C2: Hunajainen voitto Tepsistä!

03/04/2020 - 18:01

C2

Pörriäiset varmisti vakuuttavalla voitolla lohkon kakkostilan sekä kotiedun puolivälieriin.

Viime viikonloppuna elettiin C2-poikien SM-sarjassa erittäin ratkaisevia hetkiä loppukauden osalta, kun Pörriäiset sai Palokkaan vieraaksi turkulaisen Turun Palloseuran Turusta. Voitolla Pörriäiset varmistaisi sarjan B-lohkon kakkostilan sekä elintärkeän kotiedun pudotuspeleihin, kun taas tappiolla jännitys pysyisi vielä tulevilla kierroksilla; TPS oli nimittäin enää ainut joukkue, joka tuota kakkostilaamme uhkasi.

Otteluun valmistautuminen ei ollut ihan sieltä helpoimmasta päästä, kiitos talviloman. Viikolla sählykentillä ei nähty kuin kourallisen verran porukkaa (iso kiitos C1-pojille yhteisharjoitusten mahdollistamisesta!), lauantain viimeistelytreeneihin saatiin raavittua sentään 14+2 kokoinen porukka kasaan. Lisäksi tiedostettiin varsin hyvin, että edellisellä kerralla oltiin Tepsiä vastaan melko lailla nesteessä etenkin omalla alueella (päästettiin ennätykselliset 10 maalia...), joten ihan helppo keissi ei ollut tiedossa. Nyt oltiin kuitenkin edellistä ottelua hieman paremmin valmistautuneita ja Tepsin kovimmat aseet tiedostettiin hyvin.

Ottelun alla lämmittelyissä kohdattiin myös erittäin järkyttäviä vastoinkäymisiä, kun Palokan äänentoisto ei ollut toimiakseen. Paniikkinappulaa oltiin jo painamassa, kunnes I Want It That Way kajahti soimaan ja kaikki oli taas hyvin universumissa.

O2JKL/MuurY - TPS

LT 16 - 3 (5-1, 4-1, 7-1)

1.erä

Ottelun alkuhetkillä Tepsi tuli kovaa päälle ja vähän meinattiin olla parissa vaihdossa pulassa, mutta onneksi nopeasti saatiin peliä kuosiin ja maalipaikkoja myös itse aikaan, joskin viimeistely takkusi aavistuksen avauskympillä. Alkutahdit lyötiin kuitenkin taululle ajassa 10:19, kun Samuel Majan oivaltava levitys vapaalyönnissä löysi vasemmalta Eeli Mätön, joka puolestaan tarjoili mitä maittavimman porkkanakakkuleivoksen keskelle Valtteri Raulolle ja edellispäivänä kahdesti C1-poikien pelissä osunut Raulo kumautti tulisesti pallon maaliin ohi TPS-vahti Arttu Mankisen. Jatkoa seurasi vain parikymmentä sekuntia myöhemmin, kun Tepsin maalille saadaan hyvä mylläkkä aikaan ja Joonas Lehtosen tarjoilusta Väinö Heikkilä iskee pallon maaliin. Viitisen minuuttia myöhemmin Tepsillä on hyvä paikka, josta laukaus menee kuitenkin yli maalin ja sisäänlyönnistä ihan muutamassa sekunnissa pallo saadaan käännettyä Eelille vasemmalle ja puolestaan puttaa pallon keskelle juoksevalle Aatu Knuutille, joka laukoo pallon nätisti verkon perukoille! Ja eipä menee kauaakaan kun numerot muuttuvat jo 4-0:aan; Veeti Niemisen loistava nosto jalalla ensin keskeltä, pallo päätyyn Jami Markkaselle, Jamilta mitä maittavin tarjoilu takatolpille Nuutti Leskiselle ja pallo näppärästi maalin perukoille. Erän loppupuolella saadaan tärkeä muistutus taas siitä, miten 1vs1 tilanteet pitäisi puolustaa huippuyksilöitä vastaan, kun Tepsin supertalentti Jace Hellén pääsee laidasta ampumaan pallon tulisesti takayläseen ja kaventamaan tilanteeksi 4-1. Tästä tilanteesta ei kuitenkaan haluta tauolle vielä siirtyä, vaan ajassa 18:26 sarjan jalkavin laituripari iskee 5-1 numerot taululle, kun Väinö levittää ja Elmeri Tiilikainen tällää pallon maaliin. 5-1 numeroista siirrytään ensimmäiselle erätauolle.

2.erä

Toiseen erään saadaan energinen startti heti, kun TPS- peluri joutuu hieman epäonnekkaasti rikkomaan omissa ja Pörriäiset pääsee pyörittämään ylivoimaa. Tepsin nelikko on tiivis, joten ratkaisua haetaan vähän kauempaa. Pari hyvää vetoa saakin vieraat peitettyä, mutta Eelin kantti oikealta uppoaa lopulta vastustamattomasti maaliin ja 6-1 numerot muuttuvat taululle ajassa 23:10. Tepsi hakee tiukasti kavennuksia erän avauskympillä, mutta Pörriäisten peittopeli on erittäin mallikkaalla päällä ja lopuista huolehtii jälleen erinomaista peliä maalissa pelaava Vili Avikainen! Erän puolivälissä Pörriäisten myrkyllinen kääntöpeli näyttää taas vaarallisuutensa, kun pallo avataan Jamille vasemmalle ja tältä oivallisesti ajoitettu syöttö Marius Niemelälle, joka pääsee kasvokkain Mankisen kanssa ja ujuttaa pallon maaliin. Seuraavassa vaihdossa palataan taas maanpinnalle, kun keskialueen hieman huolimattomasta pallonmenetyksestä Arttu Salonen katkoo syötön ja laukoo pallon etukulmasta tarkasti maaliin, kaventaen tilanteeksi 7-2. Maali unohdetaan kuitenkin nopeasti, kun pari vaihtoa myöhemmin keskialueen riistosta Aatu tarjoilee pallon Eelille vauhtiin vasemmalle ja Eeli iskee voimalla pallon kahdeksannen kerran ohi Mankisen. Erän viimeinen maali nähdään seuraavassa vaihdossa jo ajassa 32:24 ja jälleen vastahyökkäyksestä, kun Elmon laukoman irtopallon iskee pikku voltin kautta Joonas ja lukemat jo 9-2. Erässä joudutaan tappamaan vielä yksi alivoima, mutta se ei erityisemmin ongelmia tuota ja päätöserään siis lukemista 9-2.

3.erä

Tepsin loppukiriltä haluttiin katkaista siivet jo ennen kun se alkaisi, joten erän alussa oltiin taas heti hyvin hereillä. Jo ajassa 42:35 lyödään kaksinumeroiset digitaalit taululle, kun Raulo pääsee kiemurtelemaan kulmasta maalille ja iskemään pallon alakulmaan. Seuraavaksi Tepsiä kurittaa päivän kolmannellaan Eeli, joka pääsee Miku Gustavssonin avauksesta nousemaan laitaa pitkin ja ampumaan pelivälineen tarkasti maaliin. Tässä vaiheessa turkulaiset vaihtoivat myös maalivahtia, kun tolppien väliin vaihtui Veikko Rauhanen. Seuraavissa vaihdoissa mielessä pyöri sitten ilmeisesti liikaa "kylmä veskari, pakko vetää"- ajatus, sillä muutamia turhia pallonhukkaamisia tuli ja sitten olikin siitä jatkumona edessä päivän toinen alivoima rikkeen johdosta. Myöskään tämä alivoima ei ongelmia tuota ja päätöskympille erittäin tuvallisesta yhdeksän maalin johdosta. Tämä ei kuitenkaan meille riittänyt, sillä pelimiehen kympillä hurjasteltiin vielä peräti viidesti. Ensin hurjaan kevätvireeseen syttynyt Julius "jos kerran kaudessa osuis" Kilpikoski iskee jo kauden NELJÄNNEN maalinsa puolittaisesta läpiajosta Joonaksen erinomaisesta syötöstä. Seuraavaksi kansaa huudattaa Matias Knuuti, joka tällää ajassa 53:56 uudella Oxdogillaan päivän tulisimman kantin yläputken kautta viivan yli loppuerän ajaksi pelille tulleen Mico Luhangan syötöstä. Reilu viisi minuuttia ennen loppua tulee vielä jokaiseen erään budjetoitu työtapaturma, kun Julius Isotalo pääsee kulmasta noustessaan laukomaan pallon etukulmasta maaliin. Vieraiden pientä iloa kestää vain parisenkymmentä sekutnia, kun pallo on taas Tepsin maalissa, vähemmän yllättäen päivän pörssikärki Eelin toimesta, Samun erinomaisesta esityöstä. Tämäkään ei kuitenkaan vielä riitä, vaan vielä ajassa 56:29 Nuutti laukoo kivasta poikittaisliikkeestä pallon takakulmaan ja puoli minuuttia ennen summeria absurdit loppunumerot 16-3 iskee taululle kolme maalia tarjoillut Jami, joka rynnii kulmasta itsensä väkisin vetopaikalle ja pallo etukulmasta verkkoon; syöttöpiste ansaitusti erinomaista työtä jälleen puolustusalueella tehneelle Matias Rautiolle! Loppusummerin soidessa saattoi joku hieraista silmiään, kun 16-3 numerot taululla seisoivat, mutta mitään vääristävää niissä ei kuusikymppisen perusteella ollut; olipahan mallikas esitys Pörriäisiltä!

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

Todella komea, ehjä, rohkea ja fiksu esitys nähtiin tässä pelissä Pörriäisiltä, ja vaikka Tepsi ei ottelussa varmastikaan parastaan esittänyt, oli peli meiltä erinomainen näyttö taas siitä, mihin parhaimmillaan pystymme! Voitolla varmistimme siis sen tavoitellun lohkon kakkostilan sekä kotiedun puolivälieriin, joten lopuissa runkosarjan peleissä voidaan pelata hieman rennommin mielin. Peli oli myös loistava osoitus jälleen rosterimme leveydestä, kun peräti 11 pelaajaa sai nimensä maalisarakkeeseen ja 15 pelaajaa pääsi tehoille, unohtamatta Vilin maalilmanluokan esitystä maalissa 28 torjunnalla!

Kiitokset Tepsille vierailusta ja tsempit loppukauteen, tulkoon myös Turkuun pitkä ja menestyksekäs playoffkevät!

Ja iso kiitos 116-päiselle kauden ennätysyleisölle!

Runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan tulevana lauantaina, kun Ampparipesään saapuu vieraaksi pudotuspelipaikasta vielä kynsin ja hampain taisteleva Porin Karhut.