D02: Happee piti pojille oppitunnin. Aiheena: "Liikkeen merkitys salibandyottelussa"

12/14/2014 - 17:03

Ampparit

D2-poikien kilpasarja jatkui Palokan koulukeskuksessa. O2-poikien vastustajina olivat Mäntän Urheilijat ja Happee.

O2-JKL vs MäntU 7-4

Hitaat ottelun aloitukset ovat vaivanneet ampparipoikien joukkuetta, eikä vaivalta vältytty tänäkään aamuna. Mäntän ensimmäinen maali syntyi ajassa 5.32, toinen rangaistuslaukauksesta ajassa 9.54 ja kolmas heti perään ajassa 10.40. Ookakkosen maalit painottuivat erän loppupuolelle, 9.15 (Juho Sipinen 1+0), 13.28 (Atte Karonen 1+1) ja 14.13 (Aaron Kostamo 3+0).

Toiseen erään amppareiden pörräys alkoi löytää intensiteettiä. Vaikka erässä ei pallo maalin perukoille löytänytkään kun "vain" kaksi kertaa, niin tapa jolla peliä pelattiin oli varmasti yleisön mieleen. Parhaimmillaan jopa 60 sekunnin mittaiset hyökkäyspään hyökkäyspelijaksot saivat vastustajan varmasti toivomaan pelikatkoa.

Kolmannessa erässä peli jatkui samankaltaisena, tosin aivan parhaimpiin hyökkäyspyörityksiin ei päästy. Aaron Kostamo viimeisteli hattutempun ajassa 37.17 ja Antti Huotari (1+1) teki amppareiden seitsemännen maalin. Mäntäläiset kaunistelivat numeroita vielä 8 sekuntia ennen summerin soimista.

O2-JKL vs Happee 2-11

Tänä vuonna käydyt paikalliskamppailut Happeen ja O2:sen välillä ovat olleet poikkeuksetta jännittäviä otteluita loppusekunneille asti. Ottelun ensiminuutit alkoivatkin tasaisesti, vaikkakin värikkäästi. Happee siirtyi ensimmäisen 7 minuutin aikana kahdesti johtoon, mutta yhtä monesti O2 tasoitti pelin Aaron Kostamon (1+0) ja Eero Luokkasen (1+1) toimesta. Peli aaltoili tasaisesti päästä päähän erän aikana, mutta aivan erän loppuun Happee onnistui kahdesta aallosta viimeistelemään. Erätauolle 4-2 lukemissa.

Toisessa erässä Happeen terävämpi reagointi ja liike alkoi tekemään tuhojaan, niin keski- kuin hyökkäysalueellakin. Järjestäen vikkelät Happee-hyökkääjät voittivat kaksinkamppailut kentän kaikilla osa-alueilla, jonka aikaansaama lopputulos on helppo ennakoida. Yksinkertaisesti hirvet juoksivat amppareiden ylitse tänään. Toisessa erässä Happee onnistui ensimmäisen erän tapaan neljästi maalinteossa, kun taas amppareiden pallollinen pelaaminen jäätyi vuotaneen puolustuspelaamisen rinnalla.

Happeen taitavuuteen yhdistettynä nopeudella ei löytynyt lääkettä kesken tämän päivän ottelun ja kolmannessakin erässä maalitehtailu jatkui samana. Happeelle kolme maalia ja jäissä ollut ampparihyökkäys ei onnistunut maalipaikoistaan.

Onneksi sarjajärjestelmät ovat luotu niin, ettei kauhean montaa päivää tarvitse odottaa kun Happee päästään kohtaamaan uudestaan. Puolustuspelaamiseen yksi perustavanlaatuinen parannus ja hyökkäyspeliin normaali itseluottamus, niin päästään taas jännittämään kuinka Happee ja muut joukkueet pärjäävät amppariparvea vastaan.