C2: Vantaalle Pörräämään!

01/17/2020 - 18:44

C2

SM-sarjan ottelut jatkuvat Pörriäisillä vierasottelulla Tiikereitä vastaan.

Yksi viikonloppu saatiin huilata, mutta tulevana sunnuntaina 19.1.2020 Pörriäiset käynnistävät peräti viiden viikonlopun pituisen peliputken. Sunnuntaina päästään taas vieraspelireissulle, kun bussin koordinaatit asetetaan kohti Vantaata ja tarkemmin ottaen Tiger Sport Areenaa. Kuten nimestäkin voivat kieliosaajat päätellä, on päivän vastustaja eräs raitaturkkinen trooppisten sademetsien asukas; nimittäin Tikkurilan Tiikerit. Ottelu alkaa klo 12:00, joten eipä tarvitse taas yöllä hirveämmin nukkua, kun kukonlaulun aikaan "päästään" reissuun lähtemään.

Joukkueiden edellinen ja tähän mennessä ainut kohtaaminen nähtiin marraskuussa Ampparipesässä; tuolloin ei mitään hirveän kaunista salibandyottelua nähty, ja Pörriäiset nyt oli vain kahdesta paikallaolijasta se aavistuksen parempi, vieden ottelun lukemin 4-3. Ottelu on kuitenkin sen verran hyvin muistissa etenkin vierailijoilla, että edelliskerran sähläilyä ei pyritä enää toistamaan.

SM-sarjan tilastot (Lohko B)

Sunnuntain pelipaikkana toimiva "very international" nimen omaava Tiger Sport Areena (mikä vika olisi ollut "Tiikeriurheilu Areenassa"?) valmistui vuonna 2015 ja on siitä asti palvellut tiikerisalibandyn hyväksi hyvin aktiivisesti niin seuran harjoittelun kuin pelaamisenkin suhteen. Jyväskyläläisittäin erittäin kahdettivasta kompleksista löytyy peräti kolme täysimittaista salibandykenttää ja siihen kylkeen vielä pari pikkukenttääkin. Ulkoapäin rakennus antaa hieman hämmentävän kuvan vanhasta käytöstä jäänellä "Auramo"- nimellään, koska... No koska miksi nyt kukaan kertoisikaan hallin oikeaa nimeä ulkopäin. Sisäpiiritietojen mukaan tosin kyseessä lienee ihan lakiin vedottava asia, ja kyseisen nimi tulee olla paikallaan, ei kiusata siis enempää. 

 

Tiikerit - O2JKL/MuurY, 19.1.2020 @Tiger Sport Areena

Sunnuntain isäntäjoukkue Tiikereiden pari viime ottelua eivät ole sujuneet erityisemmin ruusuisesti, kun joulukuun viimeisessä ottelussa ErVi Pohjoinen voitti raitaturkit Mosalla 15-3 ja vuoden alussa toiset kissapedot eli Ilveksen tupsukorvat kävivät hakemassa Tiger Sportilta 1-14 voiton. Voipi olla siis, että melkoisen kiukkuinen tiikerilauma vastaamme siis saadaan! Joukkueiden edellinen kohtaaminen tosiaan päättyi Pörriäisten erittäin nihkeään 4-3 voittoon ottelussa, jossa nyt etenkään kotijoukkue ei esittänyt parastaan, vaan jotain ihan muuta, joka ehkä vain etäisesti saattoi salibandyyn viitata, etenkin Tiikereiden kääntöpelin tuottaessa meille vaikeuksia. Tuo ottelu on kuitenkin analysoitu sen verran huolella, että nyt ollaan ainakin paremmin valmistauduttu, ja oman pelin pitäisi olla Pörriäisillä hieman paremmin kasassa, kun Tiikeriluolaan Vantaan trooppisissa sademetsissä astutaan! Ampparipesässä käydyssä ottelussa Tiikereiltä erityisen vakuuttavasti esiintyivät puolustaja Akseli Salonen, taitava hyökkääjä Joona Havu sekä ilmiömäisen ottelun pelannut maalivahti Eero SIhvola. Tiikereiden pistekärkiä ja joukkueen tärkeimpiä pelaajia jo mainituiden lisäksi ovat olleet kuusi tehopistettä kirjauttaneet Joonas Rämö (4+2) sekä Eetu Röytiö (2+4). 

Pörriäiset on tosiaan valmistautunut nyt Tiikereitä vastaan huomattavasti edelliskertaa paremmin, kun nyt ehkä vastustajasta jotain jo tiedetäänkin enempi. Torstaina haettiin FBA-tapahtumien johdosta rikkinäiselle viikolle tärkeää pelituntumaa O2JKL/MuurY C1- poikia vastaan ja pelissä päästiin jo hieman tunnustelemaan sunnuntain pelin teemojakin. Lähtökohdat ovat muuten hyvät, sillä sairastupa pölyttyy tällä hetkellä tyhjyyttään ja sunnuntain peli osuu juuri sopivasti näiden FBA- tapahtumien väliin, joten vielä tämä ottelu ei pelaavaa kokoonpanoa verota.

Ottelun seuranta

Livestream (YouTube)

Urheilulehden paperisen version kestotilaajien kuukausiliitteen maksullisen sähköisen viikkokolumnin keskustelupalstan kommenttikentästä poimitut pelipäivän "seuraa näitä"- kohdiksi nousivat tällä kertaa nämä asiat:

"Onko sarjan kuumin veskari Tohtoriportsari Avikainen Tiikereille mahdoton ohitettava?"

"Onko Eerikkilän pelialusta lämmittänyt Jamin, Mariuksen ja Aatun lavat pörssilukemiin?"

"Lävähtääkö Eliaksen rystyläikkäri, kuten viime Etelä-Suomen vierailulla?"

"Miten sujuu Dubaista uusia oppeja hakeneen Micon paluu ykköskenttään?"

"Miten lähtee vedot Eelin uudella matsutake-edition lavalla?"

"Löytyykö isänniltä vastausta Elmon ja Veetin hölkälle, vai pistetäänkö kaksikko jopa jo juoksemaan?"

"Joko Jullen viivapommi taas pitkästä aikaa alakulmaan lävähtäisi?"

"Kuka kyseenalaistaa ensimmäisenä pelipaidan tai pelisukkien värin?"

"Pärjääkö allekirjoittanut ilman Vierumäellä kokeiltua headsetiä?"

"Miltä uusi NOCCO Ice Soda oikeasti maistuu?"

Jos siis sunnuntaina on tekemisen puutetta, niin ei muuta kun tien päälle ja suunta kohti Vantaata kannustamaan Pörriäiset voittoon; onhan sielläpäin Jumbot ja Heurekat sun muut, jos ei pelkästään salibandyn takia halua lähteä!

Kotifanien tuskaa lievittämään löytyy toki myös livestreamiä YouTuben puolelta!

C2

17.01.2020