C1-pojat: Voitokas vierailu Tampereella Kooveen kotiluolassa

10/07/2017 - 12:01

C1

Reilu kuukausi takaperin O2 ja Koovee pelasivat vastakkain ratkaisevassa SM-karsintapelissä. Tuon pelin loppulukemat kirjattiin Palokassa Amppareiden hyväksi 6-4. Myös Koovee pelasi itsensä lopulta kuitenkin SM-sarjaan SM-jatkokarsinnasta. Nyt, lokakuun kymmenentenä päivänä, joukkueet olivat samassa kaukalossa taas.

Molemmat joukkueet olivat varmasti kaivaneet tuon SM-karsintapelin videot arkistoista ja miettinyt uusia pelisuunnitelmia otteluun. Ensimmäisen erän perusteella Koovee oli onnistunut suunnitelmissaan paremmin ja siirtyi erän puolivälissä kahdella maalilla 2-0 johtoon. Amppareilla oli erässä vaikeuksia saada peliä auki, kun taas Koovee teki Amppareiden karvausmuodostelmasta tilkkutäkin. Erän lopussa O2 pääsi pelaamaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Ensimmäisestä erästä torjuntoja kirjattiin Kooveen Otso Auviselle 10 ja O2:sen Justus Niemelle 6.

Toista erää värittivät Kooveen jäähyt. Kooveelle vihellettiin kahden minuutin rangaistukset kolmesti peräkkäin ajassa 23:59, 26:45 ja 31:24. Amppareiden tuskaksi, ylivoimapelin tehottomuus jatkui ja Koovee kesti kaikki kolme alivoimaansa. Lopulta Ampparitkin onnistuivat, kun ajassa 34:05 Patrik Salmensaari (1+1) laukoi kulmavaparin päätteeksi pallon maaliin. Erän lopussa Ampparit iskivät ottelun vielä tasoihin kahdeksan sekuntia ennen erätaukoa. Asialla rightintykki Matti Minkkinen (3+1). Toisen erän torjunnat, Auvinen 9 torjuntaa, Niemi 4 torjuntaa.

Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemista 2-2. Ampparit olivat saaneet ottelun juonesta koko ajan paremmin kiinni ja ajassa 45:27 O2 siirtyikin ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Matti Minkkinen pääsi laukomaan pallon puolittain tyhjään maaliin Patrik Salmensaaren tarjoilusta. Koovee pääsi pelissä ensimmäistä kertaa ylivoimalle kolmannen erän puolivälissä. Muutamasta vaarallisesta maalipaikasta huolimatta Ampparialivoima kesti ja johto säilyi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Koovee punnersi pelin tasoihin väkisin, kun Aleksi Kangas laukoi laidan vierestä pallon takatolpan juureen. Kolmannen erän loppu pelattiin varovaisesti ja lopulta ottelu etenikin jatkoajalle.

Uusien sääntöjen mukaisesti jatkoaikaa pelataan 5 minuuttia neljällä kenttäpelaajalla. Mikäli jatkoajan jälkeenkin ollaan vielä tasatilanteessa, niin ottelun voittaja ratkaistaan rangaistuslaukauskilpailulla. Jatkoajasta muotoutui tällä kertaa kymmenen sekunnin mittainen. Ville Jansa (0+1) avasi pelin Matti Minkkiselle hyökkäyskulmaan, josta Matti onnistui murtautumaan Kooveen keskustaan ja laukomaan pallon ohi Auvisen. Amppareille kotiintuomisena kaksi pistettä ja Kooveelle lohdutuspalkintona yksi.

O2:sen osalta pelit jatkuvat kahden viikon päästä 21.10. klo 16 kotiottelulla Nokian KRP:tä vastaan. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Vaajakosken liikuntahallilla.