Miesten Edustusjoukkueelle kaksi uutta sopimusta!

Pelaajisto ja valmennusporras vahvistuvat kauden alla


Syyskuun 15. päivä alkavaan miesten Divariin valmistautuva miesten edustusjoukkue on solminut kaksi uutta sopimusta. Pelaajasopimuksen on solminut seuran omasta juniorimyllystä nouseva 16- vuotias Matti Minkkinen, ja valmennuspuolelle uusimpana nimenä liittyy vielä viime kaudella miesten Salibandyliigassa Happeen riveissä pelannut Pauno Kajoksinen!


Alun perin Lievestuoreen Kisan kasvatti Matti Minkkinen siirtyi viime kaudeksi O2-Jyväskylän C1- poikien joukkueeseen Happeen organisaatiosta. C1- poikien SM-sarjassa syntyivät 20 otteluun vakuuttavat tehot 37+17=54. Minkkinen pääsi viime myös kaudella jo pelaamaan seuran B- ja A- junioreiden mukana, ja on tänä kesänä harjoitellut aktiivisesti myös miesten edustusjoukkueen mukana. Hyvät otteet harjoituksissa ja harjoituspeleissä toivat nyt myös sitten sopimuksen edustusjoukkueeseen. Minkkinen pääsi viime kaudella pelaamaan myös kansainvälisiä otteluita, kun hän pääsi edustamaan Suomen U16- Maajoukkuetta.


Saimme Matin kiinni harjoitusten jälkeen ja kyselimme häneltä hieman omia fiiliksiä sopimuksesta:


Morjens Matti! Ensimmäisenä onnittelut miesten edustusjoukkueen sopimuksesta. Olet jo tovin miesten kanssa treenannut, millä fiiliksillä olet mukaan liittynyt?
-Hyvillä mielin olen mukaan tullut, ja joukkue on ottanut hyvin vastaan. On ollut kiva treenata edustuksen kanssa.


Mitkä ovat olleet päällimmäiset erot, mitä olet huomannut miesten ja junioreiden välillä niin treeneissä kuin peleissäkin?
-Vauhti on ollut miesten kanssa selkeästi kovempaa ja fyysisempää. Ratkaisut on myös tehtävä paljon nopeammin.


Mitä tavoitteita sinulla on tälle alkavalle kaudelle?
-Ennen kaikkea kehittyä yksilönä eteenpäin. Ja lisäksi kehityksen kautta napata paikka Edustuksen pelaavasta kokoonpanosta.


Lisäksi joukkueen valmennuspuoli sai todella kovan luokan lisäyksen, kun 24- vuotias Pauno Kajoksinen liittyy rinkiin mukaan. Kajoksinen on pelannut miesten Salibandyliigan runkosarjaa yhteensä viidellä kaudella 89 ottelun verran ja Playoff- otteluita on siihen päälle kertynyt vielä seitsemän kappaletta. Lisäksi hän on pelannut yhden kauden D1varissa 2016-2017, kun hän oli nostamassa Kuopion SB Welhoja Salibandyliigaan. Ja käväisipähän Pauno myös kaudella 2015-2016 Sveitsin liigassa UHC Usterin riveissä. Kajoksinen tuntee siis kovien pelien vaatimukset ja tuokin näin arvokasta kokemusta nyt O2-Jyväskylän joukkueeseen valmennuksen muodossa.


Edustusjoukkueen päävalmentaja Ilkka Peltonen kommentoi uusimpia sopimuksia lyhyesti:


”Paunon mukana saadaan paljon lisää tarvittavaa osaamista ja apua joukkueelle etenkin hyökkäyspelin osalta”.


”Jälleen hieno esimerkki Edustusjoukkueen ja junioripuolen tiivistyvästä yhteistyöstä pelaajaliikenteen osalta, Akatemian kautta Edustuksen treenirinkiin on noussut useita pelaajia, ja tämä Matin sopimus on taas loistava osoitus siitä, mihin ahkera harjoittelu voi parhaimmillaan johtaa”.


Tervetuloa mukaan Matti ja Pauno!

 

11.09.2018

Share |