M1: Soittorasia kaatui saappaat jalassa Monnarilla

02/10/2014 - 22:19

Miesten lauantainen kamppailu hyvävireistä Soittorasiaa vastaan osoittautui odotetun kovaksi urakaksi. Päätöserässä SR oli maalin päässä iskuetäisyydellä, mutta isäntien rutiini oli lopulta liikaa Tekniikan miehille. Voitto irtosi samoin lukemin kuin Tampereellakin, 9-5(2-2,3-2,4-1).

Vieraat olivat valmistautuneet hyvin, ja SR olikin potkun edellä avauskympillä. Otettuaan kaksi maalia omiin Ampparipaidat ryhdistäytyivät, ja Joni Lempisen (2+2) sekä Jari Aromaan (3+0) maaleilla lukemat olivat tasan avauserän jälkeen.

Toinen periodi sujui myöskin tasaväkisissä merkeissä, eikä kahdeksasta edellisestä ottelustaan vain yhden hävinnyt Rasiapakka päästänyt isäntiään karkuun. Toisessa erässä osuivat Aromaa, Simo Saarinen (2+0) sekä menestyksekkäästi erikoisemmalla puolustajan paikalla luutinut Mikael Vähäsarja (1+0). Taukomehuille siirryttiin numeroissa 5-4.

Kolmannessa erässä Aromaa täydensi hattutemppunsa komealla kudilla, mutta SR kuittasi tämän J-P Penttisen hallitulla pussituksella. Lempisen ja Eetu Erosen (1+2) pikamaalit reilun minuutin välein nitkauttivat vieraiden selkärankaa, ja päätöskympin O2 pelasi erittäin järkevästi palloa ja miestä liikutellen. Loppusummeri törähti lopulta viihdyttävän, vauhdikkaan ja tasaväkisen iltapuhteen päätteeksi numeroissa 9-5.

Kaiken kaikkiaan Soittorasia esiintyi todella mallikkaasti, ja se laittoi ennakkosuosikin lujille. Amppareille ottelu oli hyvä mittari tämänhetkisestä kunnosta, ja peli näytti tekemistä olevan vielä sopivasti kohti kevättä mentäessä.

Valmentaja Ilkka Peltonen antoi myös tunnustusta vastustajalle.

-Ottelu oli tämän kauden vauhdikkain. SR pelasi todella aktiivista peliä, ja oli se oli saanut pukinkontisssa liikkuvat jalat. Alussa vastustaja pääsi rankaisemaan meidän virheistä, mutta onneksi pystyimme parantamaan peliä sen edetessä. Kolmannessä erässä peli oli ajoittain liiankin vauhdikasta ja se meni vähän sähläämiseksi, mutta pelasimme johtoasemassa kypsästi ja hirveää hätää ei ollut. Vastustaja oli hyvä ja heidän veskarinsa erinomainen. Hienoa lauantai-illan viihdettä, Peltonen niputti.

Yhden maalin iskenyt Mikael Vähäsarja (kuvassa alh.) oli myös tyytyväinen ottelun kovaan tempoon.

-Soittorasia oli matkassa liikkuvalla jalalla ja periksiantamattomalla asenteella. Oli mukavaa pelata, kun peli pysyi tasaisena ja tempo oli kovempi kuin yleensä tämän kauden peleissä. Jouduttiin taistelemaan voitosta tosissaan vielä viimeisessäkin erässä, ja se oli varmasti hyvää treeniä tulevia karsintoja varten, Vähäsarja näki.

Liikuntatieteellisessä opiskeleva Pohjoisen kasvatti oli useita viikkoja sivussa akillesjännevaivojen vuoksi, mutta nyt elohiiren jalka kulkee taas vikkelästi.

-Omaa kautta on vähän haitannut nuo akillesjännetulehdukset, mutta nyt vaiva alkaa olla selätetty. Sen voin luvata että kauden parhaat pelini ovat vasta tulossa, Vähäsarja vinkkaa.

Voiton myötä ero myöskin voittaneeseen PirPiin on edelleen kaksi pistettä, kun jäljellä on kolme kierrosta. Tulevana lauantaina on edessä jälleen odotettu derbypäivä, kun Ampparit pyrkii valloittamaan Palokan hornankattilan Nousun vieraana. Tuo spektaakkeli käynnistyy lauantaina 15.2. klo 14.30, ja kun sen perään Palokassa vielä illalla klo 18.30 naiset pelaavat Crackersia vastaan, niin kyseessä on todellakin Amppariperheen ystävien unelmapäivä. Tervetuloa Palokkaan kannustamaan!