Seuratyöntekijöiden esittely - Junioripäällikkö

12/05/2014 - 16:59

Ensimmäisen esittelyssä on seuran ensimmäinen palkattu työntekijä Jani Saukko. 
Jani toimii seuran junioripäällikkönä.Miten Jani olet päätynyt O2-Jyväskylään?


Muutin kesällä 2009 Jyväskylään Rovaniemeltä ja aloin katselemaan seuraa itselle. 
Seuran tiesin Korsmannin Jyrin kautta ja otin yhteyttä Jauhiaisen Kariin. Kari toivotti tervetulleeksi treeneihin. Parhaiten mieleen jäi kun pääsin ensimmäisessä harkkapelissä Vesa ”Vesse” Hytösen namupasseista viimeistelemään hattutempun vastustajan verkkoon.

jani saukkoMilloin aloitit työt O2:ssa?


Aloitin puolipäiväisenä Junioripäällikkönä syksyllä 2012. Toimenkuvaan kuuluin junioritoiminnan ja erityisesti kerhotoiminnan kehittäminen.Mitä junioripäällikön toimenkuvaan kuuluu nykyään?


Amppariliigan toiminnan kehittäminen ja koulujen kerhotoiminnan pyörittäminen. Amppariliigassa minun vastuulla on joukkueiden kasaaminen, vuorojen varaaminen, valmentajien etsiminen, varusteiden hankinta, turnausten järjestäminen, valmentajien kouluttaminen yhdessä Valmennuskoordinaattorin kanssa ja paljon muuta. Hakemusten eli esim. Seuratukihakemuksen valmistelu hallitukselle on myös minun vastuulla.Mitkä ovat suurimmat onnistumiset Junioripäällikönä?


Ampparikerhot eli nykyinen Amppariliiga ja Ampparipiirisarja on ollut todella suosittu ja siitä olemme saaneet tosi paljon hyvää palautetta. Amppariliiga luo perustan seuran junioritoiminnalle ja mukana onkin jo 260 junioria! Myös koulun jälkeen järjestettävä oppilaille ilmainen kerhotoimina on kasvanut parissa vuodessa ja nykyään ohjaamme jo 23h/viikko koulun kerhoja ympäri Jyväskylää. Näissä kerhoissa käy yli 300 oppilasta viikoittain. Mitkä ovat suurimmat haasteet tulevaisuudessa?


Valtion ja kaupungin talous on heikolla tasolla ja tämä alkaa näkymään myös meidän toiminnassa. 
Koulun kerhojen määrärahoja leikataan jo ensivuodella ja tämä meinaa meille tulojen tippumista. 
Myöskin on pelko, että junioreiden salivuorot menevät maksulliseksi ja tämä nostaisi kausimaksuja kaikessa junioritoiminnassa kaupungissa. 
Salivuorot ovat myös tiukassa ja meidänkin Amppariliigalaisten vuorot ovat melkein kaikki klo 16 - 17. 
Valmentajapula on yleinen ongelma, mutta olemme saaneet tosin hyvin lasten vanhemmista hyviä valmentajia, niin Amppariliigaan, kuin joukkueisiinkin.Kiitoksia Janille ja tsemppiä työpäivään!