Vipinää ja vilskettä riitti Amppariliigalaisten ensimmäisessä turnauksessa

11/04/2014 - 16:51

Ampparit

Amppariliigan ensimmäinen turnaus pelattiin Palokan liikuntahallissa 11.10..
 Kaukaloa kasaamaan ja kahviota pystyttämään saapuivat jo seitsemän jälkeen seuran junioripäällikkö Jani Saukko, puheenjohtaja Kari Jauhiainen ja kahvion talkoolainen Henna Määttä. Kohta apuun saapuivat myös ensimmäisten pelien valmentajat ja yhdessä rakensimme kaksi salibandykenttää ja kahvion kentän laidalle. Olimme hyvissä ajoin valmiina ottamaan vastaan seuran Amppariliigalaiset.Ensimmäisenä paikalle saapuivat H-juniorit. 
Minkä ikäisiä ovat H-juniorit? Vanhimmat junnut ovat A-junnuja, sitten tulee B-junnut, näiden jälkeen C, D, E, F, G ja sitten H-juniorit eli kyseessä on 2009 ja 2010 syntyneet 4-5 vuotiaat juniorit. 
O2:sen Lapsi - Vanhempi Ampparikerhosta löytyy myös muutama 2011 syntynyt I-juniori. 
H-juniorit jaettiin neljään joukkueeseen. Aluksi pelattiin alkusarjan pelit ja tämän jälkeen vielä pronssipeli ja finaali. H-juniorit näyttivät vanhemmille junioreille, että kyllä sitä voi joukkuepeliä pelata jo 4 vuotiaana :)Seuraavaksi Palokan areenalle saapuivat 07/08 syntyneet G-juniorit 8 joukkueen voimin.
 Mukana oli myös tyttöjen oma joukkue haastamassa poikia. Turnauksen jälkeen tyttöjä on tullut hyvin lisää Amppariliigaan ja seuraavassa joulukuun turnauksessa tytöt haastavat pojat jo kolmen joukkueen voimin! Vahvinta peliä Palokassa esitti Mankolan joukkueet sekä lisää poikia mukaan kaipaava Cygnaeuksen (Pe klo 16-17) joukkue. 
Paikalla oli mahtava tunnelma ja liikuntahalli oli täynnä iloisia ilmeitä ja kovaa kannustamista.

Ampparit

F - junioreita (05/06) varten laitettiin yksi iso kenttä. 
Kun ollaan treenattu koulujen pienissä saleissa niin 36m x 18m kenttä tuntui pojista todella suurelta. 
Myös syyslomareissuun oli lähtenyt pelaajia ja muutamat joukkueet joutuivat pelaamaan ilman vaihtopelaajia tai lainaamaan pelaajia toisista joukkueista. Mutta tämähän ei menoa haitannut ja saimme kaikki pelit pelattua hienosti. 
Kentällä vilisi paljon taitoa ja isolla pelaaringillä mukana ollut Jokelan joukkue osoitti hienoa joukkuehenkeä lainaamalla pelaajia vastustajalle ja toisiin joukkueisiin. 
Jokelan joukkue on täynnä, mutta muihin joukkueisiin mahtuu vielä pelaajia mukaan (Lohikoski, Cygnaeus, Graniitti).Päivän aikana liikuntahallilla kävi noin 130 junioria ja noin 100 vanhempaa eli vilinää oli ja kahviosta loppuikin myytävä päivän aikana.
Seuraava turnaus pelataan 13.12. Palokan liikuntahallilla pelaa H- ja G-juniorit ja Graniitin sählykaukalossa F-juniorit. Tällä kertaa mukaan tulevat alkupelit ja siitä selviää pronssipeliin tai finaaliin.

 

Jani Saukko