Vaiherikas vääntö päättyi niukkaan kotivoittoon!

Viime sunnuntaina 27.1. O2-Jyväskylän Miesten Edustusjoukkue lähti jahtaamaan kolmatta peräkkäistä voittoaan Divarissa, kun vieraaksi saapui sarjajumbo SalBa Raumalta. Molemmille joukkueille pisteet olisivat olleet kamppailusta todella isot, kun isännät taistelevat playoff- paikoista ja vieraat puolestaan sarjassa säilymisestä.

Kuva: Esa Jokinen

Ottelun alku oli Amppareilta todella hyvä ja pallokontrolli pysyi isännillä erittäin vahvasti. Avausmaali näkee päivänvalon ajassa 5.52, kun yksi sarjan kuumimmista tutkapareista rankaisee: #8 Iiro Kinnunen tarjoilee kulmapisteeltä nappisyötön takatolpalle, josta kapteeni #5 Joni Lempinen napauttaa pallon verkkoon ja 1-0 lukemat taululle. Maalin jälkeenkin isännille aukeaa monia hyvä paikkoja vielä, mutta SalBan maalissa Juha Keskitalo torjuu nämä yritykset. Pari minuuttia maalin jälkeen vieraille tarjotaan myös ylivoimaa, mutta sen isännät selvittävät. Erän puolivälin jälkeen SalBakin alkoi saada hieman pelin juonesta kiinni ja vieraat saivat napattua pallokontrollin hienokseltaan itselleen. 1-1 tasoitus nähdään ajassa 15.25, kun vastahyökkäyksestä pallon toimittaa verkkoon kokenut Joni Peltola. Ja ainoastaan minuutti ja neljä sekuntia myöhemmin vieraiden kapteeni Veli Peltonen pääsee sivaltamaan tulisella kaukolaukauksella vieraat johtoon. Ampparit eivät kuitenkaan suostu vieraille erävoittoa antamaan, ja kun ajassa 18.29 Peltonen lähtee jäähylle, saavat isännät mahdollisuuden tasoitukseen ylivoimalla ja tätä pelätty neljän rightin YV ei jätä käyttämättä; ylivoimaa kerkeää kulua ainoastaan 27 sekuntia, kunnes #82 Joonas Lundell tällää keskeltä kauden kymmenennen osumansa ja lukemiksi 2-2. Näistä numeroista siirrytään myös ensimmäiselle erätauolle.

Tästä tilanteesta syntyi SalBan 1-2 osuma avauserässä. Kuva: Esa Jokinen

Toiset erät ovat olleet Palokan "eteläpäädyssä" isännille tällä kaudella jostain syystä hieman vaikeita, eikä nytkään nähdä tähän muutosta, sillä Ampparit jäävät toisessa erässä nollille eikä SalBa- vahti Keskitalollekaan kerry kuin ainoastaan kolme torjuntaa koko erässä. Erän alussa vieraille tarjotaan kaksikin ylivoimaa, joista ensimmäisen isännät vielä kestävät, mutta toisesta SalBa rankaisee, kun ajassa 27.31 Joni Peltola uittaa pallon maalin kulmalta yli maaliviivan ja vie vieraat johtoon. Muuten erä ei erityisemmin tapahtumia tarjoa, ja vieraiden toinen maali nähdään erän loppupuolella ajassa 38.06, kun maalin edestä Mikael Niemi nostaa pallon ylös ja näin taukolukemiksi 2-4.

Päätöserään Ampparit tulevat kuitenkin todella hyvällä höngällä heti alusta, ja vieraat ovat hätää kärsimässä. Pari loistavaa maalipaikkaa aukeaa jo avausminuutila, kunnes ajassa 41.09 #18 Joel Wenning ampuu terävästi keskisektorista pallon maaliin #72 Matti Minkkisen syötöstä. Jatkoa seuraa ainoastaan reilu minuutti myöhemmin, kun Iiro Kinnunen pääsee nousemaan vapaasti vasenta laitaa pitkin ja ampuu pallon Keskitalon torjunnan kautta maaliin, tasoittaen pelin 4-4:ään. Tähänkään ei vielä malteta lopettaa, vaan digitaalit pysähtyvät seuraavan kerran aikaan 45.01, kun #21 Miika Huusko on maalilla riittävän ahne ja lapioi irtopallon verkkoon SalBa- puolustuksen estelyistä huolimatta ja Ampparit johtoon! Näin peli oli kääntynyt taas täysin päälaelleen ja ainoastaan viidessä minuutissa vieläpä. Erän puolivälin tienoilla Amppareille tarjotaan taas ylivoimaakin, mutta nyt ei tulosta saada, vaikka useampikin loistopaikka kaksiminuuttisen aikana siunaantuukin. Mutta ainoastaan neljä sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen helähtää ottelun voittomaali, kun #13 Alvar Mahlberg ampuu keskeltä todella kaukaa maalista yllättävän vedon, joka painuu verkkoon ja lukemat muuttuvat 6-4:ään. SalBa ei kuitenkaan suostu vielä näin helpolla pisteistä luopumaan vaan vieraat jatkavat kovaa painostusta isäntien päähän lisämaalien toivossa. Ajassa 53.54 tullutta ylivoimaa SalBa ei onnistu kuitenkaan käyttämään, vaan Amppareiden peittopeli sekä tolppien välissä ottelussa 21 kertaa torjunut #79 Henri Tikkanen kestävät! Vieraiden Joonas Tommila tuo kuitenkin vielä lisäjännitystä pelin loppuun, kun hän pääsee sutimaan keskeltä 6-5 kavennuksen ajassa 59.44. Vielä viimeisilläkin sekunneilla SalBalle aukeaa vetopaikka, mutta maalin asti pallo ei päädy ja summerin soidessa O2-Jyväskylä saa tuulettaa jo kolmatta peräkkäsitä voittoa (ja myös kolmatta peräkkäistä kotivoittoa)!

Miika Huusko väänsi maalin edestä 5-4 maalin päätöserässä. Kuva: Esa Jokinen

Ottelun tilastot

Helpolla ei siis ottelussa päästy, vaan SalBa väänsi vastaan aivan viimeiselle sekunnille asti. Ottelun tehokkaimmat Ampparipaidat olivat 1+1 tehot merkkauttaneet Iiro Kinnunen sekä Joonas Lundell. Muuten maalit jakautuivat hienosti kolmen kentän kesken, mikä tietää taas hyvää jatkoa ajatellen. Vieraiden tehokkaimmat olivat kahdesti osunut Joni Peltola sekä kaksi maalia alustaneet Antti Hopeanaula ja Mikko Viitanen.

"Meillä oli hyvä lataus tähänkin päivään. Ollaan sovittu jätkien kanssa, että kausi pelataan loppuun, vaikka on hyvin todennäköistä, että tämä on joukkueen viimeinen kausi Divarissa. Kahden erän jälkeen johdettiin 4-2, mutta tämä joukkue pelkää tällä hetkellä todella paljon tappioita eikä osata oikein pelata johtoasemassa. Kaksi minuuttia aikaisemmin puhuttiin kopissa, miten pelataan, kun kentälle mennään, ja tehtiin täysin jotain muuta mitä sovittiin. Vaikka tehtiin mitä, niin ei auttanut. Vielä lopussa tultiin lähelle, mutta se ei auttanut", kommentoi SalBan päävalmentajaksi loppukaudeksi palannut Juha Teikari omiensa otteita pelin jälkeen.

O2-Jyväskylän päävalmentaja Ilkka Peltonen kommentoi ottelua seuraavin sanankääntein: 

"Olihan vaiherikas peli. Alku näytti, että ollaan tosi hyvin pelissä mukana ja hallittiin peliä aika hyvin. Sitten menetettiin vähän se pallokontrolli, mitä tässä pelissä haettiin. Toinen erä toistaa itseään; ollaan oltu täällä Palokassa eteläpäädyssä aika heikoilla. Hyvä tasonnosto kolmanteen erään, saatiin siihen hyviä maaleja ja aika nopeasti tasoituskin aikaan. Saatiin ehkä vähän SalBan selkärankaa siinä katkaistua, vaikka yrittivät hyvin loppuun asti. Mutta oli kyllä tärkeä voitto meille!"

Valmentajien kommentit kokonaisuudessaan sekä Veli Peltosen (SalBa) ja Alvar Mahlbergin erätaukohaastattelut katsottavissa jälleen joukkueen Instagram TV:stä!

Voitto ja kolme pistettä nostivat O2-Jyväskylän pistesaldon 29 pisteeseen, ja vaikka sarjasijoitus on edelleen yhdeksäs, ovat piste- erot edellä todella pienet; esimerkiksi sarjan kolmostilaan on matkaa enää kolme pistettä! Kaikki on siis edelleen vielä mahdollista, kun runkosarjaa on meidän osaltamme jäljellä vielä seitsemän peliä.

Alvar Mahlberg iski ottelun voittomaaliksi jääneen 6-4 osuman. Kuva: Esa Jokinen

Nyt päästään hengähtämään hetki, sillä pelit jatkuvat yhden vapaaviikonlopun jälkeen 9.-10.2. SIlloin matkaamme taas Etelä-Suomen kiertueelle, kun vastaan asettuvat peräkkäisinä päivinä Kirkkonummen Rangers sekä Tikkurilan Tiikerit. Kotikaukaloon Divarisurina palaa sitten sunnuntaina 17.2. kun saamme pohjoisesta vieraaksi Merikoski SBT:n.

#surinaa 

29.01.2019

Share |