M1: NST kaatui upean nousun jälkeen!

Viime minuuttien nousu toi Amppareille lopulta voiton jatkoajalla!

Viime sunnuntaina 27.10.2019 vietettiin Jyväskylässä O2-Jyväskylän Supersunnuntaita. Hipposhallissa ja Monitoimitalolla oli pitkin päivää tarjolla erilaisia aktiviteetteja kaikille Amppariperheen jäsenille. Päivän huipensivat lopulta Miesten ja Naisten Edustusjoukkueiden ottelut Lappeenrannan NST:tä vastaan Monitoimitalolla.

Kuva: Esa Jokinen

 

O2JKL - NST

Lopputulos 8 - 7 JA. (2-0, 1-6, 4-1, 1-0)

Päivän päättänyt Miesten Divarin ottelun O2JKL - NST alkoi isäntien vahvalla hallinnalla. Maalipaikkoja saatiin luotua heti alusta lähtien, mutta pitkään pysyi Petteri Vormiston vartioima NST- maali koskemattomana. Kuparisen rikkoi kuitenkin vihdoin ajassa 14.16 Amppareiden Markus Manninen, joka pääsi keskeltä laukomaan pallon tulisesti maaliin ja isännät johtoon! 2-0 lukemat iski vielä puolitoista minuuttia ennen taukoa maalin edustalta Iiro Kinnunen tutkaparinsa Joni Lempisen oivaltavasta syötöstä. Useampaankin maaliin oli erässä mahdollisuudet, mutta erätauolle mentiin kuitenkin lukemista 2-0.

Toisen erän alkuun tarjotaan Amppareille myöskin ylivoimaa, jota ei kuitenkaan saada hyödynnettyä. Vajaa minuutti jäähyn päättymisen jälkeen kuitenkin ajassa 25.51 NST kaventaa pelin 2-1:een, kun parilla komealla poikittaissyötöllä vieraat tulevat Amppareiden puolustuksen läpi ja maalin edestä pallon huitoo verkon perukoille Juuso Kekki. Ampparit ei kuitenkaan tästä maalista hätkähtänyt, vaan hieman ennen erän puoltaväliä Kasperi Kantonen pääsee kanttaamaan pallon alakulmaan ja lukemiksi 3-1. Mutta sitten alkoikin Amppareilla varsin musta hetki, kun erän jälkimmäisellä kympillä NST rankaisee peräti viidesti kahdeksan minuutin sisään. Ampparareiden pelaaminen lannistui joka maalin jälkeen entistä enemmän ja lopulta voitiin olla melkeimpä tyytyväisiä, ettei NST rankaissut lopulta erässä useammin. Erä kääntyy kuitenkin vieraille peräti lukemin 1-6 ja päätöserään lähdetään numeroista 3-6.

Päätöserään Ampparit sekoitti kentällisiään hieman ja lähti heti erän alusta aktivoimaan pelaamistaan. Riistoja ja maalipaikkoja saatiin kyllä aikaan, mutta viimeistely takkusi nyt pahemman kerran. Avauskymppi erästä mentiin taas ilman suurempia tapahtumia, mutta kun se kuuluisa pelimiehen kymppi käynnistyi, niin alkoi taas tapahtua. Ajassa 51.52 NST:n Ville Alkki iskee vieraat jo turvallisen tuntuiseen 3-7 johtoon, ja tässä vaiheessa varmasti monikin epäuskoisempi ajatteli, että eiköhän se viimeistään nyt ollut siinä. Mutta Ampparit eivät luovuttaneet ja kavennuksia lähdettiin hakemaan ilman maalivahtia pelaten jo yli kuusi minuuttia ennen loppua. Ja sehän alkoi tuottaa tulosta, ja askel kerrallaan Ampparit alkoi hivuttautua lähemmäksi...

Markus Manninen ajassa 54.07. 4-7.

Ilkka Tepponen ajassa 55.40. 5-7. (ja samalla putosi pienoinen eläintarha selästä kauden avausmaalin johdosta!)

Ilkka Tepponen toistamiseen ajassa 56.39. 6-7!

Ja ajassa 57.40 Kaarlo Mahlberg sivaltaa pelin tasoihin! Neljä maalia 3,5 minuutin sisään ilman maalivahtia ja uskomaton nousu vei lopulta pelin jatkoajalle! Kolme viimeisintä maalia syötti muuten sama mies, Iiro Kinnunen.

Ja mikä kruunaisikaan tämän nousun paremmin kuin Amppareiden voittomaali ajassa 62.57. Jatkoajalla saadaan sisäänlyönti, josta (kukapa muu kuin) Iiro Kinnunen psitää lättysyötön keskustaan, ja Kasperi Kantonen iskee pallon etuyläkulmaan ja räjäyttää Monnarin 256- päisen kotiyleisön!

Olipahan varsin tunnerikas ja vuoristoratamainen ottelu. Ottelun isoina ratkaisupelaajina toimivat päivän pörssikuningas Iiro Kinnunen (1+4), kauden avausmaalinsa iskenyt Ilkka Tepponen (2+2) sekä tietysti voittomaalin iskenyt Kasperi Kantonen (2+0).

Alta voit vielä fiilistellä ottelua uudestaan koosteiden muodossa:

Ottelun tilastot

Maalikooste 

(Maalikoosteesta jäänyt teknisten ongelmien johdosta ensimmäisen erän maalit pois, pahoittelut!)

Lehdistötilaisuus

Esa Jokisen kuvaotokset

Lopuksi vielä erittäin suuret kiitokset kauden parhaalle kotiyleisölle, etenkin ottelun lopussa tunnelma oli Monnarilla todella katossa! Jatketaanhan samaan malliin myöskin Palokassa kauden lopuissa kotiotteluissa :)

Ilkka Tepponen oli yksi voiton avainhahmoja tehoilla 2+2. Kuva: Esa Jokinen

Divarin pelit jatkuvat Amppareilla jo taas tulevana lauantaina 2.11.2019, kun Palokan koulukeskukselle vieraaksemme saapuu sarjakärki Limingan Niittomiehet. Ottelu alkaa klo 15:30.

28.10.2019

Share |