M2: Voittoputki jatkuu

11/18/2018 - 14:47

Miehet 2

Lauantaina 17.11 sähistiin Killerillä miesten nelosdivarin pelipäivän merkeissä. Ennakkotiedoista poiketen pelit oli polkaistu käyntiin Killerin vanhalla kentällä, ja vain pelipäivän kaksi viimeistä ottelua pelattiin uudenkarhealla ampparipesän matolla.

Miehet II - SB Pommak

Illan alkajaisiksi vastaan asteli vanha tuttu SB Pommak. Kapealla rosterilla liikenteessä ollu vastustaja näytti heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien että heillä ei ole kiire nostaa palloa ylös. Läpi ottelun Pommak tyytyi puolustamaan omaa aluettaan tiukasti ja iskemään terävästi vastaan. Maalinteon aloitti kuitenkin oransseissa pelannut ampparimiehistö, kun Markus "Kusti" Turunen täräytti kotijoukkueen 1-0 johtoon vain minuutin pelin jälkeen. Pommakin tarjoama matala tempo tarttui myös ampparimiehistöön, mutta pelivälineen saadessaan Pommakin pelurit näyttivät kuinka pelimies jaksaa juosta kun vain pallo lyödään miehen eteen. Terävillä vastaiskuilla vierasjoukkue nappasi 1-2 johtoaseman itselleen kun reilut 6 minuuttia oli kellossa. Johtomaalin jälkeisestä aloituksesta Kusti kuitenkin nappasi pallon suoraan itselleen ja täräytti kammottavalla rannelaukauksella ampparit tasoihin. Arttu Isopahkala ohjasi Roope Vaarakallion lähettämän lämärin sisään vielä erän lopuilla, niinpä toiseen erään lähdettiin amppareiden 3-2 johtoasemasta.

Toisen erän alkajaisiksi molemmat joukkueet kävivät kokeilemassa kahden minuutin verran ylivoimapeliään laihoin tuloksin. Tasakentällisin Pommak kuitenkin rokotti jälleen, Jussi Saarimäki sivalti pelin tasoihin pelikellon näyttäessä 21:36. Tämän nähtyään Kusti otti lopullisesti joukkueensa reppuselkään, ensin Eero Ryypön tarjoilusta herra sivalti illan kolmannen pommin verkon perukoille. Niko Räsänen ehti käydä lyömässä heti perään komean pörsän, mutta Kustin päästessä seuraavan kerran kentälle pölähti verkko jo neljännen maalin merkiksi jälleen ns. kammokantin seurauksena. Erän päättyessä amppareilla oli turvallisen tuntuinen 6-3 johtoasema.

Päätöserässä maaleja iskettiin vuorotahtiin, ampparit hallitsivat edelleen peliä mutta Pommak sai hyvin pelattua laukaisupaikkoja vastahyökkäyksistä. Kusti Turunen toimi tällä kertaa syöttäjänä kun Pommakin kavennuksen jälkeen ampparit menivät takaisin kolmen maalin johtoon. 41:23 oli pelattu kun Pommak tuli jälleen kahden maalin päähän jonka jälkeen violettipaidat lähtivät hakemaan lisää kavennusosumia ilman maalivahtia. Kunnon tekopakoille palloa ei kuitenkaan ehditty pelata, kun Mikki Leppä kuljetti pallon tyhjään maaliin ja lukemiksi jo ratkaisevantuntuisesti 9-6. Viimeisellä minuutilla molemmat vielä pääsivät kaunistelemaan omia pistepörssitilastojaan, loppulukemiksi lopulta selkeästi amppareille 11-7.

SBJ Vaajakoski - Miehet II

Illan viimeiset hitaat tanssittiin lapa kuumana edellisessä pelissä pelanneen Kustin vanhan seuran kanssa. Peli päätettiin pelata ampparipesän uudella kentällä, vaikka todettiin että katosta tippuu vettä keskiympyrän tienoille jopa vaarallisen paljon. Säännöllisesti aluetta moppaamalla peli saatiin kuitenkin vietyä turvallisesti läpi.

Tähänkin peliin vastustaja oli saanut kerättyä kapean rosterin kasaan eikä jalkaa meinannut enää illan viimeiseen otteluun riittää. Peli käytiin lähes täysin SBJ Vaajakosken kenttäpuoliskolla, mutta tällä kertaa vastahyökkäykset saatiin pysäytettyä ennenkuin vastustaja oli kerennyt hyvälle maalintekopaikalle. Ampparitkaan eivät maalipaikoille päässeet ihan samaan malliin kuin aiemmin päivällä, mutta riittävästi kuitenkin. Mikki Leppä ja Juha Väisänen iskivät pörsät mieheen ensimmäiseen erään ja tauolle lähdettiin 0-2 tilanteessa.

Toisen erän alkuun Esko Väisänen lähti istumaan maasta pelaamisesta tullutta rangaistusta. Alivoiman aikana Kalle Manninen rynni väkisin maalille pallon kanssa ja survoi arvokkaan alivoimamaalin sisään, tilanteeksi 0-3. Arttu Isopahkala laukoi 25:n minuutin pelin jälkeen amppareille helpottavan neljännen osuman, ja kolmanteen erään lähdettiin turvallisen tuntuisesta 0-4 johtoasemasta.

Kolmannen erän alkajaisiksi nähtiin episodi joka viivästytti jo muutenkin reilusti myöhässä alkaneen pelin lopetusaikaa. Amppareiden Juha Väisänen osui mailallaan sen verran selkeästi palloa suojannutta SBJ:n pelaajaa mailaan että suurin osa pelaajista lopetti pelaamisen vihellystä odotellessa. Vihellystä ei kuitenkaan kuulunut, ja tästä ampparit kiittivät. Pallo pelattiin nopeasti Kustille joka rokotti entistä seuraansa ja vei ampparit jo ratkaisevan tuntuiseen 0-5 johtoon. Maalin jälkeen kuitenkin yhdellä SBJ:n pelaajalla oli vaikeuksia sulattaa maalia edeltänyttä tilannetta, niinpä hänet komennettiin 2+10 minuutin käytösrangaistukselle. Tämän jälkeen suunsoitto jatkui edelleen ja meni asiattomuuksiin, näinpä nostettiin ansaitusti punainen kortti ja samalle pelaajalle 5+20 minuutin kakku. Tästä seurasi amppareille 7 minuuttia ylivoimaa, jonka aikana nähtiin kauden ensimmäinen ylivoimamaali. Aleksi Korhosen laukaus viivasta lurahti verkon perukoille kun ylivoimasta oli pelattu noin kaksi ja puoli minuuttia. Tasaviisikoin pelatessa SBJ pääsi vielä rikkomaan Tommi Timosen nollapelin ja löi ottelun loppulukemiksi 1-6.

Pelit jatkuvat 1.12 Killerin liikuntakeskus Buugilla, kun vastaan asettuu sarjan kärkipaikalla majaileva KonnU ja sarjataulukon kakkonen MSM. Ottelut alkavat kello 11 ja kello 14.