M1: Divarikarsinnat käyntiin viikonloppuna

03/21/2013 - 13:36

Kauden odotetuimmat pelit ovat käsillä, ja O2-Jyväskylän vastustajaksi divarikarsintojen toiselle kierrokselle tuli lopulta kainuulaisen salibandyn lippulaiva Papas, joka putosi Divarista vuosi sitten keväällä kakkoseen. Tämä kausi tuotti Papakselle Pohjois-Suomen kakkosdivarilohkon toisen sijan, ja paikan lohkon sisäisiin jatkopeleihin. Niissä Papas niisti oululaisen UIFK:n suoraan voitoin 2-0, ja eteni divarikarsintojen avauskierrokselle Pohjanmaan lohkon voittanutta Ilmajoen Salibandya vastaan. Viime viikonloppuna pelattu kierros päättyi lopulta Papaksen voittoon voitoin 2-1, ja näin Papas nähdään lauantaina Monnarilla O2:n vieraana.

O2 varmisti paikkansa jatkopeleissä jo muutama kierros ennen runkosarjan päätöstä, ja ilmassa on ollut rauhallista odotusta. Lähtökohdat sarjaan ovat ehkä hieman Papakselle edullisemmat, sillä se on pelannut jo 5 kovaa pudotuspelitaistoa lyhyen ajan sisällä. O2:n pelituntuma taas on ollut viime viikkoina vähäisempää, eikä maanantain kenraaliharjoitusottelusta Duxia vastaan hirveästi jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Lauantaina 23.3. klo 18.30 kaikki alkaa kuitenkin molempien joukkueiden osalta nollasta, ja silloin olisi suotavaa olla valmiina pelaamaan.

Papaksen pörssikärkenä runkosarjassa hääri Jyväskylässä ja SC Bluesissa aiemmin pelannut Anssi Sirviö, joka naputteli 16 peliin tehot 26+14=40. Viime viikonlopun avauskierroksella Sirviön lisäksi edukseen esiintyivät Trackersin liigajoukkueessa piipahtanut Anssi Pyykkönen ja Jani Lipsanen, jotka molemmat nettosivat ISB:a vastaan 9 paunaa mieheen. Papasin vaarallinen ylivoima oli hyvässä iskussa rokottaen 13 ylivoimasta 8 maalia, joten jäähyaitiosta isäntien täytyy ehdottomasti pysyä poissa.

Kahta voittoa vaativa ottelusarja käynnistyy lauantaina siis Monnarilla klo 18.30, ja jatkuu Kajaanissa pääsiäislauantaina 30.3. klo 17. Tarvittaessa ratkaiseva kolmas ottelu tahkotaan sunnuntaina 31.3. klo 14 Monnarilla. Parin voittajalle on tarjolla lippu kolmannelle kierrokselle, jossa vastaan asettuu otteluparin FBC Turku-Tiikerit- voittaja. 

Runkosarjassa lehtereillä oli väljää, mutta nyt toivottavasti kansa löytäisi sankemmin joukoin tiensä Monnarille. Lauantai-ilta klo 18.30, ja vauhdikasta sekä mielenkiintoista salibandyviihdettä tarjolla – mikäs sen parempaa.

Lämpimästi tervetuloa siis kannustamaan Amppareita voittoon ja eteenpäin kohti Divaria!