M1: Neljän pisteen Derbystä Jatkoaikavoitto

02/20/2016 - 14:45

Otteluraportti Blasters – O2JKL 20.2.2016

Ottelun ennakkoasetelmat olivat kutkuttavat. Blasters hiipi kahden pisteen takana O2:ta ja kärkkyi samalla pääsyä divarikarsintoihin. Edellinen ottelu päättyi Amppareilla 11-3, mutta siihen oli turha tuudittautua. Jokainen jätkä tiesi Ampparileiristä, että meidän playoff pelit ovat jo käynnissä, sillä meidän divarikarsintapaikka ei ole varma. Voittoja tarvitaan.

Tiedossa oli, että ottelun tempo ja taitotaso ovat toista kuin edellisessä pelissä, joten joka jätkän tuli valmistautua sen mukaisesti. Ottelun alku oli juuri kuten olimme arvelleetkin: pientä kohellusta ja kaverin virheiden kyttäilyä. Avausmaali nähtiin ajassa 1.09 kun Blasters:n Jukka Salmela pääsi lyömään pallon tyhjään rysään aivan vapaasti keskeltä maalivahdin aluetta. Ei kulu kuin vajaa puoli minuuttia niin JP-Manninen tasoittaa pelin Tero Lambergin syötöstä. Tämän jälkeen molemmilla on paikkoja mutta molempien maalivahdit ovat itsevarmoja ja liimaavat laukaukset. Ampparit saivan jäähyn vajaan 7 minuutin pelin kohdalla, mutta alivoima ja Tikkanen pelasivat loisteliaasti päästämättä maalia. Vajaa 10 minuuttia pelattu ja Ampparit siirtyvät 1-2 johtoon Henri Eskelisen maalatessa Tepposen tarjoilusta. Ensimmäisessä erässä ei mitään tilastomerkintöjä enään nähty ja näihin lukemiin myös päättyi trillerin avauserä. Torjunnat: Blasters Koskelo 6 ja O2 Tikkanen 14

Yleisesti tällä kaudella toiset erät ovat olleet Amppareille ottelujen huonoimpia. Reipas 27 minuuttia kellossa ja O2:sen Jere Oksanen riistää pallon Blasters puolustukselta ja käyttää tilanteen häikäilemättä hyväksi laukoen pallon maali ylähyllylle, tilanne 1-3. Peliä on pelattu melkein puolet kun Blasters onnistuu lukuisten yrityksien jälkeen kavennuksessa ja pallo kaivetaan O2 maalista ajassa 29.06. Noin puoliminuuttia niin O2:sen Eskelinen komennetaan jäähyaitioon ja seuraa Blasters:n ylivoima. Alivoima ja viimeisenä lukkona Tikkanen nollaavat kuitenkin Blasters:n ylivoima yritykset. Kas kummaa toisen erän peikko kurkkii melkein joka tilanteen jälkeen ja peliä ei saada kasaan. Omassa päässä tullut harhasyöttö suoraan Blasters pelaajan lapaan ja tilanne tasan 3-3 ajassa 34.22. Enempää toisessa erässä ei tilastomerkintöjä nähdä, mutta molemmilla oli tilaisuudet mennä johtoon. Toinen erä päättyi lukemiin 3-3. Torjunnat Blasters Koskelo 7 ja O2 Tikkanen 11

Kolmannet erät ovat olleet Amppareilla aina pelin paras erä, mutta alkutahdit sitä eivät näyttäneet kun Blasters menee 4-3 johtoon ajassa 43.05. Minuutti tästä ja O2 tasoittaa tilanteeksi 4-4 ja maalin teki Eskelinen Lempisen syötöstä. Blasters menee maalin jälkeisessä vaihdossa taas johtoon vain 45 sekuntia O2 tasoituksesta. Tästä noin minuutti ja Blasters:lle merkataan ottelun ensimmäinen jäähy ja O2 ei tätä tilaisuutta jätä käyttämättä, sillä puolustuksen Herra ja Hidalgo Markus Manninen lämää viivasta sellaisen laukauksen Blasters maalin yläpesään, peli tasan 5-5. Maalin jälkeiset vaihdot olivat tänään myrkkyä Amppareille, sillä taas meni tasoituksesta noin puoli minuuttia, kun alin pelaaja menettää vastustajan hyökkääjälle, joka laukoo O2 peittäjän kautta pallon jälleen maaliin. Blasters johtaa 6-5 ajassa 46.37. Tämän jälkeen tuli suvannevaihe maalien tekoon, mutta vain kolmeksi minuutiksi. Markus Manninen kanttaa ylivoimalla maanuoliaisen kohti Blasters maalia ja se sujahtaa jopa onnekkaasti maalin perukoille, tilanne jälleen tasan, nyt 6-6 ajassa 50.57. Pelimiehen kymppi törähti käyntiin. Blasters sai vielä ylivoiman 8 minuuttia ennen varsinaisen ajan päätöstä, mutta Ampparit nollasivat jälleen Blasters:n ylivoiman. Molemmilla joukkueilla on omat paikkansa mennä johtoon ja tarrautua kahteen pisteeseen kiinni, mutta enempää ei maaleja nähdä kolmannessa erässä. Seuraa Jatkoaika. Torjunnat Blasters Koskelo 7 ja O2 Tikkanen 5

Jatkoajalla peli yhdestä maalista taputeltu ja, jos jäädään ilman maalia pisteet tasataan. Ampparileirissä oli todella vahva usko, että tänään tulee kaksi pistettä kotiin. Jatkoaika oli tarkkaa peliä, kytättiin kaverin virheitä, joista olisi voinut iskeä voittomaalin. Molemmat joukkueet saivat tuhannen taalan paikkoja, mutta ratkaisevalla hetkellä kädet jäätyivät. Jatkoaikaa on jäljellä 30 sekuntia kun O2 saa lähivaparin ja ottaa aikalisän. Aikalisällä hiottu kuvio ei kuitenkaan tuota tulosta ja laukaus päätyy päätyseinille. Kellossa aikaa jäljellä 28 sekuntia kun vuorostaan Blasters ottaa aikalisän ja hakee voittomaaliin johtavaa kuviota. Tämäkään ei tuota tulosta. Pelikellossa on jäljellä ainoastaan kymmenen sekuntia kun Blasters kokeilee pitkää avausta, jonka O2 puolustus katkaisee ja lähettää pallon Blasters pääty kohden, joka sekin katkaistaan. Mutta kun on kuusi sekuntia jäljellä Ilkka Tepponen riistää pallon Blasters puolustukselta ja syöttää Henri Eskeliselle tyhjään maaliin ja MANEHAN LAITTAA PALLON MAALIIN JA TÄMÄ OLI HERRAN AAMUPÄIVÄN KOLMAS JA RATKAISEVA OSUMA. JATKOAIKAVOITTO KAKSI SEKUNTIA ENNEN SUMMERIN SOINTIA. LOPPUTULOS 6-7 JA. Voitimme todella tärkeät pisteet, joita tarvitaan todenteolla. Kaula viidennellä sijalla olevaan Blastersiin on nyt neljä pistettä. Voittoja tarvitaan vielä ja seuraava mahdollisuus on ensi viikonloppuna kun sarjakärki Soittorasia tulee vierailulle Ampparipesään. Nähdään silloin !