtamatta toki viisikkopelaamisen kehittämistä yhtenäisempään suuntaan. Tulokset ovat olleet hienoja, sillä monet pelaajat ovat ottaneet isojakin steppejä eteenpäin kesän aikana. Elokuussa saatiin vielä tosiaan loistava lisäys meidän valmennusryhmään, kun Juhis toi oman osaamisensa Kilpa 1:sen mukaan; hänellä on kuitenkin paljon kokemusta itsellään korkealla tasolla pelaamisesta, josta on varmasti paljon oppia ammennettavana pojille. Harjoituspelit ovat sujuneet molemmilla joukkueilla erinomaisesti, ja on päästy testaamaan juuri sen tason vastustajia, joita myös päävastuksemme karsinnoissa ovat. Molemmille joukkueille sattui karsintoihin kyllä todella kovia vastuksia, mutta se sopii meille erittäin hyvin; näin saamme varmasti itsekin itsestämme kaiken irti otteluissa!

Loppuun vielä terveiset Jyväskylän salibandykansalle alkavalle kaudelle:

”Mitä ikinä sarjatasoa meidän joukkueet tulevatkaan pelaamaan tulevalla kaudella, toivotan lämpimästi kaikki tervetulleiksi seuraamaan C2- Amppareiden otteita paikan päälle. Meillä pelataan todella näyttävää, rohkeaa ja ennen kaikkea iloista salibandya, ja annamme viihdetakuun jokaiseen otteluumme!”

Paljon on viikonloppuna myös muita Jyväskylän joukkueita mukana SM-karsinnoissa, toivotamme isosti tsemppiä (ikäjärjestyksessä, pelipaikat mainittu myös):

Happee Steamers A-Pojat (1.Div. karsinta), Forssa
O2-Jyväskylä B-Pojat, Rahola ja AC Ruskeasuo
Happee B-Pojat, Mikkeli
O2-Jyväskylä B-Tytöt, AC Myllypuro
O2JKL/MuurY C1-Pojat, Palokka
Happee C1-Pojat, Palokka
Happee C2-Pojat, Vaasa

Tulevana viikonloppuna siis hommat isommin käyntiin, kun lauantaina Ampparien bussit ottavat suunnan kohti Imatraa ja Poria. Muistathan seurata joukkueemme sosiaalisen median kanavia Instagramissa (o2jklmuury05) ja Facebookissa (O2JKL/MuurY -05), niin pysyt mukana menossa, pyritään pitämään kansa mukana reissussa!

#surinaa