N1: Vimmattu takaa-ajo ei harmillisesti riittänyt

Viimein se päivä koitti: kauden ensimmäinen derby. Kyseisestä päivästä oltiin puhuttu pitkään Jyväskylän salibandypiireissä ja pelistä oli tehty jo ties minkälaisia ennakkoja. Kaikkia ennakkoja yhdisti kuitenkin se, että Happeen joukkue lähtisi otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Hirvittäriin oli kesän aikana käynyt varsinainen pelaajatulva, jonka mukana oli kulkeutunut myös Amppareitten pelaaja Pinja Juvonen. Tämän lisäksi Happeeseen palasi takaisin jopa kentällisen verran kokeneita pelureita. Samaan aikaan Amppareissa oli taas ovi käynyt hieman eri suuntaan, joten oletettavasti otteluun lähdettiin haastajan roolissa.

Illan derby oli laitettu alkamaan kaikkien perheellisten katsojien lempi aikaan, eli klo 19. Oli siis erittäin tärkeässä roolissa, kuinka tuo pitkä päivä saataisiin aikataulutettua niin, että kaikki pelurit olisivat valmiina ja terävänä kun pallo pistetään pelille. Hallille saapuessa pystyi pelaajista ja toimihenkilöistä aistimaan, kuinka valmistuminen ja peliin latautuminen oli tehty lähes täydellisesti. Hyvät alkulämmöt alle ja ei muuta kuin pallo keskelle!

Ottelun ensimmäinen erä oli varsin vauhdikas ja kovilta kontaktitilanteiltakaan ei vältytty. Amppareiden peli oli alkuun hieman jäistä ja palloa pidettiin liiankin paljon omassa päässä, eikä vastahyökkäyksiä osattu käyttää järkevästi hyödyksi. Happee ottikin kuskin paikan vierasjoukkueen epävarmuuden kustannuksella ja näin ollen ensimmäiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkue 2-0 johtoasemassa. Toinen erä olikin sitten ottelun viihdyttävin. Ensin Happee menee suvereenisti 6-0 johtoon, kun Ampparinaiset jäivät ihmettelemään vierestä mitä kaveri tekee. Tässä vaiheessa osa katsojista oli jo valmiina pukemaan takkia niskaan, mutta mitäpä vielä. Aikalisän siivittämän Ampparijoukko sisuuntui ja samalla myös rentoutui: joukkueella ei ollut enää mitään menetettävää, vaan päinvastoin. Ei aikaakaan, kun maaliverkot olivat tötteröllä ensimmäistä kertaa. Ajassa Marianna ”silmät kii ja sinnepäin” Kivinen sijoittaa nätin laukauksen suoraan vasemaan alapömpeliin ja siitä lähtikin sitten Happeen musta viisiminuuttinen käyntiin. Vain 26 sekuntia myöhemmin Jenni ”maanuoliaiset on pahimpia” Pekkarinen pääsee karkaamaan heppoisesti Happeen puolustajilta ja iskee rystyllä pallon suoraan maalivahdin kainalosta verkkoon. Amppareiden äkilliset maalit sekoittivat Happeen pakan täysin ja tilanteita alkoi tulemaan enemmän myös kotijoukkueen päätyyn. Ajassa 39:15 oli jälleen aika nostaa kädet kattoon, kun jälleen Pekkarinen laittaa varmasti pallon häkkiin. Ja ainoastaan 10 sekuntia myöhemmin oli Jenni ”missä mun mies” Kaipaisen vuoro väläytellä maalintekotaitojaan laittaessaan irtopallon jäätävällä pommilla veskarin korvan viereen. Erän viimeisetkin sekunnit mentiin täysillä ja mitä enemmän vastustajan pelaajat päästivät Amppareita ihonsa alle, sitä kovempaa painetta annettiin.

Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavassa 6-4 tilanteessa. Kuitenkin jo 29 sekunnin jälkeen Ampparipelaaja Emmi Luoma passitettiin hieman kyseenalaisesta tilanteesta jäähypenkille. Tässä vaiheessa jännitys vaihtoaitiossa tiivistyi, mutta illan yllättäjä Saara ”vanhanaikainen on mun bravuuri” Metsälä osoitti, että maaleja voidaan tehdä myös alivoimalla. Pekkarisen jäätävästä esityöstä Saara saa pallon vastustajan maalin takana ja tekee silmänräpäyksessä näyttävän vanhanaikaisen maalin. Kädet kattoon ja tilanteeksi vielä kutkuttavampi 6-5. Heti Emmin päästyä jäähypenkiltä pois, meni sinne vuorostaan Tiia Hattara. Happee kiitti tilaisuudesta ja iski ylivoimalla tilanteeksi 7-5. Alle minuutin päästä tästä tilanne oli jo 8-5 ja jälleen mietittiin vaihtoaitiossa, että pitäisikö niihin pelaajiin mennä hieman kovempaa kiinni.

Amppareiden ahdinkoon tuli hieman erikoinen apu, kun vierasjoukkueen siirretyn rangaistuksen aikana kotijoukkue päätti tehdä ottelusta vielä jännittävämmän ja pallo löytyikin oman pelaajan kautta maalista. Tilanne 8-6 ja Ampparit olivat taas valmiita taistelemaan.
Erinomaisesti taistellut alivoima repeytyi kuitenkin ajassa 59:00, kun vastustajan lämäri pomppi epäonnisesti maaliin ja näin ollen illan derbyottelu päättyi lukemiin 9-6.

Vaikkei Ampparit päässeetkään lähtemään Monnarilta kahta pistettä rikkaampana, lähti joukkue kohti uusia tuulia paljon yhtenäisempänä. 6-0 ahdingossa mitattiin jälleen joukkuehengen merkitystä ja omaan tekemiseen luottamista. Joukkue sai onnistumisia laajalla rintamalla, mikä on ehdottoman tärkeää tulevaa ajatellen. Joukkue seisoi loppukättelyissä ylpeänä yhdessä, käsi kaverin olkapäällä ja hymy leveänä. On tässä vain aikamoinen poppoo.

#16

Ottelukuva

Kuva: Esa Jokinen

 

11.10.2016

Share |