M1: Otteluraportti O2JKL-FoSu

31.1.2016 O2JKL-FoSu


Pikkufinaalin jälkeisenä päivän oli jostain kumman syystä runkosarjan kärkikamppailu Forssan Suuppareita vastaan. Edellisenä iltana nautitut muutamat juhlahiivat varmasti painoivat Ampparipelaajien jaloissa ja valmennuksen pääkopissa. FoSu lupasi tuoda jaffoja, mutta ei näkynyt. Mennään siis itse otteluun:
Ottelun alkaessa oli huomattavissa pientä uupumusta, mutta eipä se paljoa vaikuttanut kun ampparit siirtyivät kolmen peliminuutin jälkeen 1-0 johtoon. Peli jatkuu yllättävän vauhdikkaana ja tasaisena. Molemmilla on omat paikkansa lisätä maalitiliään, mutta ei mene niin ei mene. Reilut 18 minuuttia tahkottiin 1-0 tilanteessa kunnes Fosu tasoitti 1-1:een ja vajaa minuutti tasoituksesta Forssan pojat siirtyivät 1-2 johtoon. Näihin lukemiin myös ensimmäinen erä päättyi. Torjunnat O2 Tikkanen 7 ja FoSu Järvinen 4.


Toisen erän alku oli erittäin huono Ampparilaumalta. Ensin ajassa 21.49 Fosu 1-4 johtoon ja muutama minuutti tästä Fosu 1-4 johtoon. Oli siis aika herätä tähän toiseen erään. Minuutti 1-4 maalista niin O2 kaventaa Vesa Sivulan toimesta joka laukoo pallon vastustamattomasti vieraiden maalin ylälaaseriin. Ja pakkien show senkus riehaantui tästä edellisestä maalista kun torjunnan jälkeen Tikkanen antaa Laukkalalle pallon maalinedustalle ja Laukkala polkaisee käyntiin sellaisen show:n, jota ei ole nähty edes Silja Europa:lla uutenavuotena. Aivan uskomaton coast to coast maali! Toisen erän puolivälissä Laukkala komennetaan heppoisesti kahden minuutin jäähylle. Fosulla on omat paikkansa mutta alivoima ja maalivahti kestävät Forssalaisten yritykset. Noin kuusi minuuttia ennen erän loppua kapteeni Lempinen lyö pallon maaliin ja sehän tarkoittaa sitä, että pelin tasan 4-4. Minuutti ennen toisen erän loppua puolustaja Laukkala tekee illan toisensa JP-Mannisen syötöstä. Näistä lukemista kolmanteen erään. Torjunnat O2 Tikkanen 11 ja Fosu Järvinen 6


Kolmannen erän alku on aivan kuin uusinto toisesta erästä: Fosu latoo pikatahtiin kaksi maalia ja siirtyy 5-6 johtoon ajassa 45.00. Tästä alkoikin sellainen kissa ja hiirileikki, molemmat joukkueet takoivat vuorotellen muutamat maalit. Ensin O2 ajassa 46.35 tilanteeksi 6-6(Eskelinen,Lempinen), sitten Fosu 6-7 ajassa 50.03 ja O2 tasoitti jälleen ajassa 50.37 (JP-Manninen, OM-Karttunen). Kolme minuuttia tästä ja Fosun Grönfors kahden minuutin jäähylle vaarallisesta pelistä. O2 ei saa toivottua johtomaalia aikaan ylivoimalla, joten sitä vielä odotellaan. Kuitenkin ajassa 56.19 O2 siirtyy johtoon ja maalintekijänä illan kolmannellaan Tuomas Laukkala ja täten hatut saivat lentää. Fosu kokee kovan kolauksen tasoitusta yrittäessään kun Leevi-Werneri Kainulainen kommennetaan kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua kahden minuutin rangaistukselle. O2 pitää palloa kunnes pallo pompsahtaa laidan yli ja Fosu saa täten mahdollisuutensa käyttää aikalisän. O2 raastaa loppuun saakka ja voittaa Forssalaiset 8-7 lukemin. Kolmannen erän torjunnat O2 Tikkanen 8 ja Fosu järvinen 13.

02.02.2016

Share |