C1-pojat: Pudotuspelit kutsuvat!

03/18/2018 - 13:49

C1-pojat

Reilu puoli vuotta sitten pelattiin C1-poikien SM-karsintaottelu O2 vs. Koovee, jonka voittaja eteni SM-sarjaan. Nyt samat joukkueet olivat C1-poikien SM-sarjan runkosarjan viimeisessä ottelussa vastakkain. Tuon elokuisen karsintaottelun voitti taannoin O2 ja Koovee selvitti lopulta myös tiensä SM-sarjaan jatkokarsinnan kautta. Tämänpäiväisessä pelissä panosta oli oikeastaan vaan kotijoukkueella, kun Koovee oli menettänyt mahdollisuuden pudotuspelipaikkaan ja O2 taisteli tiiviisti runkosarjan sijoista 5 ja 6.

Amppareiden terveystilanne oli kohentunut ja peliin lähdettiin ilman sairaspoissaoloja. Kuuden minuutin pelin jälkeen Eero Luokkasta rikottiin läpiajotilanteessa ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Eero asettui itse laukomaan rankkaria, mutta rystypuolen ujutus ei tällä kertaa tuonut toivottua tulosta. Rankkaria seuranneella ylivoimalla ei tulosta tarvinnut kuitenkaan kauaa odotella, vaan reilun 10 sekunnin ylivoimapelin jälkeen pallo löysin tiensä maaliin takatolpalta. Maali merkattiin Joonas Selänteelle. Kahta minuuttia myöhemmin Patrik Salmensaari lisäsi Ampparijohdon kahden maalin suuruiseksi upean pallon liikuttelun jälkeen. Koovee avasi maalihanat ajassa 17:06 Oskari Kankaan kanttilaukauksella. Erän loppuun Minkkinen-Salmensaari -parivaljakko esitti kuitenkin taas hienoa yhteispeliä, jonka tuloksena erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 3-1 johdossa. Torjunnat ekasta erästä O2 4 torjuntaa, Koovee 6 torjuntaa.

Toisessa erässä vaikutti, että Koovee ottaa pallonhallintaa enemmän ja enemmän itselleen, Amppareiden joutuessa puolustuskannalle. Anssi Halomon maali ajassa 25:39 alkoi kuitenkin kääntämään ottelua takaisin paremmin O2 haltuun. Joonas Selänne siirsi ajassa 33:25 kotijoukkueen jo 5-1 johtoon vapaalyöntikuvion päätteeksi. Runsaasta puolustamisesta huolimatta Ampparimaali pysyi toisen erä tyhjänä ja kolmanteen erään lähdettiin 5-1 lukemista. Toisen erän torjunnat O2 7 torjuntaa, Koovee 10 torjuntaa.

Kolmannessa erässä kysymys oikeastaan oli, pysyykö Amppareiden peli kasassa vielä yhden erän. Yksikin piste ottelusta riittäisi varmistamaan pudotuspelipaikan. Erän alkuun Koovee yritti paineistaa jyväskyläläisiä korkealla prässillä, mutta fiksun pallon liikuttelun ansiosta keskisuomalaiset säilyivät takaiskuitta ja rokottivat vastaavasti toista päätä kahdesti. Matti Minkkinen teki päivän toisen maalinsa hienolla murtautumisella keskustaan ja Eetu Salminen laukoi läpiajosta Ampparit jo 7-1 johtoon. Tämä johto piti loppuun saakka, vaikka erän lopussa molemmat joukkueet kävivät tutustumassa jäähyaitioon. Koko ottelun torjunnat kirjattiin sopuisasti O2 23 torjuntaa, Koovee 23 torjuntaa.

Voitolla O2 varmisti paikan pudostuspeleissä. Runkosarjan sijoitus on joko viides tai kuudes, riippuen päivän muiden otteluiden lopputuloksesta. Varmaa kuitenkin on, että pudostuspelit alkavat Amppareiden osalta pääsiäisviikonloppuna. Vastustajaa saadaan odotella vielä viikonpäivät, kun viimeiset pudostuspeleihin etenevät joukkueet selviävät pudotuspelikarsinnan kautta. Nynne pelit vasta alkaa!