B-tytöt valtakunnallisiin playoff-karsintoihin!

O2-Jyväskylän B-tyttöjen kausi jatkuu edelleen, kun Ampparitytöt selvittivät eilen tiensä playoff-karsintojen esivaiheesta kohti valtakunnallisia playoff-karsintoja. B-tytöt kohtasivat sunnuntaina ensimmäisessä ottelussaan kovatasoisen SBS Wirmon, joka oli päässyt jatkopeleihin ylemmän jatkosarjan kautta. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä ja lopulta ampparitytöt veivät ottelun nimiinsä 2-1. Pisteiden teossa häärivät Kiia-Mari Avikainen, Marjukka Silvennoinen sekä Jessica Lustig. Toinen vastustaja oli tutumpaakin tutumpi Steelers JSB, joka kaikkien yllätykseksi voitti ensimmäisessä ottelussaan ennakkosuosikki Kooveen 5-4. Näin ollen kaksi ylemmän jatkosarjan joukkuetta oli tippunut jo ensimmäisen pelin jälkeen ja finaalissa kohtasivat kaksi alemman jatkosarjan joukkuetta.

-Täytyy kyllä nostaa hattua Steelersille Kooveen peittoamisesta! Tämä on sitä urheilun suolaa, kun haastaja voittaa selkeän ennakkosuosikin tällaisissa kovissa peleissä, iloitsi B-tyttöjen päävalmentaja Satu Pöntinen.
–Steelers on kyllä kehittynyt huimasti kauden kuluessa. Jos tällainen tahti jatkuu, niin muutaman vuoden sisällä Hämeenlinnassa on todella kova tyttöjunnutaso.

”Hieno ottelu molemmilta!”

Ottelu Steelersiä vastaan kulki hyvin paljolti O2-Jyväskylän määräämässä tahdissa. Ottelun alku oli tiukka ja tasainen, mutta parin maalin etumatka oli liikaa kurottavaksi Steelersille. Ampparitytöt voittivat lopulta luvuin 8-5.
-Hieno ottelu molemmilta joukkueilta. Steelers pisti meille kampoihin loppuun asti, eikä tehnyt meille pelaamisesta helppoa. Lopputulokseen saa olla kyllä tyytyväinen ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla, Pöntinen kehuu suojattejaan.
-Steelers pääsi iskemään muutaman maalin meidän omista selkeistä virheistä, joten nämä virheet kun saadaan karsittua pois niin ollaan taas jatkossa vahvempia.

Steelers ottelussa pisteidenteossa olivat Kiia-Mari Avikainen, Veera-Maria Jalkanen, Jessica Lustig, Lumi Myllylä, Noora Peltola, Anette Talkio sekä Sara Huhtala. Lumi Myllylä pääsi myös kokeilemaan rangaistuslaukausta, Steelersin maalivahti Nelli Honkalan ollessa kuitenkin etevämpi.

Joukkueen tueksi Raholan liikuntakeskukseen oli lähtenyt paljon vanhempia sekä joukkueen kummipelaaja Alisa Huisman.
-Kyllä oli tytöillä hieno fiilis pelata, kun vanhempia oli katsomossa kannustamassa ja Alisa töräytteli torvellaan kannustusrytmiä, Pöntinen nauraa. –Kieltämättä näistä sai itsekin lisää puhtia valmentamiseen. Iso kiitos myös naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jere Viljanmaalle tuesta peleissä!

Joukkueen henkinen kantti kestää

Joukkueella on pitkä kausi jo takana, eikä kausi ole ollut läpihuutojuttu. Putoaminen alempaan jatkosarjaan oli osalle pelaajista iso kolaus, vaikkakin tässä tapauksessa se kääntyi loppujen lopuksi onnekkaaksi tapahtumaksi. Joillekin putoaminen alempaan jatkosarjaan voisi olla totaalinen motivaation jäädyttäjä, mutta ei Amppareilla.

-Eniten iloitsen siitä itsevarmuudesta sekä luottamisesta toisiin, mikä joukkueestamme huokuu ja on huokunut läpi kauden. Uskon, että putoaminen alempaan jatkosarjaan kasvatti vain tyttöjen tahtoa näyttää, mihin he oikeasti pystyvät, Pöntinen toteaa. -Joukkueessa vallitsee todella hyvä yhteishenki ja töitä tehdäänkin yhdessä puhaltaen samaan hiileen.

Sunnuntain finaalipelissä mitattiin myös joukkueen henkistä kanttia.

-Steelers pelissä kaveri pääsi iskemään muutaman erittäinkin nätin maalin, mikä olisi varmasti monilla murtanut hieman selkärankaa. Näin ei kuitenkaan käynyt ja tytöt osoittivat kykynsä nollata tilanteen, Pöntinen kertoo.

Monille B-tyttöjen pelaajille tämänkaltaiset kovat pelit ovat ensimmäistä laatuaan. Suurin osa pelaajista on pelannut vasta 1-2 kautta, joten jo pelkästään siksi sunnuntain pelien voittaminen oli iso asia.
-Takki ei ole vielä tyhjä. Sunnuntaina nähtiin ensimmäistä kertaa kunnolla, mihin näistä tytöistä oikeasti on, kun tytöt pelasivat kaksi melko ehjää peliä. Ensi viikonloppuna lähdemme haastamaan lisää kovia joukkueita ja samalla myös nauttimaan kevään peleistä!

B-tytöt kohtaavat ensi lauantaina 19.3. LoSB-joukkueen ja jatkopeleihin pääsee tulos tai ulos menetelmällä. O2-Jyväskylä toivottaa onnea ja menestystä hienoihin peleihin!

B-tytöt iloisina kohti Playoff-karsintoja! Kuva: Anssi Honkala

 

B-tytöt iloisina kohti playoff-karsintoja! Kuva: Anssi Honkala

 

14.03.2016

Share |