C2-pojat ensimmäisellä leirityksellä Vierumäen salibandyakatemiassa

09/01/2016 - 15:29

C2-pojat

Kesällä Vierumäen salibandyakatemiaan valittu C2-poikien joukkue suuntasi keskiviikkona ensimmäistä kertaa kohti Vierumäkeä ja sen upouutta salibandyakatemiaa. Akatemiatoiminnan tavoitteena on tukea seurojen valmentajia jatkuvassa kehittymisessä sekä pelaajia kasvamaan kokonaisvaltaiseen urheilijan elämään. Erityisesti fysiikkaharjoittelussa, urheilijatestauksessa, ravintoon liittyvissä asioissa ja henkilökohtaisissa pelitaidossa akatemialla on paljon annettavaa. Yhteensä akatemiassa urheilee ja oppii alkavalla kaudella n. 70 C- ja B-junioria ja n. 10 valmentajaa.

C2-pojat

Amppareiden joukkueesta akatemiassa vuoden aikana urheilee 18 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia. Akatemian mentoreina toimivat salibandymaajoukkueen pitkäaikaiset luottopelaajat ja maailmanmestarit Mikko Kohonen ja Mikke Järvi. Kohonen ja Järvi tuovat omat kokemuksensa huippu-urheilusta ja salibandystä akatemian arvoihin, toiminnan linjauksiin ja konkreettisesti pelaajille pieninä käytännön vinkkeinä.

 

Keskiviikkona alkaneella leirillä on kerinnyt tapahtua jo paljon, eikä tahti ole ainakaan laantumaan päin. Leirijakso aloitettiin kuntotesteillä, jossa mitattiin suunnanmuutosnopeutta, räjähtävää voimantuottoa esikevennyshypyllä ja maksimikestävyyttä valojänisjuoksutestillä. Testien jälkeen päivä jatkui lajiharjoituksella, jossa teemana oli pallollisen pelaajan ratkaisu avauspelaamisessa ja pallottoman hyökkääjän liike. Ampparipoikien lajiharjoituksessa kentän laidalla poikien otteita oli analysoimassa Mikko Kohonen.

C2-pojat

Leiritys jatkuu tänään aikaisin aamulla inbody kehonkoostumusmittauksella, jossa mitataan mm. rasvaprosentti, lihasmassan määrä ja lihasmassa jakautuminen eri kehonosien välillä. Päivään sisältyy myös kaksi lajiharjoitusta, yksi fysiikkaharjoitus ja yksi sählypeli. Toisen lajiharjoituksen vetää Mikko Kohonen ja aihealueena on maalinteko. Salibandyakatemian rehtori Jere Vasarainen johtaa toista lajiharjoitusta pelikäsityksen kehittämisestä pienpelien avulla. Valmentajille on tarjolla paneelikeskustelu huippuosaajien seurassa kun paikalle saapuu Kohosen ja kumppaneiden lisäksi myös Seppo Pulkkinen.

 

C2-pojat

Ensimmäinen leiritys päättyy perjantaina sählypeliin ja testipalautteeseen, jonka myötä pelaajille asetetaan tavoitteet kahden kuukauden etäjaksoa varten.