M1: Tärkeä kotivoitto!

O2-Jyväskylä esitti Merikoskea vastaan erittäin tasapainoisen esityksen.

Amppariparven "esipudotuspelit" jatkuivat viime sunnuntaina 17.2. kun Palokkaan saapui vieraaksi Divarin kamppailussa Merikoski SBT Oulusta. Joukkueet löytyivät molemmat aivan playoff- viivan tuntumasta ja kolmella pisteellä unelma pudotuspeleistä pysyisi vielä elossa, kun ottelun enemmän pelannut M-Team oli neljä pistettä Amppareiden edellä ennen sunnuntain ottelua. Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli päättynyt Oulussa Merikosken 5-0 voittoon, joten todella kova vastus oli luvassa.

Heti ottelun alusta näki, että O2-Jyväskylä oli valmistautunut otteluun todella hyvin, ja etenkin Merikosken vaarallinen ykköskenttä pidettiin erinomaisesti aisoissa alkuminuuteista lähtien. Ottelun alkuhetket mentiin vielä melkoista havaijipalloa, kun peli aaltoili päästä päähän. Avausmaalin iskevät isännät, kun nopean vastahyökkäyksen päätteeksi #65 Lari Mäkelä tarjoilee keskeltä vasemmalle #33 Iiro Pieviläiselle ja Pievi niittaa varmasti pallon verkkoon ja vie Ampparit johtoon! Maalin jälkeen peli rauhoittuu ja vauhti tippuu ajoittain kokonaan pois, etenkin ykköskenttien ollessa askissa ei kotijoukkue lähde lainkaan höntyilemään, vaan kuluttaa Merikosken terävimmän syömähampaan todella hienosti pallolla puolustaen. Erän loppuun isännät iskevät vielä koppimaalin, kun #17 Kaarlo Mahlbergin syötöstä #82 Joonas Lundell pääsee laukomaan vasemmalta pallon verkkoon, ja näin taukolukemat muuttuvat 2-0:aan.

Toiset erät ovat Palokassa tällä kaudella tulleet tutuiksi erittäin vähämaalisina, ja sitä tarjoiltiin yleisölle nytkin. Molemmat joukkueet saivat palloa kiitettävästi maalisektorille, mutta etenkin isäntien peittopeli oli tässä erässä aivan maailmanluokkaa, kun taas toiseen päähän mentäessä hyökkäykset päättyivät lähinnä ohilaukaukseen. Erän ensimmäinen kahdesta tilastomerkinnästä nähdään vasta ajassa 35.22, kun Amppareiden viisikko pääsee sahaamaan Merikosken puolustusmuodostelman täysin palasiksi, ja Kaarlo Mahlbergin poikittaissyöttö löytää vasemmalta pistekärki #8 Iiro Kinnusen ja Iiro pääsee tälläämään suoraan syötöstä pallon puolityhjään maaliin! Maalista isännät saavat lisävirtaa ja samat miehet ovat asialla noin puolitoista minuuttia myöhemmin, nyt pojat pääsevät vastahyökkäykseen, ja Kake tarjoilee juuri oikealla hetkellä Iirolle oikealle puolelle ja tämä pääsee sijoittamaan pallon etukulmasta maaliin ja lukemiksi 4-0. Näistä lukemista siirrytään myös toiselle erätauolle.

Kolmannen erän aluksi tarkka vaihe taas katoaa pelistä, kun molemmille joukkueille aukeaa maalipaikkoja oikein liukuhihnalta, mutta viimeistely ei onnistu. Etenkin, kun Merikoski nostaa karvaustaan ylemmäksi, ovat Amppareiden puolustajat ajoittain hätää kärsimässä, mutta maalissa #84 Tommi Kauppinen esittää useammankin gamesaverin ja pitää Merikosken edelleen nollilla. Erän ensimmäinen tilastomerkintä ja koko ottelun ensimmäinen jäähy nähdään ajassa 48.42, kun #10 Karel Joutsimäki käyttää puolustusalueen kulmassa liian kovia otteita. Amppareiden alivoima on kuitenkin heti todella tehokkaana, kun ainoastaan 12 sekuntia jäähyn alkamisesta pallo löytyy viidennen kerran Merikosken maalista; #81 Niklas Pulli vie pallon päätyyn ja tarjoilee maalin takaa tyhjään tilaan #9 Julius Siepille joka pääsee iskemään pallon verkkoon todella vapaasti. Maali kuitenkin herättelee myös vieraita pikkuhiljaa, ja ylivoima pureekin tasan minuutti edellisestä maalista, kun joukkueen tehoduo iskee; Mika Heiskanen tarjoilee ja Vesa Heikkinen ampuu tulisesti pallon maaliin oikealta. Maali ei kuitenkaan Amppareita masenna ja 6-1 numerot isketään taululle ajassa 52.12; vastahyökkäyspelaaminen on jälleen timanttia, kun #21 Miika Huusko tarjoilee takatolpille, josta Niklas Pulli iskee pallon verkkoon. Merikoski joutuu hakemaan paikkoja hieman riskilläkin, mutta kun isäntien puolustus nämä paikat kestää, niin aukeaa Amppareille myös todella hyvin vastaiskupaikkoja, joista vielä kerran pallo Merikosken maaliin isketään. Iiro tarjoilee pallon keskelle, jossa kapteeni #5 Joni Lempinen pääsee kasvokkain Merikosken maalivahti Sami Yli-Korpelan kanssa eikä Lempo tästä erehdy, vaan pistää pallon varmasti maaliin. Vajaa kaksi minuuttia ennen loppua Merikoske pääsee iskemään vielä kosmeettisen kavennusosuman, kun vieraiden ja itseasiassa koko sarjan nuorin pelaaja, vuonna 2004 syntynyt puolustajalupaus Väinö Mertaniemi pääsee kanttaamaan keskeltä todella tulisesti pallon yläkulmaan ja ottelun loppuluvuiksi 7-2. Loput minuutit pelataan kellosta pois, ja summerin soidessa Ampparit saa tuulettaa todella tärkeää voittoa, mikä tuli vieläpä todella tasapainoisen ja vakuuttavan esityksen päätteeksi!

Ottelun tilastot

"Tahtotaso kaverilla aavistuksen verran kovempi, peitot meni tänään vastustajalle 17-3. Maalipaikkoja oli, mutta oltiin tänään "sota- alueella todella pehmeitä. Koko joukkuetta tänään vaivasi sellainen jännitys, tai ehkä mietittiin liikaa lopputulosta; viimeistely ja maalipaikoille hakeutuminen oli joka kentällä heikkoa. Nyt lähdetään tekemään hyvätreeniviikko ja valmistautumaan kahteen kotipeliin", kommentoi ottelua Merikoski SBT:n päävalmentaja Mika Mäkelä

"Erittäin ehjä kokonaisuus, kun katsoo edellisiä pelejä. Ensimmäistä kertaa lyötiin vähän pelaajille painetta, että ollaan vähän veitsi kurkulla, jos pleijjareissa halutaan pelata, ja hyvin pojat paineet kesti; tosi mallikas suoritus! Ollaan keskusteltu siitä, että oli se rooli mikä tahansa, niin se pitää suorittaa, ja oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella peliin tuotuna jokainen toteutti sitä asiaa, mitä varten kentällä on, ja sitä oli ilo seurata. Sitoutunut ryhmä, siitähän se lähtee", summasi O2-Jyväskylän päävalmentaja Ilkka Peltonen sunnuntaisen ottelun.

Päävalmentajien haastattelut kokonaisuudessaan sekä Kaarlo Mahlbergin erätaukokommentit ovat katsottavissa joukkueen Instagram- TV:stä.

Näin Ampparit nappaa siis jo neljännen kotivoittonsa peräjälkeen, ja joukkue pysyy sarjataulukossa pisteen iskuetäisyydellä kahdeksannesta sijasta. Ensi viikonloppuna olisi joukkueella edessä taas tupla, ja todella tärkeä sellainen: lauantaina Palokkaan saapuu vierailulle juurikin sarjataulukon kahdeksantena majaileva M-Team, ja sunnuntaina puolestaan matkaamme Lappeenrantaan, jossa kohdataan sarjataulukon seitsemäntenä ja neljä pistettä M-Teamia edellä oleva NST. Amppareiden "oma pleijjarit" siis jatkuvat edelleen, kun sarjaa on osaltamme jäljellä enää neljä ottelua!

#surinaa

18.02.2019

Share |