M1: Vuoden ensimmäisestä ottelusta tappio Ilvekselle

01/09/2016 - 14:26

Otteluraportti 9.1.2016 : Ilves-O2JKL

Lauantaipäivän mittelössä Kaukajärven Spiral-hallilla ei nähty toivotunlaista ampparirytkettä, vaan urosamppareiden jalat olivat ilmeisesti jääneet joulupöytään. Ilves oli otteluun paremmin valmistautunut ja vei ensimmäisen erän puhtaasti 3-0. Amppareilla oli myös omat paikkansa, mutta viimeistely-yritykset heiluivat Spiral-hallin pressuihin tai kilpistyivät kotijoukkueen maalilla torjuneeseen Eero Makkoseen.
Erätauolla valmennuskolmikko painotti aktiivisuutta ja toiseen erään saatiin selvästi piristynyt ampparilauma. Siitä huolimatta toisen erän maalinteon aloitti Ilves, kun Sami Nyman vei ylivoimalla Ilveksen jo 4-0 johtoon. Loppuerä edettiin vierasjoukkueen komennossa, ja ampparit tekivät kolme tyylikästä maalia. Kapteeni Lempinen pääsi kahdesti nautiskelemaan Mane Eskelisen herkullisista passeista ja Körkkö Karttunen kiersi maalin ja punnersi pallon maalin ylätilheen. Ilveskin onnistui toisessa erässä vielä kerran ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 5-3 –komennossa.
Kolmannen erän alkuun tupsukorvat kaatoivat kylmää vettä amppariparven niskaan ja siirtyi 6-3 johtoon, kun erää oli pelattu vain 19 sekuntia. O2 puolestaan kunnostautui lähinnä rimojen kolistelussa ja kolmannen erän aikana pallo kävi Ilveksen maalipuissa ennätykselliset puolentusinan kertaa. Ajassa 45:48 pallo vihdoin saatiin Ilves-maalin sisäpuolelle. Asialla oli tuttu Lempinen-Eskelinen tutkapari, mutta tällä kertaa oli Manen vuoro nautiskella Pieksämäen Päästäisen mallikkaasta esityöstä. Erä jatkui maalirikkaana ja osumia taottiin jota kuinkin tasatahtiin. Amppareista maalinteossa onnistuivat herrat Eskelinen ja Karttunen, joille molemmille osumat olivat illan toiset. Ajassa 56:06 amppareille tarjoutui vielä paikka tulla ottelun voittotaisteluun mukaan, kun Ilveksen Rami Vienola joutui kahden minuutin jäähylle tilanteen ollessa 9-6. Lopullisen oloinen ratkaisu nähtiin kuitenkin kentän toiseen päähän ajassa 56:11, kun ”Nyhve” Nyman vei Ilveksen 10-6 johtoon kaaripallon jälkitilanteesta. Pelissä nähtiin vielä kaksi kosmeettista maalia kentän kummassakin päässä ja loppulukemiksi saatiin 11-7. Pisteet jäivät ansaitusti Tampereelle ja 22-päinen ampparilauma lähti tyhjin taskuin tiivistunnelmaiselle kotimatkalle 22-paikkaisessa pakettiautossa.