Paluu voittokantaan!

Josba kaatui tuplapanoksen ottelussa kotiyleisön edessä.


O2-Jyväskylän miesten edustusjoukkue pelasi viime lauantaina 13.10.2018 kauden toisen kotiottelunsa ja yhteensä kuudennen ottelunsa tämän kauden Divarissa, kun kohtasimme Joensuun Josban Palokan koulukeskuksella. Ottelu toimi Divarin runkosarjaottelun lisäksi Teho Sport Suomen Cupin- otteluna, joten ottelussa oli näin tuplapanoksena sarjapisteet ja pääsy Cupin seuraavalle kierrokselle. Kotijoukkue mieli ottelussa myös paluuta voittojen tielle, sillä kolme edellistä Divarin ottelua oli päättynyt tappiollisesti, joskin kaikki pelit olivat olleet tiukkoja.


Ottelu alkoi hienokseltaan kotijoukkueen komennossa ja jo alkuminuuteilla saatiin muutama hyvä paikka luotua. Ensimmäinen tilastomerkintä tulee kuitenkin jäähyn muodossa kotijoukkueelle, kun #82 Joonas Lundell lähtee jäähyaitioon ajassa 7.10 työntämisestä. Josban ylivoima ei kuitenkaan saa ihmeitä aikaan ja isännät kestävät alivoimavaihdon helpohkosti. Erän puolivälin jälkeen puolestaan Josban pelaaja lähtee jäähylle ja Ampparit pääsevät koittamaan ylivoimaansa ensimmäistä kertaa ottelussa. Melkein koko kaksiminuuttinen keretäänkin myllyttää, kunnes ajassa 13.20 #17 Kaarlo Mahlberg tarjoilee viivaan ja Lundell ampuu suoraan syötöstä kauden kolmannen maalinsa ja siirtää isännät 1-0 johtoon. Amppareilla on avauserässä useampikin paikka iskeä lisämaaleja, mutta tauolle siirrytään kuitenkin lukemista 1-0. Erän hallinnasta kertoivat hyvin torjuntamäärät: O2-Jyväskylän maalilla #84 Tommi Kauppinen kaksi torjuntaa, Josban päässä Tuomas Tokila kahdeksan torjuntaa.


Avauserän loppuun oli otettu vielä huolimaton jäähy väärästä vaihdosta ja toinen erä alkoi siis alivoimalla. Mutta ensin rankaisee kuitenkin kotijoukkue, jo alivoiman alussa saadaan palloa pidettyä hyvin Josban päädyssä ja ajassa 21.09 nähdään vihdoin kapteeni #5 Joni Lempisen kauden avausmaali, kun hän laukoo #23 Juho Aijasahon syötöstä taululle numerot 2-0 alivoimalla! Iloa tosin kestää vain 42 sekuntia kunnes myös Josba saa kuparisensa rikottua ja Antti Juvonen laukoo ylivoimalla kavennuksen. Seuraava isäntien jäähy tulee jo minuutti kavennuksesta ja Josba pääsee myllyttämään ottelun kolmatta ylivoimaansa. Se ei vielä tulosta tuota, mutta ajassa 26.25 nähdään Josban tasoitus, kun Eetu Lehtiniemi ampuu vasemmalta pelin tasoihin. Vähän ennen erän puoliväliä isännät saavat mahdollisuuden tasoitukseen, kun #33 Iiro Pieviläistä rikotaan maalintekotilanteessa ja tuloksena on rangaistuslaukaus. Pieviläinen vastaan Tokila kisassa kuitenkin pallo päätyy ohi maalin ja näin jatketaan tasatilanteessa. Josballe avautuu erässä monia hyviä paikkoja, mutta O2-Jyväskylän pelastajana on maalissa yhdeksän kertaa erässä torjunut Tommi Kauppinen! Erän lopussa ajassa 38.24 nähdään erän viimeinen maali ja sen iskee erässä vähille paikoille päässyt kotijoukkue, maalintekijänä niin ikään kauden avausmaalinsa iskenyt #21 Miika Huusko. Näin päätöserään lähdetään kuin lähdetäänkin kotijoukkueen johdossa, vaikka vieraillakin hyviä tontteja erässä oli.


Päätöserässä isäntien avaus on kova, kun ensimmäiseen kolmeen minuuttiin rankaistaan kahdesti, ensin Joonas Lundell laukoo laidan läheltä ”once in a lifetime”- rystyvedolla nätisti alakulmaan läpi usean Josba pelaajan, 4-2 ja minuuttia myöhemmin ajassa 42.34 #13 Alvar Mahlberg nostaa läheltä ylös; numerot Amppareille 5-2! Isännät antoivat Joensuun vieraille vielä parikin mahdollisuutta ottelussa tulla peliin mukaan, kun kolmannessa erässä otettiin kaksi jäähyä. Jälkimmäisestä Josba rankaiseekin, ajassa 53.49 Niklas Räty kavensi lukemat 5-3:een. Lopussa vieraat hakivat vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta tuloksetta kiitos isäntien tiukan ja taistelevan puolustuspelin. Ottelun päätösosuman tyhjään Josba- maaliin ja loppulukemat 6-3 pääsee puoli minuuttia ennen loppusummeria tyylittelemään ansaitusti ottelussa loistavaa työtä etenkin alivoimalla tehnyt Iiro Pieviläinen. Näin O2-Jyväskylä nappaa voiton ja palaa voittojen tielle tiukan taisteluvoiton jälkeen!


”Pelissä oli vauhtia, ajoittain vähän liikaakin. Tasainen taisto ihan loppuun asti, onneksi tänään oltiin viimeistelyssä tuon verran parempia. Toinen erä oli sekavin erä tähän kauteen, mutta kolmanteen saatiin hyvin rauhoitettua peliä ja tehtyä tarvittavat maalit. Peli oli vähän rikkonaista ajoittain, lataus saattoi mennä ajoittain vähän ylikin, mutta sitä kautta toisaalta oli ainakin puolustusilme tänään hyvä”, kommentoi ottelun jälkeen O2-Jyväskylän päävalmentaja Ilkka Peltonen.

Ottelun tilastot


Voitolla O2-Jyväskylä nousi sarjassa neljännelle sijalle ja kymmeneen pisteeseen. Ja myös Teho Sport Suomen Cupissa jatketaan siis seuraavalle kierrokselle; Cupin viidennen kierroksen otteluparit arvottiin tällä viikolla ja O2-Jyväskylälle arpa heitti vastaan Sisä-Suomen 2.divisioonassa pelaavan Nokian Krp Akatemian. Lopullinen ottelupäivä vahvistetaan myöhemmin.


Divarin pelit puolestaan jatkuvat meidän osalta 28.10. Silloin suunnaksi otetaan Rauma ja vierasottelussa vastaan asettuu viime kaudella Salibandyliigassa pelannut Rauman Salba.

19.10.2018

Share |