Pojat E02: Kultaa myös Länsi- ja Sisä-Suomen alueloppuhuipentumasta

04/07/2014 - 16:27

Länsi- ja Sisä-Suomen yhteiseen alueloppuhuipentumaan pääsivät Länsi-Suomen haastajasarjan kaksi parasta joukkuetta ja Sisä-Suomen kaksi parasta joukkuetta. Ensin pelattiin välieräottelut jossa ottelupareina olivat O2-jkl vs SBS Lieto ja SB Luja vs Porin Karhut. Otteluparien voittajat kohtasivat finaalissa ja häviäjät pronssiottelussa. O2-jkl lähti alueloppuhuipentumaan Sisä-Suomen haastajasarjan voittajana.

O2JKLl vs SBS Lieto 4-2

Välieräotteluun O2-jkl sai vastaansa Länsi-Suomen haastajasarjassa toiseksi sijoittuneen SBS Liedon. Ottelu alkoi O2-komennossa ja ensimmäisen kerran pallo löysi tiensä Liedon maaliin jo toisella peliminuutilla. Eero Luokkanen laukoi Roope Sihvolan syötöstä lukemiksi 1-0. Johto lisääntyi kahdeksannella peliminuutilla Emppu Pasasen (2+0) rystylämärin onnistuttua. Erätaukolukemat olivat 2-0, joka kuvasti myös hyvin ensimmäisen erän voimasuhteita.

Toisen erän O2 aloitti ensimmäisen erän tavoin räväkästi kun Pasanen lisäsi johdon kolmen maalin suuruiseksi päivän toisellaan. O2-maalissa pelannut Markus Takanen sai olla lähes työtön aina ottelun puoliväliin saakka kunnes Juuso Jäntille tuomittiin kahden minuutin rangaistus päällä pelaamisesta. Lieto onnistui ylivoiman aikana ensimmäistä kertaa luomaan kunnolla painetta jyväskyläläisten kenttäpäätyyn ja rangaistuksen loppuhetkillä onnistumaan maalinteossa. Lisää jännitystä otteluun saatiin heti perään kun O2-puolustuksen nukahduksen seurauksena vastustaja karkasi läpiajoon ja kaventaen ottelun 3-2 tilanteeksi. Onneksi summeri soi minuuttia myöhemmin erätauon merkiksi ja rivit saatiin ruodittua kokoon uudelleen.

Kolmas erä oli kurinalaista puolustamista O2:selta, eikä Liedolla ollut huippumaalintekopaikkoja. Toisaalta, verkko ei heilunut toisessakaan päässä, joten peli oli kaiken aikaa tasainen. Ajassa 42:54 Liedon pelaaja otti kiinnipitämisestä jäähyn pelin ulkopuolella ja ratkaisun avaimet tarjottiin jyväskyläläisille. Ylivoimalle kerättiin erikoisviisikko, joka tarvitsi minuutin ja 37 sekuntia maalintekoon. Ylivoimamaali merkattiin Roope Sihvolalle (1+1). Viimeiset kaksi minuuttia eivät tuoneet muutosta enään tilanteeseen ja näin ollen O2 eteni finaaliin 4-2 numeroin.

SB Luja vs O2JKL  4-10

Loppuottelussa vastaan asettui tuttuakin tutumpi SB Luja, joka voitti omassa välieräottelussaan Porin Karhut 7-6. Luja oltiin kohdattu viikkoa aikaisemmin Sisä-Suomen Haastajasarjan viimeisessä turnauksessa. Tällöin lukemat olivat 6-4 O2:sen eduksi. Tälläkin kertaa otteluun lähdettiin O2-komennossa. Patrik Salmensaari (1+4) rikkoi kuparisen jo 14 pelisekunnin jälkeen. Tämän jälkeen jyväskyläläisten maali roikkui ilmassa pallon käyden kolmesti tolpassa. Mutta kuten niin usein todettua, jos ei omista maalintekopaikoista saa sisään, niin vastustaja tekee. Pelikellossa 8:21 ja tilanne 1-1. Erän maalintekopaikat onnistuttiin hyödyntämään onneksi kahdesti kun ensin Ville Kylmälahti (1+1) laukoi Roope Sihvolan (2+1) syötöstä tilanteeksi 2-1 ja hetkeä myöhemmin Juuso Jäntti (3+0) tykitti Patrik Salmensaaren syötöstä erätaukolukemiksi 3-1.

Toisen erän ensimmäinen viisiminuuttinen mentiin maaleitta kunnes seuraavaan kolmeen minuuttiin nähtiin yhteensä viisi maalia. Luja onnistui kaventaa tilanteen jo 4-3, mutta 12 sekuntia kavennuksen jälkeen Teemu Nilssonin lämäri puhui ja johto oli taas maalin verran turvallisempi. Atte Karonen onnistui vielä erän loppuun ja näin ollen erätauolle siirryttiin O2:sen 6-3 johdossa.

Kolmannen erän alussa koettiin ratkaisun hetkiä, kun Roope Sihvolan kahdella peräkkäisellä maalilla lukemat olivat 8-4. Viimeiset 10 minuuttia ottelusta jyväskyläläiset saivatkin nauttia ja odotella voitonjuhlien alkamista. Juuso Jäntti kaunisteli lukemia vielä kahdella maalilla, ennen kuin 45 minuuttia oli pelikellossa ja riemu sai alkaa. Länsi- ja Sisä-Suomen alueen mestaruus siis O2-jyväskylälle.