Pojat C98: Kotiturnauksesta täysi 4pts potti

02/04/2014 - 22:18

O2 – Koovee (4-2)

Kotiturnauksen ensimmäinen peli ja vastassa kiven kova Koovee. Edellinen kohtaaminen oli Kooveen juhlaa, kun se naputteli taululle 8-2 lukemat meidän pelin kompastellessa pahasti. Vaajakosken hornankattilassa sävel oli kuitenkin toinen ja askissa nähtiin aivan uudella tasolla pelaava Ampparitiimi.

Maalien teon aloitti viiden minuutin pelin jälkeen Antti Pesonen, Kosti Lievosen syötöstä. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä ja kummatkin joukkueet pääsivät maalipaikoille. 1.erän lopussa Saku Liikka iski vielä toisen Amppareille ja tauolle lähdettiin 2-0 lukemissa.

Toiseen erään Koovee herätteli itsensä ja iski ajassa 24:17 numerot 2-2. Taas oltiin tilanteessa, jossa oma selkä on tällä kaudella muutaman kerran katkennut. Mutta ei tänään. Jätkät pitivät pelin omissa käsissä ja vielä ennen toisen erän loppua päivän kuumin pelaaja, Roope Lassila, survoi maalin edestä numerot 3-2.

Kolmanteen erään lähdettäessä painotettiin oman pelin jatkamista samaan malliin. Kahdessa ensimmäisessä erässä oli nähty kauden keskittynein ja tasapainoisin O2, ja tämän ei haluttu muuttuvan. Viimeinen erä oli alusta loppuun isäntien kontrollissa ja vaikka kaveri pääsikin ajoittain vaarallisille teko paikoille, piti maalivahti Leevi Tähtinen oman maalin puhtaana. Erän lopussa Antti Pesonen kaunisteli vielä numerot viidellä kolmea vastaan ylivoimalla 4-2.

O2 – HK Dynamo (4-1)

Edellisen matsin onnistumisen jälkeen oli hyvä lähteä jatkamaan, kun vastaan asteli HK Dynamo. Aikaisempi kohtaaminen päättyi sarjan alussa Raholassa O2:n voittoon. Dynamo on kuitenkin sarjan edetessä kohentanut peliään ja osoittanut, että pystyy olemaan varallinen ketä tahansa vastaan.

Ottelun pari ensimmäistä vaihtoa eivät näyttäneet hyvältä valmentajan silmään. Ensimmäisen pelin asenne ja syke olivat kadonneet ja pelaaminen oli vetelää ja halutonta. Vastustaja ei kuitenkaan rokottanut alun sekoilusta ja koneet alkoivat hiljalleen käynnistyä. Ajassa 7:46 Roope Lassila iski numerot 1-0 Eetu Harmoisen syötöstä. Viimeistään tästä oma peli palautui takasin raiteille ja seuraavan kerran, kun edellisen maalin värkkäillyt kenttä pääsi vauhtiin, iski sama mies numerot jo 2-0.

Toisessa erässä Ampparit lisäsivät johdon jo 4-0 Daniel Kuhmosen ja Roope Lassilan päivän NELJÄNNELLÄ maalilla. Kaveri pääsi vielä kaventamaan lähivaparista, mutta loppu matsi mentiin O2 komennossa ja loppulukemiksi kirjattiin 4-1.

Kotiturnauksesta jäi neljän pisteen lisäksi paljon muuta positiivista käteen. Harjoituksissa pähkäillyt uudet avauskuviot saatiin kohtuullisesti siirrettyä peliin. Oman puolustuspään peli oli ajoittain ihailtavaa ja etenkin vetojen peittäminen oli aivan uudella tasolla. Onnistumisia saatiin taas laajalla rintamalla, mikä on aina hyvä asia ja lisäksi maalivahtipeli oli kummassakin ottelussa aivan huikeaa. Kokonaisuuteen ei voi olla mitään muuta kuin erittäin tyytyväinen. Voittoputkea lähdetään jatkamaan Raholaan 22.2.