M1: Lauantaina suunnaksi Turku

10/05/2018 - 14:38

Vierasottelussa vastaan asettuu Divarin voittajasuosikki FBC Turku

O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkue jatkaa Divarin pelejään tänä lauantaina, kun se kohtaa vieraskentällä Kupittaan palloiluhallissa FBC Turun. Kauden alla erinäisissä ennakoissa FBC Turku on listattu jopa Divarin voittajasuosikiksi, joten kovan haasteen eteen amppariparvi lauantaina joutuu.

FBC vahvistui kesällä kovilla nimillä, kun esimerkiksi TPS:n paidan keltapaitaan vaihtoivat hyökkääjä Jani Hyytiäinen sekä maalivahti Santtu Ylänen, ja viime kaudella Sveitsin pääsarjassa Klotenissa pelannut Miikka Sokka liittyi myös mukaan "Beeceen" joukkueeseen. Lisäksi joukkueen päävalmentajaksi siirtyi Lappeenrannasta kokenut Perttu Kytöhonka. Aivan tuulesta temmattuja arviot siis FBC Turun korkeasta sijoituksesta keväällä eivät ole.

Aivan kuin Strömsössä ei ole kuitenkaan Beeceenkään kausi alkanut, sillä neljästä sarjapelistä keltapaidat ovat poistuneet voittajina vain kerran. Toki ottelut ovat pääosin olleet tiukkoja, ja kaksi tappiota on tullutkin vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Siltikään Turussa ei varmasti olla tyytyväisiä alkukauden saldoon, ja lauantaina Kupittaalla nähdäänkin varmasti voitontahtoinen FBC Turku. Alkukauden tehokkaimpina pelaajina Beeceellä ovat häärineet juurikin uudet hankinnat Hyytiäinen (5+2) ja Sokka (1+5), jotka ovat heti osoittaneet olevansa aivan DIvarin kärkipelaajia.

Voitonnälkäisenä lauantain peliin lähtee myös O2-Jyväskylä. Viime viikonloppuna joukkue kärsi kaksi tappiota, kun ensin kotikaukalossa Palokassa tappio tuli jatkoajalla 5-6 ÅIF:a vastaan ja seuraavana päivänä Nurmon Jymy oli vahvempi Nurmohallissa luvuin 7-4.Molemmissa otteluissa amppareilla oli mahdollisuutensa saavuttaa peleissä vähän enemmänkin, mutta siinä ei heikosta viimeistelystä johtuen onnistuttu. Mutta kuten valmennus on viestinyt, joukkueen ilme on hyvä ja oikealla tiellä ollaan, kausi on vielä pitkä. Merkit ovat sinänsä ainakin kohdallaan, että viime kaudella molemmissa keskinäisissä otteluissa O2-Jyväskylä oli vahvempi. Ampparien alkukauden tehokkain pelaaja on ollut ÅIF:a vastaan hattutempun iskenyt #33 Iiro Pieviläinen tehoin 5+1. Hänen takanaan tehot ovatkin sitten jakautuneet laajasti, mikä on todella hyvä merkki pitkää kautta silmällä pitäen; laajutta löytyy!

Tulospalvelu

Lauantaina lähdetään siis pisteiden metsästykseen Turkuun. Ottelu Kupittaan palloiluhallissa alkaa klo 17.00.

#surinaa