M3: Sommartider hej hej!

03/31/2019 - 15:27

Miehet 3

Laukaan Kings – Miehet III

Kauden viimeisen turnauksen avausottelussa, keväisen auringon jo helliessä pelaajia ja hoitaessa osansa alkulämmöistä, asettui miesten kolmosjoukkueen vastustajaksi Laukaan Kings. Kings on tällä kaudella kuulunut lohkon kärkijoukkueisiin ja ollut myös kanto O2:n kaskessa: Tasaisista kamppailuista huolimatta ampparit eivät olleet onnistuneet kaatamaan laukaalaisia kauden keskinäisissä ja tavoitteeksi asetettiinkin vain voitto.

Ottelu käynnistyi parhaalla mahdollisella tavalla, kun tiiviisti pelannut amppariparvi siirtyi johtoon ottelun kolmannella minuutilla. Pallo toimitettiin maalin edustalle pomppivana Jani Saukolle, joka nosti pelivälineen verkkoon ensimmäistä kertaa. Jatkoa seurasi muutamaa minuuttia myöhemmin ja tällä kertaa onnistui joukkueen toinen hyökkäysketju. Henri Kilponen tarjoili syötön Toni Juonojalle, joka laukoi ranteella O2:n kahden maalin karkumatkalle.

Tämän jälkeen O2 ei enää ottelussa maalipuiden väliin osunut. Hyökkäyksistä katosi paras viimeistelytehokkuus ja tiiviinä pelin aloittanut alakertakin sortui merkkausvirheisiin sekä pariin lahjaan, joista Kings rankaisi armotta. Hurjana oli etenkin koko lohkon maali- ja pistepörssiä selkeällä erolla johtanut Kingsin Mikael Varjamo. Tämä latoi hattutempun pöytäkirjoin, jota säesti kahdella osumalla Kingsin muu miehistö.

Loppulukemat taululla olivat siis 5-2 (1-2, 2-0, 2-0) ja Kings pysyi lohkon ainoana joukkueena, jota O2 ei onnistunut kauden aikana kaatamaan. Laukaalaiset varmistivat voitollaan myös paikkansa nelosdivarin karsintoihin, mistä vilpittömät onnittelut! Nähdään mahdollisesti kuitenkin syksyllä!

Miehet III – Viitasaaren Viesti

Turnauksen ja koko kauden päättävä ottelu pelattiin Killerillä klo 16:00 alkaen. Kauden päätöskamppailun vastustajana oli lohkon jumbosijan jo varmistanut Viitasaaren Viesti, jonka kanssa O2 oli kuitenkin pelannut tasaisia otteluita talven mittaan. Osittain ehkä omastakin syystään, sen verran vaikea oli viitasaarelaisten kausi kuitenkin ollut. Miesten kolmosen maalintekotehokkuus ennen ottelua ei ollut kovinkaan mairitteleva, tehtyjen maalien keskiarvon ollessa vain 3,53 maalia per ottelu.

Pelaajisto oli kenties jo kirmailemassa kesälaitumelle salibandytouhuista, niin vauhdikasta ja osin turhankin innokasta oli miesten kolmosen meno ottelussa. Viimeisessä mahdollisessa paikassa ampparit alkoivat tosissaan surista ja pelistä muotoutui varsinainen maalintekokilpailu. Ensi minuuteista oli selvää, että nyt tehdään häkkejä koko kauden edestä.

Maalikarkelot avasi Riku Rantasalo, kahdella osumalla kahteen ensimmäiseen peliminuuttiin. Seuraavaksi Mikko Luukkainen pääsi napauttamaan takakulmalta 3-0 taukolukemat. Toisessa erässä Jani Saukko maalasi kahdesti itse ja puolestaan syötti Joonas Kemiläisen osuman. Kolmannesta erästä muotoutui tilastoja kaunisteleva erä, kun Toni Juonoja pääsi tässäkin ottelussa maalin makuun ja ketjukaveri Luukkainen ampui toisen maalinsa otteluun. Pelaajavalmentaja Saukko pääsi viimeistelemään hattutempun ja varmisti myös joukkueen sisäisen pistepörssin ykkössijan. Usean turnauksen tauon jälkeen paluun tehnyt Riku Rantasalo löi kuitenkin päivän pohjat kahdella lisämaalilla, joista miehen ottelun neljäs kihaus jäi joukkueen kauden viimeiseksi osumaksi, päätössummerin soidessa heti maalin jälkeen.Loppulukemat M3:n kauden näyttävimmät, 11-5 (3-0, 3-3, 5-2). Kaudelle saatiin näin positiivinen lopetus ja pelaajille intoa myös ensi kaudelle.

Loppujen lopuksi tyhjästä kasatulle joukkueelle tuli kaudesta vähintään tyydyttävä arvosana, vaikka ajoittain mentiinkin melkoista vuoristorataa. Lopullinen sija O2:lle oli lohkossaan neljäs, moottoriurheilun kuninkuusluokka F1:stä tuttu termi Best of The Rest kuvaa hyvin myös miesten kolmosjoukkueen suoritusta kaudella. Takana olevat joukkueet jäivät taakse pisteissä pienellä, mutta kuitenkin teknisesti riittävällä erolla. Edelle jäänyttä top-3 osastoa kiusattiin ansiokkaasti ryöväämällä pisteitä, mutta toisaalta lohkon alakerralle itse sössityt pisteet toivat lopulta oikeutetun sijoituksen. Parannettavaa jäi, mutta tämä runko höystettynä täsmävahvistuksilla voi olla kova luu ensi kaudella.

Parin viikon päästä jatketaan try-outien merkeissä, pelailemisiin!