M1: Ampparit jatkavat seuraavalle kierrokselle Soittorasian kustannuksella

03/19/2017 - 10:30

Miesten edustusjoukkueen karsintataival kohti divaria alkoi lohkon sisäisten pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, jossa vastaan asettui Soittorasia Tampereelta. Erinomaisessa kevätvireessä ollut Soittorasia tiedettiin vaaralliseksi ja ennen kaikkea yhtenäiseksi vastustajaksi.

O2JKL – SR 7-6 Palokan koulukeskus
Joukkueet olivat kohdanneet edellisen kerran vain 10 päivää ennen playoff-avausta. Silloin Ampparit onnistuivat surkeasta alusta huolimatta ottamaan voiton runkosarjan viimeisestä kamppailussa monitoimitalolla lukemin 11-9. 10 päivässä ei ollut muuttunut mikään, ainakaan ottelun alun suhteen. Soittorasia tuli peliin hyvin latautuneena ja viimeisteli kotijoukkueen lukuisista virheistä erätaukolukemiksi 0-3. Amppareiden peliä avauserässä leimaisivat huonot syötöt ja etenkin surkea viimeistely hyvistäkin maalipaikoista. Suurta osaa Soittorasian loistavassa alussa esitti loistavasti pelannut maalivahti Aki Hännisellä, joka nollasi kotijoukkueen maalintekoyritykset kerta toisensa jälkeen.

Toiseen erään saapui suututettu ampiaisparvi, ja pelin virtaus alkoi hiljalleen kääntyä kotijoukkueen kannalta myönteiseksi. Kotijoukkue sai lopulta maalihanat auki Sampo Laukkalan upealla henkilökohtaisella suorituksella. Maalia edelsi tyylipuhdas puikotus entiseltä O2-pelaaja Samuli Kivirinteeltä. Tämän jälkeen molemmat joukkueet maalasivat kertaalleen ennen kuin Ville Sepponen kavensi tilanteeksi 3-5 vain 3 sekuntia ennen 2. erän päätöstä.
Sepposen ns. ”pukukoppimaali” osoitti arvonsa 3. erässä kun kotijoukkue osui 4 kertaa peräkkäin, toinen toistaan rumemmilla maaleilla. Etenkin 3. erään pelaaviin kenttiin nostettu valonnopea Jere Oksanen oli mainiossa vireessä kirjauttaen maalin ja syöttöpisteen. Vierasjoukkueen Roope Pöyryn kavennus lukemiin 7-6 varmisti ottelun loppuun vielä lähes täydellisen draamankaaren. Monien yllätykseksi O2 onnistui säilyttämään johtoasemansa loppuun asti Henri Tikkasen upeiden torjuntojen avustuksella, ja näin ensimmäisestä ottelusta kirjattiin voittomerkintä Amppareille. Vaikka parannettavaa lauantaille jäi paljon, positiivisia asioita olivat hieno nousu vaikean alun jälkeen sekä korkean työmoraalin säilyminen myös tappiotilanteessa.

SR – O2JKL 6-7 Tamppi areena
Torstain voitto oli Amppareille ensimmäinen pudospelisarjan avauspelin voitto ainakin 4 vuoteen, joten lauantain vieraspelimatkaan päästiin uudenlaisesta tilanteesta. Paineeton lähtökohta näytti sopivan Amppareille erinomaisesti, sillä ensimmäisessä erässä kentällä näytti olevan vain yksi joukkue. Ensimmäiselle erätauolle mentiin vieraiden 0-3 johdossa, mutta lukemat olisivat voineet olla paljonkin rumemmat. Amppareiden maaleista vastasivat S. Laukkala, J-P Manninen sekä Sepponen, joka on ilmeisesti erikoistunut ainoastaan pukukoppimaaleihin. Tällä kertaa ”Sepi” sytytti punalampun ajassa 19:42.
Toisen erän alku jatkui vieraskomennossa erän ensimmäiset kymmenen minuuttia, kunnes Soittorasia onnistui kahdella nopealla maalilla kaventamaan tilanteeksi 2-4. 2. erätauolle päästiin kuitenkin positiivisista asemista, kun ensin kapteeni Lempinen kapitalisoi bugimaalioptionsa ja Dr. Hytönen katkaisi pitkän maalittoman putkensa älykkäällä rystyviimeistelyllä. 2. erätauolle mentiin siis vierasjoukkueen 2-6 johdossa.
3. erässä Soittorasia sai uutta virtaa virvokkeita nauttineen fanin äänekkäästä kannatuksesta ja hilautui amppereiden kantaan maali maalilta. Kotijoukkueen kiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan ottelun voittomaaliksi jäi ajassa 42.09 tehty ylivoimamaali, jossa ”raastoketjun” Mikko Nenonen pääsi puttaamaan pallon tyhjään uuniin Tuomas Laukkalan lähes eroottissävytteisestä esityöstä. Torstaisen ottelun tapaan O2 voitti täpärästi yhdellä maalilla ja varmisti näin jatkoonpääsyn suoraan kahdessa ottelussa.

Voitaneen sanoa, että O2 oli juuri maalin verran parempi joukkue kuin Soittorasia molempien otteluiden päättyessä 7-6 Amppareille. Jatkopaikka suoraan kahdessa ottelussa oli Amppareilta positiiinen suoritus viime vuonna aivan Divarin kynnykselle edennyttä Soittorasiaa vastaan. Lyhyen ottelusarjan onnistujia olivat mm. maalilla vakuuttavasti torjunut Tikkanen, uusia faneja etenkin Tamppi areenalla itselleen rouhinut Miika Huusko, silkkihansikkailla hyökkäyspäässä operoinut Mikko Nenonen ja jopa genitaalialueensa peliin laittanut Alvar Mahlberg. Kokonaisuutena molemmat ottelut olivat koko joukkueen työvoittoja ja hyviä osoituksia Edarin Äyäien pisteliäisyydestä kevään peleissä.

Edustusamppareiden onnistujiin kuului myös ykkösketjun takana luutinut, analyyttisena persoonana tunnettu, Tuomas Laukkala, jonka näkemykset peleistä olivat varsin yhteneviä toimituksen kanssa. ”Tiukkoja playoff-vääntöjä olivat kummatkin pelit, kuten odotettavissa oli”, Laukkala vastaa tiedusteluun sarjan lähtökohdista. ”Ensimmäisessä pelissä Soittorasia hyödynsi meidän virheet tehokkaasti ja oltiin jo hieman köysissä, kunnes pelin jälkimmäisellä puoliskolla saatiin viimeistelypuoli toimimaan laajalla rintamalla”, Laukkala jatkaa. ”Lauantain peliin haluttiin vahva alku kun tiedettiin, että Soittorasia pelaa veitsi kurkulla. Loppupelistä syyllistyttiin turhan lepsuun puolustamiseen ja päästettiin kaveri mukaan, mutta onneksi Könen (Henri Tikkanen) avustuksella kestettiin ja saatiin sarja poikki”, Laukkala kertaa lauantain tapahtumia. Esityötään Mikko Nenosen viimeistelemään lauantain voittomaaliin Laukkala kommentoi seuraavasti: ”Soittorasia ei osannut yhtään varoa meidän ansa-YV:tä ja päästiin siitä rokottamaan. Oksanen pakotti vastustajan pallollisen pelaajan tiukkaan rakoon laitaa vasten, josta minun oli helppo käydä hakemassa pallo pois. Tämän jälkeen jo lohikosken pihapeleistä tutut parit kämmen-rystyt ja millintarkka passi Nenosen lapaan takatolpalle”. ”Kokonaisuudessaan sarja oli hyvää pudotuspelisählyä, jota oli ilo pelata. Joukkueena jäi kuitenkin myös sopivasti parannettavaa seuraaviin peleihin”, Laukkala päättää ja kääntää katseen jo kohti seuraavan kierroksen pelejä.

Nousukarsinnat jatkuvat tulevalla viikolla lohkon sisäisien pudotuspelien finaalikierroksella Pirkkalan Pirkkoja vastaan, joka lähetti Riihimäkeläisen RSS Panthersin kesälomille myöskin suoraan kahdessa ottelussa.

Joukkueen ylivoimaisesti eniten sekaisin oleva maalivahdinalku Roope "Prince" Pohjola on koostanut ensimmäisen pudotuspelikierroksen dokumentinomaiseen videonpätkään, joka löytyy täältä

Näillä näkymin edustuksen pelit jatkuvat torstaina 23,3. Asiasta tiedoitamme tarkemmin sosiaalisessa mediassa

Twitter: @o2jkl Facebook: O2JKL Miehet Edustus Instagram: @o2jkl