C2: Hyvää sählyä Kajaanissa

10/09/2019 - 16:06

C2

Pohjoisen reissulta tarttui matkaan voitto ja niukka tappio.

C2-poikien Edustusjoukkue kävi pelaamassa viime viikonloppuna Kajaanissa SM-sarjan toisen turnausmuotoisen pelipäivän. Vastaan asettuivat sarjan pohjoisimmat joukkueet, isäntäjoukkue Kajaanin Papas sekä sarjan kärkijoukkueisiin kuuluva OLS Oulusta. Matka alkoi varhain kello seitsemän jälkeen aamusta, mutta se myös taittui melko vaivattomasti parin pysähdyksen taktiikalla. Iisalmessa kanapastat ja muut lisukkeet vatsan pohjalle ja pian olikin jo bussi Kajaanihallin pihassa. Pikku kenttääntutustumisen, alkupalaverien ja lämmittelyiden kautta lähdettiin valmistautumaan ensimmäiseen otteluun.

O2JKL/MuurY - Papas

LT 6 - 3

Avauspelissä oli tunnelma katossa heti alkuunsa, sillä kyseessä oli Papasin seurahistorian ensimmäinen SM-ottelu. Alkuun kajahti Kainuun kotiseutulaulu, jonka sanoja ei sattuneesta syystä osattu ihan vielä ulkoa. Mut hyvä viisu oli! Peli alkoi hieman tunnustellen, mutta kyllä Pörriäiset hyppäsivät melko nopeasti kuskin paikalle pallollisesti ja Papas jätettiin kyttäilemään vastaiskuja. Aika tiiviisti omaa aluettaan Papas puolustikin eikä alussa ihan ykköstonteille päästykään. Erän puolivälissä maaliin aukeaa kuitenkin mahdollisuus Papasin jäähyn  seurauksena ja tämä myös käytetään; ajassa 7.41 Eeli Mättö tarjoilee maalin takaa maalin eteen ja Marius Niemelä sutii Pörriäiset johtoon. Jatkoa seuraa nelisen minuuttia myöhemmin, kun Pörriäiset vaihtaa hyökkäyspaineen aikana. Eeli pelaa pallon viivaan, lähtee vaihtoon ja tekee mitä mainioimman liikkuvan maskin, kun Miku Gustavsson lähtee kanttaamaan ja pallo löytää tiensä maalin perukoille, Mikulle samalla SM-uran avausmaali! Ja heti perään helähtää kolmannen keran Papas- vahti Väinö Auvisen takana, kun hyvän riiston jälkeen pallon iskee tulisella vedolla maaliin Veeti Nieminen. 3-0 lukemista lähdetään myös tauolle.

Toinen erä on myös Pörriäisiltä vahvaa tekemistä, poislukien viimeistely :D Aika monta huipputonttia onnistutaan tuhlaamaan ja erässä onnistutaan maalinteossa lopulta vain kahdesti. Aatu Knuuti lyö erän alkutahdit ajassa 18.30, kun hän hyödyntää Papas-puolustajan harhasyötön ja taituroi pallon verkon perukoille. Erän seuraavia maaleja saadaankin Pörriäisten tuhlaillessa odotella ihan erän lopulle saakka, ja seuraavaksi rankaiseekin Papas, tosin hieman onnekkaasti. Matias Lehtinen laukoo viivasta, ja veto ottaa kimmokkeen meidän hyökkääjän lavasta ja painuu siten verkkoon ohi Valtteri Huismanin. Momentumin ei kuitenkaan anneta siirtyö Papasille, vaan reilua minuuttia myöhemmin uransa ensimmäisen SM-maalin pääsee iskemään vastahyökkäyksestä Matias Rautio suoraan yläriman alle! Näistä 5-1 numeroista siirrytään sitten päätöserään.

Kolmannessa erässä meiltä hieman ehkä liike häviää turhan paljon ja johtoa aletaan varmistelemaan, kun taas Papas painaa täydellä höngällä päälle. Erän alussa Papas pääseekin heti kaventamaan, kun hieman ruskealla tavalla pallo pomppaa taas meidän pelaajan kautta maalinedusruuhkasta tyhjälle puolelle ja Tuomas Hyväri sutii ilmasta pallon puolityhjään maaliimme. Päätöserässäkin tuhlaillaan oikein urakalla ja ainoan maalimme iskee Miku ottelun toisella viivapommillaan ajassa 42.05. Papasin myllytys tuottaa tulosta vielä kertaalleen ajassa 43.12, kun Pörriäiset hieman hölmösti lahjoittavat pallon supertaitavalle Aatu Koivostolle keskialueella ja tästä Aatu kiittää ja iskee läpiajosta loppulukemat 6-3. Erän päätössekunnilla pallo myös helähtää vielä kerran Pörriäisten maaliin Matias Lehtisen toimittamana, mutta ilmeisestikään tätä maalia ei lopulta kirjata, vaikka sen jälkeen vielä keskeltä aloitettiin.

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

C2

Pelin jälkeen suunnattiin loppuverryttelyiden jälkeen ruokailemaan Kajaanin ABC:lle ja sen jälkeen rauhassa valmistautumaan kauden tähän mennessä kovimpaan koitokseen Oulun Luistiseuraa vastaan.

OLS - O2JKL/MuurY

LT 5 - 3

Pelin alussa OLS- tuli heti kovaa päälle ja meinattiin olla pari kertaa pinteessä, eikä ihmekkään kun kaverin koko rosteri oli meidän pelaajia kaksi päätä pidempiä (pieni liioittelu tässä mahdollista, mutta ei se kauas totuudesta jäänyt!). Avauserässä ollaan melko aseettomia vielä hyökkäyspäässä eikä paikkoja liian paljoa saada tai sitten aikaillaan turhan paljon vetopaikalla. Pelin ensimmäisenä tilastomerkintänä on Veetin jäähy, joka tulee toki pohjoisessa pelatessa pienellä "OLS-lisällä", joku olisi voinut viheltää ihan vaan vaparinkin. Ylivoimapyörityksen saa Pörriäiset selätettyä, mutta OLS rankaisee lopulta vielä ylivoiman aikana vastaiskusta keskialueen menetyksen jälkeen; pallon alakulmaan tällää Niklas Mattila. Muutamaa minuuttia myöhemmin tapahtuu meiltä pienoinen ylihyökkäys, jonka OLS:n tasoinen jengi kyllä kääntää joka kerta vaarallisesti. Hieman epäonnekkaastikin pallo pomppaa meidän lavan yli ja OLS-kapteeni Elias Rantala tökkää keltapaidat 2-0 johtoon. Elintärkeä kavennus kuitenkin nähdään vielä erän lopulla ylivoimalla, kun Matias Knuuti toimittaa tulisen kantin viivasta ja reboundista Marius huitoo pallon maaliin ja taukolukemiksi 2-1.

Toiseen erään saadaan vahva startti, kun Jami Markkanen laukoo laidsta yllättävänkin vapaasti pallon ohi OLS- maalivahti Joona Tauriaisen ja peli on tasan! Toinen erä on meiltä todella vahvaa tekemistä, kun OLS ei onnistu edes ylivoimastaan ja meillekin siunaantuu jo paikkoja suhteellisen hyvin hyökkäyspäässä. Keltapaidoilla meinasi alkaa jo jossakin välissä myös mailan puristaminen, sillä vetoja alkoi sinkoilla aika heppoisistakin paikoista, jotka Pörriäisten maalissa Vili Avikainen napsi todella helposti kiinni. Tasaisen, mutta kuitenkin ehkä hieman Ampparisävytteisen erän jälkeen päivän päätöserään lähdettiin lukemista 2-2!

Päätöserä jatkaa ottelun kaavan noudattamista; OLS roiskii vetoja lähes joka paikasta kun Pörriäiset myllyttävät pitkiä hyökkäyksiään keltaisten päädyssä. Ja aijai kun ajassa 38.42 hieraisee osa katsojista jo silmiään, kun Aatu vie maalillaan Pörriäiset jo johtoon ja pakottaa OLS:in takaa-ajajaksi. Siitähän OLS sitten sisuuntuu ja alkaa paineistaa aivan armotta Pörriäisten päädyssä. Todella hyvin se kestetään, kunnes ajassa 41.29 Niklas Mattila iskee vasemmalta tulisen vedon etukulmasta sisään. Koko pelin melkoisen maksimilla pelannut Pörriäisparvi alkaa tässä kohtaa näyttää pieniä väsymyksen merkkejä aivan luonnollisesti ja lopussa OLS on ehkä piirun verran kovempi (ja onnekkaampi ja myös linja kääntyy vähemmän yllättäen heidän suuntaansa). Kellossa 42.46 kun OLS:in Tomi Keskimölö unohtuu keskustaan vapaaksi ja hän pääsee siirtämään keltapaidat taas johtoon. Pööriäiset ottaa aikalisän ja vielä saadaan muutma paikka aikaankin pelin lopussa olssin päätyyn, mutta ei osu vielä tällä kertaa. 12 sekuntia ennen loppua OLS iskee vielä kerran meidän hieman riskillä pelaamisen seurauksena ja loppulukemat kirjataan hieman katkerasävytteisesti OLS:lle 5-3. Pörriäisiltä kuitenkin hieno taistelu ja osoitus siitä, ettei se ikäluokan absoluuttinen kärki ihan hirveän kaukana ole!

C2

Vaikka OLSia vastaan tulikin nyt tiukka tappio, oli pelissä todella paljon hyvää ja samalla saatiin myös vihdoin tärkeää oppia sellaisesta pelistä, jossa oikeasti joudutaan tekemään töitä koko ottelun ajan, kun aikaisemmin on ollut varaa nostaa jalka kaasulta jo ennen täyttä aikaa. Todella iso kiitos OLS:lle loistavan tiukasta matsista ja yleisestikin upeasta salibandyottelusta, toivottavasti tavataan taas keväämmällä!

Ja iso kiitos myös Papasille turnauspäivän järjestelyistä, livestreamit olivat todella huippuluokkaisia ja tunnelma Kajaanihallissa oli myöskin erinomainen! Vaikka matka oli Jyväskylästä pitkä, oli silti ilo käydä vierailulla :)

Näin on puolet SM-sarjan ensimmäisestä kierroksesta takana ja saldo näyttää oikein mukavasti kolmea voittoa ja yhtä tappiota.

Jatkoa on luvassa taas heti tulevana viikonloppuna, kun matkaamme seuraaviin peleihin Tampereelle ja AutoCenter Areenalle. Vastaan asettuu Mansen Arsenaali eli SC Classic sekä Koovee.